Jahůdkobraní...

17. června 2016 v 9:52 | Blanka |  Vůně z mé kuchyně


...teď probíhá na dvou frontách.
Nějakou dobu už plodí měsíční jahůdky.Letos poprvé máme půdokryvné,které od podzimu,kdy jsem je zasadila vytvořily pěkný kobereček.Hůř se plejí a musí se hlídat,protože pořád mají snahu se víc a víc rozpínat,ale vypadá to,že na nich jahod bude víc,než na keříčkových.


A pokračuje i sklizeň klasických jahod.Takhle to vypadá,když doma zapomenu misku...


Jahody stíháme jíst většinou hnedka na zahradě,některé si ale doneseme i domů.Na marmeládu si je ale budu muset nejspíš koupit na trhu a ještě je potřeba nějaké nasyslit do mražáku,protože takové jahodové knedlíky uprostřed zimy,to je něco Mrkající .

A nebo jahůdková bublanina...hmmm


Tu si můžem udělat třeba hned.
Co budeme potřebovat....
hrnek hladké mouky...já jsem dala mouku pohankovou
hrnek polohrubé mouky
prdopeč
půl hrnku,až hrnek cukru...dala jsem třtinový
vanilkový cukr
půl kostky másla...rozpuštěného a schladlého
hrnek mléka
2 lžíce bílého jogurtu
2 vajíčka


Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.Menší,vyšší plech vyložíme papírem na pečení.
Omyjeme jahůdky a necháme okapat.
Do mísy nasypeme mouky s prdopečem,přidáme cukry,vmícháme máslo,mléko,jogurt a vajíčka.
Umícháme hladké těsto a vlijeme je na plech.Přidáme jahůdky a dáme péct na 20 až 30 minut dozlatova.


Když už se nám urodilo,je potřeba si té chuti pořádně užít.
Co třeba jahodová snídaně ?

Já už dlouho začínám každý den stejně...s vločkami,bílým jogurtem,lžičkou domácí marmelády a nějakým ovocem.
Ve velké plechovce mám namíchané vločky ovesné,pohankové a žitné.Do nich přimíchávám i ovesné otruby a v poslední době chia semínka...


Po ránu pak stačí jen trochu nasypat do misky,přidat lžíci marmelády,bílý jogurt a třeba jahody.Není lepší start do nového dne !

 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 dáša dáša | 17. června 2016 v 10:47 | Reagovat

blanko, přeji ti, at ještě dlouho jahody sbíráte a pochutnáváte si. na bublaninu mám zálusk zítra. pěkný víkend přeji, u nás se blíží nějaká vichřice.

2 Jitka Jitka | Web | 17. června 2016 v 13:51 | Reagovat

U nás jsme měli teprve 5 jahůdek. :-)

3 MarijaKes MarijaKes | Web | 17. června 2016 v 16:28 | Reagovat

Blanko, ty tvoje fotky jsou úžasné. Půdopokryvné jahody se opravdu musí krotit. Ale jahodový kobereček je moc krásný. Já dneska sbírala zahradní jahody do misky a manžel hlásil, že jich tam je hodně, že jsem si měla vzít kyblík. Ale ty máš zase velké oči, pomyslela jsem si, ale za chvíli jsem volala, ať mi kyblík podá. :-D Třešně sklidili ptáci a tak nám snad jahody nechají. Letos u nás neprší, což dříve bylo o jahodovém období a sbírala jsem i plesnivé. Letos nás trápí sucho. Ta jahodové buchta vypadá dobře. :-)

4 IVETA IVETA | 17. června 2016 v 16:29 | Reagovat

Ahoj Blani,na zahrádce máme jahod málo,ale dnes jsem koupila tak asi budou lívance a nějaký zákusek.Měj se moc hezky a krásný víkend.

5 Šárka Šárka | 17. června 2016 v 16:43 | Reagovat

Blanííííí, kdyby jsi mě teď viděla (slintám :-D)!!!! :-)
Už na mailu jsem dostala chuť, co teprve tady na blogu? :-)
Vypadá to fantasticky! :-)
Koukám, jaké krásné jahody máte. :-)
Když si vzpomenu na ty od babičky, mňam mňam! :-) A jak byly slaďounké! No a už zase slintám! :-D
Blaní měj se krásně a ahooooooooooooooj! ♥

6 JANA JANA | E-mail | 17. června 2016 v 19:35 | Reagovat

BLANI ZDRAVÍM :-) TED JSEM DOVAŘILA KYNUTÉ KNEDLE S JAHODAMI, ALE ODOLALA JSEM JSOU AŽ NA ZÍTŘEK, JE TO DOBROTA TY JAHŮDKY MUSÍME SI JE UŽÍT ZA CHVÍLI BUDE PO NICH, HEZKÝ VÍKEND PŘEJU JANA :-)

7 Intuice Intuice | E-mail | Web | 17. června 2016 v 20:16 | Reagovat

Tak to je parádní článek! Sliny mi tečou, ač jsem po večeři! :-)

8 Luďka Luďka | Web | 18. června 2016 v 17:07 | Reagovat

Blani úrodu jahod máš bohatou, já letos nic moc ,špatně jsem se o ně starala. O_O

9 renuška renuška | E-mail | Web | 21. června 2016 v 11:42 | Reagovat

Jahod není nikdy dost :-) Musím se pochlubit, že naše babička bydlí v osadě, která se jmenuje Jahodná, takže my máme tyhle radosti vlastně pořád. I když je třeba zima a záhony jsou zakryté sněhem :-) Ale to je jen slovíčkaření, chuť jahod, ta je bezkonkurenční - jen škoda, že sazenice rodí jen měsíc dva a pak zas deset měsíců čekání.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama