Vepřová panenka na tymiánu

29. srpna 2016 v 19:26 | Blanka |  Vůně z mé kuchyně




Dneska jsem tady s receptem na fajnové masíčko,který proložím fotkami gerber,které jsem o víkendu dostala od kamaráda a jeho přítelkyně.
Co budeme potřebovat...vepřovou panenku,plátky slaniny,čerstvý tymián,sůl,pepř.
Pokud nepěstujeme bylinky,můžeme použít tymián sušený,ale ten čerstvý má prostě úplně jiné grády.


Panenku si překrojíme na půlku,kvůli lepší manipulaci.
Maso osolíme,opepříme a jednu jeho stranu posypeme tymiánem...


Zakryjeme slaninou...


Masíčko dáme na pánev s rozpáleným olejem a necháme z obou stran na pár minut pěkně osmahnout


Přendáme do pekáčku a dáme do trouby vyhřáté na 190 stupňů na deset minut...a máme hotovo...



 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 29. srpna 2016 v 19:39 | Reagovat

Nádhera. Kytička i panenka. Skvostný článek.

2 Zdeňka Zdeňka | E-mail | 29. srpna 2016 v 19:48 | Reagovat

Vypadá to vše báječně :-)

3 Zdenka Zdenka | E-mail | Web | 29. srpna 2016 v 19:56 | Reagovat

No to musí být dobrůtka :-P

4 Intuice Intuice | E-mail | Web | 29. srpna 2016 v 20:15 | Reagovat

Kytice je nádherná a panenku mám z vepřového nejraději. :-)

5 JANA JANA | E-mail | 29. srpna 2016 v 20:58 | Reagovat

NOO BLANI TO NEDĚLEJ TAKOVÉ CHUTĚ A ČTU TO VEČER, TO UŽ PAPAT NEMŮŽU ALE URČITĚ VYZKOUŠÍM VYPADÁ TO HOOODNĚ JEDLE. HEZKY VEČER :-)  :-) JANA -P.S.KYTIČKÁ ZÁŘIVÁ

6 ohnice ohnice | Web | 29. srpna 2016 v 22:12 | Reagovat

Vypadá to moc dobře,vyzkouším až budu mít panenku! :-D

7 dáša dáša | 30. srpna 2016 v 3:48 | Reagovat

Masíčko voní až sem a kytka je nádherná.

8 IVETA IVETA | 30. srpna 2016 v 6:39 | Reagovat

Ahoj Blani.Gerbery jsou nádherné a panenka to musela být dobrota.Měj se moc hezky.

9 Jana K. Jana K. | E-mail | 30. srpna 2016 v 8:06 | Reagovat

Zdravím Blani, díky za skvělou inspiraci.
Určitě vyzkouším.

Hezký den
Jana

10 Jarka Jarka | Web | 30. srpna 2016 v 8:49 | Reagovat

Pod slaninou koření z panenky neuteče a slaninka ještě masu dodá na chuti. Je to jídlo rychlé a určitě moc dobré. Jen ta panenka by mohla být levnější. :-P Gerbery jsou nádherné. :-)

11 Šárka Šárka | 30. srpna 2016 v 9:22 | Reagovat

Ahoj Blaní!
Masíčko a tymián, skvělá kombinace! :-)
A gerbery, no ty jsou nádherné! :-)
Měj se moc hezky a ahoooooooooooj! <333

12 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 30. srpna 2016 v 11:10 | Reagovat

Vypadá to tak dobře, že zkusím. Děkuji za recept, Blani :-)
Gerbery jsou krásné. Miluji je :-)

13 Dana Dana | E-mail | 30. srpna 2016 v 12:31 | Reagovat

Vypadá to opravdu hodně jedle! To vyzkoušíme, mám ráda takovéhle rychlé a jednoduché recepty, i čerstvý tymián bych měla. Já teď právě vařím majdu vašeho taťky, už poněkolikáté.Je to úžasná dobrota, u nás doma je po ní veliká poptávka :-D .Dělám ji z necelých 10 kg surovin...Měj se moc hezky! :-)

14 renuška renuška | E-mail | Web | 30. srpna 2016 v 13:43 | Reagovat

Stručně a jednoduše: MŇAM :-p

15 Vlasta Vlasta | Web | 30. srpna 2016 v 16:31 | Reagovat

Úžasný recept, vše hezky polopa´tě, to miluju... :-)

16 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 30. srpna 2016 v 23:15 | Reagovat

Tak teď se mi tvůj nápad hodí, panenku mám na mrazáku a bylinky na chatě jsou také. O víkendu by to mohla být hodně dobrá rychlovka, děkuju za tip :-)  :-)  :-)

17 Melissa Melissa | Web | 2. září 2016 v 13:01 | Reagovat

Gerberky jsou nádherné,mám je ráda:) :-)

18 MirekČ MirekČ | Web | 6. září 2016 v 10:33 | Reagovat

Rychlá svačinka. ;-)

19 product key product key | E-mail | Web | 8. června 2018 v 12:27 | Reagovat

Thanks for sharinG

20 Hana Hana | 10. srpna 2018 v 20:48 | Reagovat

Dobrý den, už teď se mi sbíhají sliny :) Panenku naprosto zbožnuju. Já poslední dobou ulítávám na tomto receptu http://www.grilykrby.cz/recepty-na-grilovani/veprove-na-grilu/grilovana-panenka-s-mangem/ ta panenka s mangem je naprosto lahodná.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama