Špagety s ricottou,fusilli se smetanovou omáčkou,focaccia a tiramisu po česku

11. května 2017 v 20:56 | Blanka |  Vůně z naší kuchyně


Měla jsem tady skoro celý minulý týden Taťánu.
To znamená vařit jak masově,tak i po vegetariánsku.
Vyzkoušeli jsme i nějaké nové recepty.
Víme,že tady chodí na kukandu jak vegetariánky,tak maminy,co mají doma vegetariány.
Jako inspiraci vkládám recepty,které samozřejmě můžou vyzkoušet i masožravci.


Jako první je rychlovka...špagety s ricottou a sušenými rajčaty.
Uvaříme si špagety.
Mezitím,co se vaří si nakrájíme špenát,sušená rajčata,nachystáme si ricottu,nastrouháme parmezán.
Scedíme špagety a v míse je smícháme s ricottou a nakrájeným špenátem,přidala jsem ještě trochu pesta z medvědího česneku.
Naservírujeme na talíř a na každém necháme,kolik si přidá nakrájených sušených rajčat a parmezánu...nešidíme se
a nezaměňujeme eidamem,nebo jiným sýrem,použijeme pravé parmegiano !!!


Dalším jídlem,které je hotové v cuku letu jsou těstoviny se smetanovou omáčkou.
Na tohle jídlo mě nalákala Lucka z Jizerek.
Nevím,jestli jsem se receptu držela úplně,každopádně jsem se u ní inspirovala a s jídlem byli spokojení všichni,
vegetariáni i masožravci.
Masová varianta...ze všeho nejdřív si nakrájíme na nudličky kuřecí prsíčka


Dále budeme potřebovat znovu nakrájený špenát...toho my máme bohaté zásoby ze skleníku.
Taky si nachystáme smetanu na vaření,nebo smetanu na šlehání,my dáváme šlehačku,
Znovu nastrouháme parmezán a nakrájíme sušená rajčata.


Ze všeho nejdřív dáme restovat kuřecí masíčko,osolíme,opepříme,dále přidáme karí a trochu mleté papriky a česnek nakrájený na plátky.
Když je masíčko měkké,dáme vařit těstoviny,my jsme použili fusilli-vrtule.
Počkáme,až se tekutiny pod masem vydusí a pak vlijeme smetanu tím pádem nebudeme muset nijak zahušťovat.
Na uvařené těstoviny dáme na talíři maso s omáčkou
Necháme na každém jestli a kolik si přidá sušených rajčat a parmezánu.
Varianta s masem...


A vegetariánská obě znovu i s lžičkou medvědího pesta,nevím čím jej nahradím až mi dojde ...


A něco sladkého.
V oblibě máme trdelník,nejen upečený na lahvích,ale i jako zapletený věnec.
A recept na TĚSTO



V kuchyni mám novou pomocnici.
Digitální váha se moc neosvědčila,baterie se vybije pokaždé,když to člověk nejmíň potřebuje.
Mám sice jednu manuální váhu,kterou jsem dostala od našich,ale není tak pěkná a malá,abych ji mohla mít položenou a ihned po ruce na kuchyňské lince.
Tahle tam klidně stát může...


Vyzkoušela jsem ji na focaciu.Baví mě,že miska na vážení se dá použít na míchání,nebo klidně i na kynutí těsta.
A recept na FOCACCIU.


O další dobrotu se nám postarala o tomto víkendu Natálka.
TIRAMISU po česku...

 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Marie Marie | 11. května 2017 v 21:18 | Reagovat

Samé dobroty jsi dělala, tiramisu jsem dlouho nedělala, měla bych to napravit o víkendu. A ta váha je moc hezká, může se zeptat kde jsi koupila?

2 IVETA IVETA | 11. května 2017 v 21:20 | Reagovat

Ahoj Blani,supr recepty,tyhle rychlovky ráda vařím hlavně v létě.Trdelník jsem ještě nepekla tak supr inspirace,tiramisu dělám stejnou.Váha je moc hezká.Měj se moc hezky.

3 Blanka Blanka | E-mail | Web | 11. května 2017 v 22:07 | Reagovat

[1]: Váha je z www.elektromikulov.cz
je tam mezi malými spotřebiči,cena 649,-kč

4 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 12. května 2017 v 7:14 | Reagovat

Blani, všechno co tu vidím mám moc ráda :-)

5 Jitka Jitka | Web | 12. května 2017 v 9:07 | Reagovat

Blani u vás se stravujete zatraceně zdravě. :-D

6 Jarka Jarka | Web | 12. května 2017 v 12:01 | Reagovat

Mňam. Vidím tu samé dobroty ať už slané, nebo sladké. Ta omáčka na těstoviny ve variantě s masem by určitě šmakovala i manželovi, tu určitě vyzkouším a domácí trdelník se mi také líbí. :-P  :-)

7 Intuice Intuice | E-mail | Web | 12. května 2017 v 14:27 | Reagovat

První a druhé jídlo se mi moc líbí, opisuji, sladké bych se měla snažit omezovat. I když tiramisu taky dělávám, ale pravé, to mi chutná víc. :-)

8 Zdeňka Zdeňka | E-mail | 12. května 2017 v 16:41 | Reagovat

Moc děkujeme za receptoky....vše vypadá velice lákavě ;-)

9 Svatá celebrita Svatá celebrita | E-mail | Web | 13. května 2017 v 5:25 | Reagovat

Proč zde vládnou všemu konzervativní kariéristi?

10 Dagmar Dagmar | E-mail | 13. května 2017 v 7:24 | Reagovat

Blani, samé dobrůtky. :-) Tiramisu dělám podobně, ale již dlouho u nás nebylo, musím napravit. ;-) Váha je nádherná. Mám digitální, ale vůbec s ní nejsem spokojená. Pěkný sluníčkový víkend. D. :-)

11 Irena Irena | E-mail | 14. května 2017 v 22:45 | Reagovat

Dobry večer Blanko😊 teprve teď se dostavam na Vás blog😊 ale moje uzasna dvojcatka oslavila uzasnych 6 let a tak jsem moc nestihala😊 recepty jsou skvele,odhodlala jsem se udělat focacciu podle Vašeho receptu na jejich narozeninovou party, všem dětem chutnala😊 taze diky za novy recept ve kterém se fantazii meze nekladou a diky prášku do peciva je to supsup😊docela bych si prala byt u vás na veceri,vše vypada bajecne,jen zakousnout😊 jo a jen na konec,konečně dodelavam poslední radu obhackovani ctvereckovane deky,kde jsem za pochodu vymyslela asi 7 rad olemovani a bude hotovo😊 ale už teď mam v hlavě úžasnou,proste nádhernou deku z Laguny,jen to musím doprelozit,abych psanemu vzorku rozuměla,novou deku😊 jsem proste rada,ze jsem našla ten nejlepší blog,a to Vas,který me dokopal k těmto hackovacim zalezitostem,které se líbí i celému memu okoli ale,hlavně mým holcickam😊 tak snad je něco také naucim😊 mějte se prima

12 Blanka Blanka | E-mail | Web | 20. května 2017 v 20:45 | Reagovat

[2]: Iveto,trdelník je skvělý a pokud jej máte rádi kupovaný,tenhle se moc neliší,jen má trošku jiný tvar.Dělávám jej někdy i namotaný na malé trubičky a posypaný skořicovým cukrem,jindy peču velké průměry namotané na lahvích.

13 Blanka Blanka | E-mail | Web | 20. května 2017 v 20:47 | Reagovat

[4]: Heli,já taky :-D

14 Blanka Blanka | E-mail | Web | 20. května 2017 v 20:48 | Reagovat

[5]: Jituš,pokud máš na mysli smetanovou omáčku,jebo trdelník,tiramisu apod.,tak to asi zas tak moc zdravé není :-)
Ale já jsem hodně na ovoci a zalenině,tak se to pak vyrovná :-)

15 Blanka Blanka | E-mail | Web | 20. května 2017 v 20:49 | Reagovat

[6]: Tak jsou to hlavně recepty docela rychlé...nemyslím tedy trdelník,ten se nechává kynout :-)

16 Blanka Blanka | E-mail | Web | 20. května 2017 v 20:51 | Reagovat

[7]: U nás se právě ujalo tiramisu po česku.S mascarpone nikomu nechutná,vždycky se ptají,co je tam divného a když to udělám po česku,jsou všichni spokojení :-)

17 Blanka Blanka | E-mail | Web | 20. května 2017 v 20:52 | Reagovat

[8]: Zdeni,není vůbec zač! :-)

18 Blanka Blanka | E-mail | Web | 20. května 2017 v 20:53 | Reagovat

[9]: Tak člověk s přezdívkou "svatá celebrita" o konzervativním kariérismu musí jistě vědět své :-D

19 Blanka Blanka | E-mail | Web | 20. května 2017 v 20:54 | Reagovat

[10]: Dáši,já to mám s digitální váhou stejně,ale nechám si ji třeba na výrobu domácí kosmetiky,protože je přesnější,váží na gramy.Na pečení zase úplně stačí ta manuální :-)

20 Blanka Blanka | E-mail | Web | 20. května 2017 v 20:58 | Reagovat

[11]: Ireno,moc vám děkuju a jsem ráda,že vás háčkování takhle chytlo.
U mne pořád pokračuje pauza.Trošku je to zapříčiněno ztrátou inspirace,trošku tím,že se teď realizuju hlavně venku.Ale věřím,že to zase přijde a do něčeho se pustím.
Jinak receptů na focacciu mám tady na blogu více,jen do téhle se ale přidává prdopeč.Ostatní jsou z kynutého těsta.
Jsem ráda,že dětičkám chutnalo !!!
Moc vás zdravím!

21 aliden aliden | E-mail | Web | 26. května 2017 v 11:35 | Reagovat

a nezaměňujeme eidamem,nebo jiným sýrem,použijeme pravé parmegiano !!!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama