Grilování...

24. června 2017 v 18:22 | Blanka |  Vůně z naší kuchyně


...patří k létu.

Maso se nakládá dopředu
a někdy se stane,že než dojde na grilování,
počasí se pokazí a pak nezbývá než maso udělat na pánvi,
což není tak úplně ono.

My grilujeme už i doma.
Jde o grilování zdravější,nic neodkapává do ohně
a maso je stejně dobré jako z venkovního grilu.


Gril jsem kupovala TADY
a už nějakou dobu nám slouží k naprosté spokojenosti.
Grilovat můžete s grilem sklopeným,
ale grilovací plochu můžete rozevřít na dvě plotny.
Tuk odkapává do šuplíku,který je zasunutý pod grilem.
Po grilování jdou grilovací plotny sundat a spolu se šuplíkem na tuk
vydrhnout ručně,nebo dát mýt do myčky.
Gril má minutku,která vám zapípá jakmile uplyne nastavený čas,
k dispozici jsou čtyři teploty.
Ovládání i obsuha grilu jsou velice jednoduché a za nás vážně velká spokojenost !
My s Naty se už těšíme,až si na gril dáme nějaký ten sýr,nebo kukuřici,
ale teď byl na programu pstruh...



Nemám ráda,když se na mě ryba dívá,
tak hlavičku odřezávám spolu i se zadní ploutví.
Samozřejmě nejdřív ale zkontrolujeme oči
...pokud je ryba čerstvá,má jasná,nezakalená očka.
Rybu kořením bylinkami ze zahrady,
přidávám sůl a citronovou šťávu.
A příloha...salát se slunečnicovými semínky
a cuketa a lilek ke grilování...



V kuchyni už jsem se dočkala černých vypínačů a zásuvek,
na černé desky kreslím a píšu vzkazy,jídelníček,seznam nákupů atd.
a černá se ukazuje být i mnohem lepší na údržbu,než byly světlé obklady předtím...


A další domácí grilovačka....
ne že by se pokazilo počasí,ale na venkovní grilování je poměrně teplo.
Krůtí maso,zeleninový salát,grilované rozmarýnové brambory.


Moc zdravím,děkuju za návštěvy a komentáře pod články a všem vám přeju prima letní dny.



 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 dáša dáša | 24. června 2017 v 19:55 | Reagovat

Blani, to vypadá úžasně. Nejen masíčko, ale i vše ostatní. Tvoje kuchyň v černém je moc hezká, tak si to užívej a ať se ti v ní dobře vaří.

2 Jitka Jitka | Web | 24. června 2017 v 20:51 | Reagovat

Ten gril vypadá zajímavě. U nás se letos ještě negrilovalo. Pro nás dva by takový domácí gril sttačil.Venkovní máme takovou velkou obludu, ale tuk nekape do ohniště. Topí se mimo grilovací plochu.

3 IVETA IVETA | 24. června 2017 v 21:21 | Reagovat

Ahoj Blani,samé dobrůtky ryby mám moc ráda.Kuchyn vypadá moc dobře.Měj se moc hezky.

4 bavi-mne-to bavi-mne-to | Web | 24. června 2017 v 21:45 | Reagovat

Gril mne zaujal. Kuchyň nemá chybu a  dobroty na grilu jedna báseň.
Hezké letní dny!
Hanka :-)

5 Luďka Luďka | Web | 25. června 2017 v 0:04 | Reagovat

Blani gril mne zaujal ja mám 2 grily ale leště jsme letos negrilovali sami dvá to se nám nechc ten gril pak umývat.
Jinak vše super. :D

6 Jarmila* Jarmila* | E-mail | Web | 25. června 2017 v 8:58 | Reagovat

Gril vypadá zajímavě a kuchyň máš krásnou. :-)
Bašta byla určitě báječná. Mám ráda grilovanou zeleninu, maso moc nemusím.

7 Dominika Dominika | Web | 25. června 2017 v 11:51 | Reagovat

Gril je fakt parádní. My máme jeden klasický, ale je menší a dlouho jsme ho nepoužili. A pak elektrický, který dáváme i na balkon.

8 Zdeňka Zdeňka | E-mail | 25. června 2017 v 18:04 | Reagovat

Vypadá to opravdu lákavě :-) ;-) a mňamkózně

9 Vilma Vilma | 25. června 2017 v 19:47 | Reagovat

Ahoj vypadá to moc dobře, zaujal mě salát. :-)

10 Blanka Blanka | E-mail | Web | 27. června 2017 v 10:05 | Reagovat

[1]: Dáši,moc zdravím a děkuju.
Kuchyň si teď docela užívám,líbí se mi hlavně to čmárání do černých deskách. :-)

11 Blanka Blanka | E-mail | Web | 27. června 2017 v 10:06 | Reagovat

[2]: My venku grilujeme na kamenné desce,takže tuk odkápává na kraj ohniště a ne pod maso.Řekla bych,že masíčko z domácího grilu je šťavnatější a lepší na chuť,než z toho venkovního

12 Blanka Blanka | E-mail | Web | 27. června 2017 v 10:08 | Reagovat

[3]: Iveto i já mám ryby ráda,ale bohužel zas tak často je na talíři nemáme.Pstruha doma chtějí jen občas,nikomu se totiž nechtějí vybírat kosti.Já mám nejraději pstruha lososovitého,který má růžové masíčko a vypadá vážně jako z lososa.

13 Blanka Blanka | E-mail | Web | 27. června 2017 v 10:09 | Reagovat

[4]: Gril u nás jede.Už došlo i na sýry,všechna možná masa.Moc mi to chutná.Mám ráda ugrilované kuřecí,nebo krůtí masíčko nakrájené na kousky a pohozené na zeleninovém salátu.Nemá to chybu :-)

14 Blanka Blanka | E-mail | Web | 27. června 2017 v 10:10 | Reagovat

[5]: Tak tenhle je menších rozměrů a pláty se dají šoupnout do myčky,což oceňuju

15 Blanka Blanka | E-mail | Web | 27. června 2017 v 10:12 | Reagovat

[6]: Tak já to mám asi spíš naopak,zeleninu mám nejraději syrovou.Salát máme teď místo příloh snad každý den.Já se zeleniny nepřejím,nepotřebuju knedlíky,brambory atd.stačí mi zeleninový salát a k tomu kousek masa,nebo sýru

16 Blanka Blanka | E-mail | Web | 27. června 2017 v 10:14 | Reagovat

[7]: My máme jeden menší,venkovní přenosný a pak kamennou grilovací desku,na které většinou grilujeme venku.Tuk neodkapává pod maso,ale na okraj ohniště.
Tento gril se u nás zabydlel a je v provozu fakt hodně často k plné spokojenosti

17 Blanka Blanka | E-mail | Web | 27. června 2017 v 10:14 | Reagovat

[8]: Díky a bylo to i moc dobré :-)

18 Blanka Blanka | E-mail | Web | 27. června 2017 v 10:16 | Reagovat

[9]: Salát je z polníčku,mrkve,paprika a rajčat,posypaný slunečnicovými semínky.
Zálivka je z balsamica,olivového oleje,medu a citronové šťávy

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama