Trhací chleba a bazalková sůl

26. července 2015 v 21:31 | Blanka |  Vůně z mé kuchyně


Pro velký úspěch z minulého týdne jsme si doma dali repete.
Recept jsem zaznamenala před časem Na kopečku a lákal k vyzkoušení,nejen pro svoji jednoduchost.


Co budeme potřebovat...máslo,sýr...nejlépe cheddar...ten jsem dávala poprvé,podruhé jsem krom zbytků cheddaru dala i můj oblíbený italský sýr Grana Padano...dále feferonku...dala jsem sušenou,najemno krájenou a koření dle chuti...já jsem dávala směs libečku a oregána a malinko grilovacího koření.

Menší bochník chleba si nařežeme "na ježka"...pozor,dno neprořezáváme,aby bochník držel tvar.
Připravíme si sýrovou směs....v rendlíku necháme rozpustit máslo,přisypeme nastrouhaný sýr,přidáme koření,zamícháme a necháme sýr rozpustit.
Vzniklou směs napatláme do zářezů bochníku.Rozpuštěným máslem potřeme i povrch bochníku.
Zabalíme do alobalu a dáme péct na 15 minut na 200 stupňů.
Alobal rozbalíme a pečeme ještě chvilku.
A hotovo,chleba vytáhneme z trouby,trháme na kousky a snažíme se,aby těch utrhnutých kousků na nás zbylo co nejvíc Smějící se
Já bochník servíruju na dřevěném prkénku doprostřed stolu,kde pak každý urve co zmůže Mrkající


Pokud na zahradě taky pěstujete bylinky,určitě si připravte bylinkovou sůl...buď samostatné bylinky,nebo všelijaké bylinkové směsi smíchané se solí.
Na moji oblíbenou mozzarellu s rajčaty a bazalkou...salát caprese...jsem si
namíchala bazalkovou sůl,ale chystám i další směsi.


Přeju vám všem pěkný večer !
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Jitka Jitka | E-mail | Web | 26. července 2015 v 21:43 | Reagovat

To musí být bašta.

2 d d | E-mail | 26. července 2015 v 22:26 | Reagovat

Ahoj Blani,
ten chlebíček musí mňamka.Bylinkovou sůl taky dělám.V hezké skleničce je to i pěkný dáreček pro vařivé kamarádky.
                        Dáša

3 Blanka Blanka | Web | 26. července 2015 v 22:40 | Reagovat

[1]: :-)

[2]: Pravda,bylinkové soli by byly bezvadným dárečkem. :-)

4 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 26. července 2015 v 22:49 | Reagovat

Dobrotka

5 dáša dáša | 27. července 2015 v 5:35 | Reagovat

zase úžasný recept - to jsem ještě nikde neviděla. sliny se sbíhají.

6 Jarka Jarka | Web | 27. července 2015 v 9:32 | Reagovat

Trhací chleba vidím poprvé v životě a protože mám chleba ráda a jím ho každý den, tak mě tento se sýrem a kořením moc láká. Rozpečený a ještě teplý, musí být moc dobrý. :-P  :-)

7 Libuše Libuše | E-mail | 27. července 2015 v 10:10 | Reagovat

Blani, opět jste mě navnadila, úžasný nápad, jak v létě udělat rychlou mňamku...Obdivuji vaše cedulky, prosím, z jakého materiálu je máte? Přeji zdar v dalším tvoření a díky za spoustu inspirací na vašem nádherném blogu. Libuš 8-)

8 Květa Květa | Web | 27. července 2015 v 11:00 | Reagovat

Blani, tak to musím vyzkoušet. Jsme sami dva, tak musím vybrat malinkatý bochník... :-)

9 Blanka Blanka | Web | 27. července 2015 v 11:55 | Reagovat

[4]: Ano,ano,dobrotka :-)

[5]: Dáši,u nás tohle bude asi dost často k večeři,protože trhací chlebík chutná u nás naprosto všem

[6]: Taky jsem víc chlebová, i když takové domácí pletýnky,rohlíčky,nebo dalamánky,to je taky velká dobrota :-)

[7]: Libuš,cedulky jsou nastříhané z černé čtvrtky,kterou běžně seženete v papírnictví a popsané bílou gelovou fixou

[8]: Květuš,taky jsem sháněla menší bochník,nakonec pochybělo :-)

10 Věrka S. Věrka S. | E-mail | 27. července 2015 v 12:03 | Reagovat

Blani, chlebík musí být velká ňamka, rozhodně zkusím a vím předem, že určitě nezbyde :-D . Potřebovala bych prosím radu k té bylinkové soli, nikdy jsem ji nedělala. Dáš bylinky do normální kuchyňské soli, a čerstvé nebo sušené?Předem dík za radu a měj se krásně :-)

11 Intuice Intuice | E-mail | Web | 27. července 2015 v 12:32 | Reagovat

Chlebík musí být bašta, ještě jsem neměla, ale kdyby vám kousek zbyl... :-P  :-)

12 Lenka Lenka | 27. července 2015 v 13:53 | Reagovat

Hezké pondělí.Blani,taky se připojuji k Věrce S.Taky nevím jestli ty bylinky musí být sušené či čerstvé?Chodím koukat na Tvůj blog dost často.Je moc prímovní a inspirativní.Jsem moc ráda,že jsem ho,sic náhodou otevřela.Něj se moc Hezký den LenkaK.. :-P

13 Helena Helena | E-mail | 27. července 2015 v 16:42 | Reagovat

Blani, tenhle chleba dělám už roky, byl kdysi v Apetitu, ale mizí takovou rychlostí, že jsme ho nikdy nevyfotila :o)
Vlastní sůl a kořenící směsi jsou vždycky nejlepší, člověk ví, co si tam dá...
Měj se hezky, Helena

14 Šárka Šárka | 27. července 2015 v 17:53 | Reagovat

Ahoj Blaní! :-)
Ten chleba mě tak moc láká, že ho fakt budeme muset udělat! :-)

A salát caprese jsme měli teď nedávno, jak byla ta úmorná vedra. Komu by se chtělo stát u plotny? :-)

Také budeme poprvé v životě dělat domácí vafle!!! Mamča dostala vaflovač, tak se těším, až přístroj vyzkoušíme! :-)

Blaní měj se krásně a ahooooooooj! :-)

15 bichlicka bichlicka | Web | 27. července 2015 v 19:03 | Reagovat

úplně se mi zbíhají sliny ;-) až na ty rajčátka, a to jsem je dnes taky sklízela :-)

16 Blanka Blanka | E-mail | Web | 27. července 2015 v 23:12 | Reagovat

[10]:Věruš,do bylinkové soli bylinky vždycky sušené...čerstvé by mohly plesnivět.
Bylinky rozemlet,nebo promnout v hmoždíři.A pak nasypat do skleničky se solí.Soli jen málo,víc má být bylinek.Já si dělám sůl bazalkovou,ale právě jsem vyzkoušela libeček s oregánem a určitě si namíchám ještě další.
Sůl dávám normální kuchyňskou,ale může být klidně i hrubá.mořská.

[11]: Jé,bohužel nezbyl.A ochutnal i Max a taky se olizoval :-D

17 Janka Janka | Web | 28. července 2015 v 9:10 | Reagovat

To je fantastický název - trhací chleba. Musím vyzkoušet. :-)  :-D

18 Blanche Blanche | Web | 29. července 2015 v 7:47 | Reagovat

Hmmm, trhací chleba vypadá skvěle!!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama