Těstoviny se špenátem

27. května 2016 v 22:35 | Blanka |  Vůně z mé kuchyně




Mám ráda jídla,která jsou hned hotová,obzvlášť v týdnu mě nebaví vyvařování a ani na něj není čas.
Ve skleníku máme docela slušnou zásobu čerstvého špenátu a průběžně vysévám nový,tak se nabízelo jej zpracovat.
O minulém víkendu jsme tady měli vegetariány a měla jsem možnost ochutnat jídlo,které jsem pak zkoušela ukuchtit i s masem.
Chutnaly mi obě varianty,které tady dávám k dobru,třeba jako inspiraci k tomu,co na talíř.


Menší cibulku si nakrájíme nadrobno,osmahneme,přidáme kuřecí prsíčka nakrájená na nudličky,orestujeme a trochu podlijeme,osolíme,opepříme,okořeníme.
Po chvíli přidáme špenát zbavený stopek a necháme dusit,až špenát trochu ztratí objem.Přidáme dvě rajčata zbavená slupek a nakrájená na menší kousky a dusíme dál.
Já mám vždycky po ruce zeleninovou směs ,kterou dělával už můj taťka a která se pod podobná jídla hodí,takže přidám pár lžic.


Mezitím si připravíme stroužky česneku,které nakrájíme na tenko a přidáme do pánve.
Na úplný závěr přilijeme šlehačku,necháme ji trošku vydusit.
Uvaříme si těstoviny.My ještě pořád zpracováváme zásoby z Itálie...


Na uvařené těstoviny dáme masovou směs a pěkně zasypeme parmazánem...


Do vegeteriánské varianty pak místo masa použijeme nakrájená sušená rajčata.
Množství použitých surovin záměrně neuvádím,protože do pánve všechno sypeme od oka v množství,které máme rádi.S parmazánem na posypání nešetříme.
Kdo má rád,přidá si stejně jako já olivy a rychlý oběd je na světě...

 

8 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Melissa Melissa | Web | 27. května 2016 v 23:12 | Reagovat

Vypadá to moc dobře a chutně,i když něco podobného taky dělám,ale bez špenátu:) :-P

2 Kája Kája | 28. května 2016 v 6:33 | Reagovat

Bezvadná inspirace, už vím, čím obohatím náš jídelníček. Krásný víkend, Blani.

3 dáša dáša | 28. května 2016 v 7:24 | Reagovat

taky mám moc ráda tahle rychlá jídla. těstoviny z itálie jsou nádherné, to je dobře, že jsi to vyfotila. krásný víkend, blani u vás všem.

4 IVETA IVETA | 28. května 2016 v 7:45 | Reagovat

Ahoj Blani,tak tento recept si zapisuji jak je teplo tak se mi nechce trávit celé dopoledne v kuchyni a rychlý oběd se bude hodit.Moc zdravím a přeji krásný víkend.

5 Zdenka Zdenka | E-mail | Web | 28. května 2016 v 8:48 | Reagovat

Těstoviny se špenátem dělám většinou se smetanou :-P a taky můžu špenát i bez masa :-D

6 Šárka Šárka | 28. května 2016 v 9:12 | Reagovat

Blaní, až se mi sliny sbíhají! :-)

7 helena-b helena-b | 28. května 2016 v 20:25 | Reagovat

Blani, to je príma recept. Podobným stylem se v poslední době stravujeme. Se špenátem to určitě vyzkouším. Sušená rajčata mám moc ráda. Fantazii se meze nekladou. Díky za tip. ;-)  :-)

8 Radka Radka | Web | 28. května 2016 v 21:51 | Reagovat

Tak to je recept přesně podle mého gusta!

9 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 28. května 2016 v 22:09 | Reagovat

Páni, to je inspirace...to bych si pochutnala. :-)

10 Intuice Intuice | E-mail | Web | 29. května 2016 v 19:30 | Reagovat

Blani, to vypadá bezvadně. Opsala jsem si recept na majdu, možná už někde i mám, ale pro jistotu. Zajímalo by mne, kde kupuješ ten parmezán. Ten, co vídám je, já dost drahý. Třeba je někde levnější. :-)

11 renuška renuška | E-mail | Web | 30. května 2016 v 11:08 | Reagovat

Špenát máme doma rádi a tohle je prima návod na jednoduchou a lehkou večeři. Díky za to! Zlato :-)

12 MarijaKes MarijaKes | Web | 30. května 2016 v 12:04 | Reagovat

Špenát seju ven vždy po hrášku a sklízím postupně až do mrazu. Mám ráda tu odrůdu, která tvoří růžice. Špenát jsem ještě takto na větší kousky nejedla. Nemám ráda protlak, ale po podušení ho sekám a zatím jsem si ho jen mrazila. Všelijaké zeleninové majdy pajdy mám také ráda. Vlastně je používám pod maso často. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama