Komentáře

1 Šárka Šárka | 24. ledna 2016 v 18:32 | Reagovat

Ahoj Blaní! :-)
Teda jo! Ty dalamánky vypadají skvěle! Úplně se mi sbíhají sliny! ;-)
My občas pečeme domácí chléb, čím česnekovější, tím lahodnější (pro mě)!! :-)
A také jsme si oblíbili recept od tebe na italské chleby, tam zase u mě platí, čím víc oliv, tím víc lahůdka! :-D
Opisuji recept na dalamánky a až je někdy vyzkoušíme, určitě ti napíšu, jak dopadly. ;-)

Měj se moc hezky a ahoooooooooooooooooooj! ♥

2 Zdena Zdena | Web | 24. ledna 2016 v 18:37 | Reagovat

Blani, recept si také ukládám a určitě vyzkouším. Ráda peču domácí pro své chlapy a pro sebe musím. Bezlepkové je v obchodě dosti drahé. Takže je to nutnost. Měj se moc hezky, Z ❤

3 IVETA IVETA | 24. ledna 2016 v 18:53 | Reagovat

Ahoj Blani,dalamánky vypadájí supr,ty určitě vyzkouším.Já peču domácí chleba a to dost často,když se mi nechce jet do města jen kvůli pečivu tak ho radši upeču,ještě peču domácí večky.Přeji krásný večer.

4 babivera babivera | Web | 24. ledna 2016 v 19:07 | Reagovat

Já už 4 roky peču doma chleba, v troubě. Dá se říci, že je recept podobný, až na ten olej. Příště vyzkouším do těsta přidat trochu oleje a zkusím udělat dalamánky. Dík za nápad.

5 Zdenka Zdenka | E-mail | Web | 24. ledna 2016 v 19:10 | Reagovat

Blani, musím přiznat, že už jsem dlouho nic domácího nepekla, mimo moučníků, ty si upeču klidně dvakrát do týdne :-D  :-D My s Naty toho pečiva moc nesníme a tak ho většinou kupuji, no ale nalákala jsi mě, tak uvidím :-D My měly včera lososa, mám strach jestli by mi Naty jedla toho pstruha lososovitého, protože pstruha nejí :-(

6 Jarka Jarka | Web | 24. ledna 2016 v 19:12 | Reagovat

Na sladko peču často, ale slané pečivo jsem ještě doma nedělala, ovšem to se brzo změní. Recept mám opsaný a jen co koupím droždí, do těch dalamánků se pustím a myslím, že si hodně našplhám u manžela. :-P  :-D

7 Intuice Intuice | E-mail | Web | 24. ledna 2016 v 19:50 | Reagovat

Dalamánky vypadají náramně, recept také opisuji. Dříve jsem dělávala chleby i různé housky. Poté, co odešla pekárna, už nedělám. Ale Ty Tvoje vypadají jednoduše a taaaak chutně! I ta ryba vypadá moc dobře.Kupuješ ji někde v supermarketu nebo někde speciálně?

8 Irena Irena | 24. ledna 2016 v 20:00 | Reagovat

Doma peceme zcela pravidelně,skvarkove placky,dalamanky,housticky,takzvané karasky,veku a také chleb😊rovněž peceme makovky a karlovarsky krohlik😊 mouky pokud možno stridame.kynuta testa děláme na sladko i na slano😊 ale pravdou je,ze miluji všechny recepty na vytvořené pecivo a vždy ho zkouším "co kdyby byl tento recept lepší".Takze diky za další recept,který vyzkouším a naplnim,to jsem nedělala jen sypala po povrchu😊 preji hezky vecer😊

9 jana jana | E-mail | 24. ledna 2016 v 20:10 | Reagovat

BLANI. VŠECHNO MÁŠ URČITĚ MOOC DOBRÉ , VÝHODA JE ŽE TEDA TAKY PEČU HOUSKY ROHLÍKY I TEN CHLEBÍK, NENÍ NAD DOMÁCÍ .ALE TY PLNĚNÉ DALAMÁNKY VYZKOUŠÍM.MUŽE MÁM RYBÁŘE A ZROVNA V PÁTEK BYL V TOM MRAZU CHYTAT NA DÍRKU NA LED A PSTRUZI BYLY. MY MÁME RYBY CELÝ ROK A MILUJEME JE VŠECHNY ZPŮSOBY. TAK AT VÁM CHUTNÁ APROPO URČITĚ UŽ CHUTNALO .HEZKÝ TÝDEN PŘEJI :-) JANA

10 Kája Kája | E-mail | 24. ledna 2016 v 20:14 | Reagovat

Díky za recept, Blani. Já jsem na tento víkend pekla už v pátek večer, pro nás i pro návštěvu - kynuté buchty slané i sladké.
Do slaných jsem dala směs: malý kousek pomalu rozpuštěného špeku, na tom usmažit cibuli dozlatova, přihodit kysané zelí dobře vymačkané a rozkrájené nadrobno, malinko přisladit. Zbytek dobré uzeniny rozkrájené na malé kousky. Směs osmažit, podusit, vychladnout. Vykynuté těsto naplnit ..
Oblíbili jsme si recept na kynuté těsto s olejem a bez vajec. Je univerzální na cokoliv.
Plněné dalamánky s přídavkem žitné nebo špaldové mouky musím vyzkoušet.
Když je málo času, pečivo samozřejmě koupím, ale domácí je nesrovnatelné.
Hezký příští týden. :-)

11 Blanka Blanka | E-mail | Web | 24. ledna 2016 v 22:17 | Reagovat

[1]: Šári,u nás se častěji,než chleba pečou právě všelijaké bulky,slaninovky a dalamánky.Muž má nejraději plněné veky,já mám moc ráda plněné chlebové placky.
No a jasně olivy já si taky klidně dám do všeho,protože je taky miluju.
Šári,moc zdravím! :-)

12 Blanka Blanka | E-mail | Web | 24. ledna 2016 v 22:18 | Reagovat

[2]: Zdeni,tak to máš pravdu,bezlepkové výrobky jsou vážně hodně drahé,takže ti vůbec nezávidím.Naopak jsem ale zase četla,že bezlepkově rovná se zdravěji

13 Blanka Blanka | E-mail | Web | 24. ledna 2016 v 22:25 | Reagovat

[3]: Já už jsem docela dávno nepekla úplně obyčejné rohlíky,ty jsou fakt moc dobré...třeba s nějakým domácím salátem.
Iveto,díky za návštěvu! :-)

14 Blanka Blanka | E-mail | Web | 24. ledna 2016 v 22:27 | Reagovat

[4]: Není vůbec zač!!!
Chlebík taky peču v troubě.Mám recept na pečení v hrnci s poklicí :-)

15 Blanka Blanka | E-mail | Web | 24. ledna 2016 v 22:30 | Reagovat

[5]: Zdeni,já jsem pečení na sladko docela omezila.Minulý týden jsem pekla jen pro muže štrůdl,tenhle víkend jsem už i pro něj pekla na slano.
Pstruh lososovitý má podobné masíčko jako losos...řekla bych,že cena je jako za pstruha,chuť lososa.Má i stejně růžovoučké masíčko.

16 Blanka Blanka | E-mail | Web | 24. ledna 2016 v 22:32 | Reagovat

[6]: Jaruš,věřím,že bude chutnat tobě i tvému muži.
S dalamánky je minimum práce,navíc můžeš obměňovat jak náplň,tak semínka a pokaždé upečeš něco jiného :-)

17 Blanka Blanka | E-mail | Web | 24. ledna 2016 v 22:33 | Reagovat

[7]: Lososovitého pstruha kupuju většinou v Lídlu,ale už jsem jej viděla i v Kauflandu.

18 Blanka Blanka | E-mail | Web | 24. ledna 2016 v 22:35 | Reagovat

[8]: Ireno,vůbec není zač.
Doufám,že dalamánky budou chutnat i u vás :-)

19 Intuice Intuice | E-mail | Web | 24. ledna 2016 v 22:35 | Reagovat

[17]: Díky za radu, Lidl máme kamenem dohodit. :-)

20 Blanka Blanka | E-mail | Web | 24. ledna 2016 v 22:36 | Reagovat

[9]: Jani,my máme nejraději asi toho pstruha...jak obyčejného,kterého rádi třeba grilujeme,tak právě toho lososovitého,který má krásné růžovoučké masíčko :-)

21 Blanka Blanka | E-mail | Web | 24. ledna 2016 v 22:39 | Reagovat

[10]: Kájo,musím říct,že jsi mě namlsala na to slané pečení se zelím...to budu muset vyzkoušet,protože to musí být velká dobrota.Tak už vím,co budu péct příští víkend...a už se na to moc těším! :-)

22 Blanka Blanka | E-mail | Web | 24. ledna 2016 v 22:41 | Reagovat

[19]: tak prozkoumat box s čerstvými rybami.Já si vždycky nějaký kousek vezmu i do mražáku,protože tohle je hodně rychlý oběd na dny,kdy nemám na nějaké dlouhé vyvařování čas :-)

23 Intuice Intuice | E-mail | Web | 24. ledna 2016 v 22:43 | Reagovat

[22]: Jo, vím, kde to bývá. Kluk má rád ryby, ale toho pstruha jsme ještě neměli. Ještě jednou díky. :-)

24 Irena Irena | 24. ledna 2016 v 23:11 | Reagovat

Blanko lososoviteho pstruha také kupuji v Lidlu😊 ryby mam rada a protože už jsem "paní staršího veku"hlidam vždy od pondělka do patku své pětileté vnucky ,dvojčata,tak jim vyvarim a prave tuto rybu jim kupuji,má sice drobné kosti ale s normálním pstruhem se to nedá srovnavat.K me potese mají ryby radi,což je fajn😊Dalamanky jim udelam tento týden a vymyslim náplň,protože jedna sýr ji a druha ne,tak možná zamicham sýr do testa😊 preji hezky tyden😊 a ještě,objednala jsem lagunu je super a pribrala jsem safari😊 Také se musím pochválit vytvořila jsem 10 ctverecku a tak jsem si dala úkol,uhackovat aspoň jeden denně,protože mi chybí ještě metr do vlnkate deky pro dceru,tak abych nevytvorila kostlivce do skrine😃

25 Ema Ema | E-mail | Web | 24. ledna 2016 v 23:28 | Reagovat

Také máme rádi plněné pečivo. Nevím, jak je to možné, ale ať jsem se snažila sebevíc, vždycky mi náplň vytekla na plech. Tak teď peču "slané buchty".:-)
Ráda vyzkouším další obměnu dle tvého receptu.:-)
Přeji pohodový a úspěšný pracovní týden, Blani.:-)

26 renuška renuška | E-mail | Web | 25. ledna 2016 v 7:57 | Reagovat

Blani, lahůdka vypadá opravdu skvěle, docela ráda bych se do ní také pustila, ale ... posledně jsem to s kynutým těstem z pohankové mouky moc nevychytala, takže ten můj boj právě s kynutými těsty teď prohrávám na plné čáře. Ale když pak vidím tvoje výtvory k nakousnutí ... no možná, že to zase někdy doma vyzkouším :-)

Krásný nový týden, Blani!

27 Blanka Blanka | E-mail | Web | 25. ledna 2016 v 9:51 | Reagovat

[24]: Já když něco úletu,nebo háčkuju,taky si dávám takovéhle závazky...každý den aspoň jeden,dva čtverce,pět řad,jednu vlnku...ono to pak líp přibývá.
Já se teďka lopotím s pleteným šátkem...v sobotu jsem jej celý vypárala,protože jsem udělala chybu,musela jsem párat a nepodařilo se mi pochytat všechna oka.
No a jsi vzorná babička...hlídání od pondělka do pátku,to zaslouží pochvalu!

28 Blanka Blanka | E-mail | Web | 25. ledna 2016 v 9:52 | Reagovat

[23]: Není zač a určitě vyzkoušej,protože chuťově je vážně moc dobrý!

29 Blanka Blanka | E-mail | Web | 25. ledna 2016 v 9:53 | Reagovat

[25]: Emi,nevadí,když trocha náplně vyteče,i mně se to stává.
Niva ale pokaždé zůstane uvnitř a do náplně je stejně nejlepší :-)

30 Blanka Blanka | E-mail | Web | 25. ledna 2016 v 9:56 | Reagovat

[26]: Reni,copak?
Nezadařilo se,nebo snad nechutnalo?

31 renuška renuška | E-mail | Web | 25. ledna 2016 v 10:07 | Reagovat

[30]: Blani, musela jsem hodně přidávat mouku a těsto bylo nakonec příšerně hutné, hodně se drobilo, no nebylo to ono - dělala jsem ty pohankové rohlíky se sýrem a se slaninou ...

32 Eva Eva | E-mail | 25. ledna 2016 v 11:24 | Reagovat

Hezký den, Blani,
vypadají super, hned jsem dala do pekárny zadělat těsto. Díky za tip!
Eva

33 Helena Helena | E-mail | 25. ledna 2016 v 12:48 | Reagovat

Blani, děkuji za skvělý typ, pořád peču nějaké pečivo, ale ještě jsem ho takhle neplnila.
Lososovitý pstruh je u nás taky ve velké oblibě :o)
Měj hezké dny, Helena

34 Blanka Blanka | E-mail | Web | 25. ledna 2016 v 23:29 | Reagovat

[31]: Dávala jsi jenom mouku pohankovou?
Do pečiva se vždycky míchá mouka pšeničná a půlka množství se nahrazuje jinou moukou...pohankovou,špaldovou,žitnou,celozrnou.
Když použiješ jenom tyto,pečivo je hutné a pro ty,co na to nejsou zvyklí prostě není dobré.

35 Blanka Blanka | E-mail | Web | 25. ledna 2016 v 23:35 | Reagovat

[32]: Evi,budu ráda,když napíšeš,jak vám doma chutnalo :-)

36 Blanka Blanka | E-mail | Web | 25. ledna 2016 v 23:35 | Reagovat

[33]: Heli,ještě tady někde mám recept na plněné mušličky...ty taky nebyly marné :-)
Moc zdravím!

37 renuška renuška | E-mail | Web | 26. ledna 2016 v 7:21 | Reagovat

[34]: Přesně, jen trochu jsem tam dosypávala klasické hladké, tak proto ... příště už to budu vědět :-) Děkuju moc!

38 Jana Jana | Web | 26. ledna 2016 v 7:58 | Reagovat

Blani, dalamánky vypadají báječně :-) určitě vyzkouším ;-)
Lososovitý pstruh vypadá skvěle :-) také takto upravené ryby máme nejradši ;-) ocenění mé tchýně- nejlepší je smažený kapr :-!
Blani, měj se krásně a děkuji za recept :-)

39 Eva Eva | E-mail | 26. ledna 2016 v 9:46 | Reagovat

Dobrý den, Blani,
tak chutnaly nám moc a úplně nejlepší byly se sušenými rajčaty a černými olivami. Určitě je budu dělat pravidelně :-) Přeju hezký den! Eva

40 Blanka Blanka | E-mail | Web | 26. ledna 2016 v 22:46 | Reagovat

[37]: Reni :-) ,věřím,že příště už to fakt vyjde

41 Blanka Blanka | E-mail | Web | 26. ledna 2016 v 22:48 | Reagovat

[38]: Jani,my kapra vůbec nejíme,ani na Vánoce.Nejraděj mám pstruha :-)

42 Blanka Blanka | E-mail | Web | 26. ledna 2016 v 22:49 | Reagovat

[39]: Evi,tak to jsem ráda a protože já mám černé olivy i sušená rajčata moc ráda,tak určitě vyzkouším.
Moc zdravím! :-)

43 MarijaKes MarijaKes | Web | 27. ledna 2016 v 10:58 | Reagovat

Hmm. tak to jo, to bych si dala. A losos vypadá v té barevné obloze skvěle. Úplně to to cítím na jazyku. Jen já ho asi neumím udělat. Syn tvrdí, že je to maso suché. Mě to chutná, ale asi to dělám blbě. :-)

44 Rija Rija | Web | 27. ledna 2016 v 12:54 | Reagovat

Blani děkuji za recept. Dalamánky vypadají úžasně. Každou sobotu ráno peču kváskový chleba. Bohužel jen o víkendu, protože s kváskem je příprava složitější. Občas upeču pletýnky, bochánky, prostě na co je zrovna chuť a nálada. Krásné dny. Rija

45 Blanka Blanka | E-mail | Web | 27. ledna 2016 v 22:56 | Reagovat

[43]: Maso je suché?
Neděláš ho zbytečně dlouho?
Tohle není pravý losos,je to lososovitý pstruh...má stejně růžovoučké masíčko,ale je levnější :-)

46 Blanka Blanka | E-mail | Web | 27. ledna 2016 v 22:57 | Reagovat

[44]: Jaruš,já většinou peču k sobotní večeři.V týdnu na to není čas,tak aspoň o víkendu.V něděli zase peču většinou nějakou mňamku ke kafíčku

47 Intuice Intuice | E-mail | Web | 31. ledna 2016 v 17:11 | Reagovat

Tak jsem upekla dnes, neplněné. Výborné. Uvnitř krásně měkkounké. Díky za recept, jistě budu opakovat. :-)

48 Blanka Blanka | E-mail | Web | 31. ledna 2016 v 17:39 | Reagovat

[47]: Tak to jsem ráda,že chutnalo :-)

49 Hanka Hanka | 4. února 2016 v 18:45 | Reagovat

Dobrý večer, teď jsem tady na blogu poprvé. Četla jsem jen to pečení dalamánků, ale sama nic takového nepeču. Chleba jsem zkoušela jednou a vrátila jsem se k chlebu z pekárny. Když se natrefí na dobrý, nemám důvod to péct. Vůbec se mi do toho nechce. Tím to nechci nějak hanit, ale od toho jsou pekaři, aby odváděli svou práci. [:tired:]  :D  :D

50 Blanka Blanka | E-mail | Web | 5. února 2016 v 21:04 | Reagovat

[49]: A já si občas moc ráda zahraju na pekařku.Pokud mám dost času,ráda upeču něco domácího,chce se mi do toho a mám z toho radost,většinou se i zadaří,doma všem chutná a trvrdí,že domácí je lepší,než kupované,tak proč to občas neudělat?

51 Brettaftet Brettaftet | E-mail | Web | 17. března 2017 v 22:51 | Reagovat

wh0cd916620 <a href=http://cialisonline2017.com/>cialis best price</a>

52 Essay Writer Review Essay Writer Review | E-mail | Web | 18. ledna 2018 v 1:41 | Reagovat

argument essay <a href="https://argumentessay.us.com">academic writing essays</a> argument essay <a href=https://argumentessay.us.com>easy argumentative essay</a>

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.