Komentáře

1 Jarmila* Jarmila* | Web | 29. července 2015 v 12:05 | Reagovat

Ostružinová marmeláda je výborná. Také jsem ji jednou dělala. Pak už nebylo tolik ostružin.
Těším se na ně, už pomalu zrají. :-D
Moc se mi líbí tvoje vázičky. Mečíky v džbánku jsou krásné. :-)
Soli bych asi neužila. Manžel nemá některá koření rád. Ale děkuji za návod. :-)

2 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 29. července 2015 v 12:28 | Reagovat

Blani, u nás ostružiny teprve začnou zrát. I letos jich bude u našich hodně. Tak se těším. A mečíky mám ve váze teď taky. Dovezly mně je holky z práce, které přišly na návštěvu. :-)

3 Jitka Jitka | E-mail | Web | 29. července 2015 v 12:53 | Reagovat

Plánuji si ostružinovou marmeládu, ale protože tam nemáme rádi zrníčka, která lezou do zubů, nejdřív je odšťavím a potom ze šťávy vařím rosol. To už můžou všichni. ;-) Jen si na ostružiny musím ještě chvíli počkat. Teprve budu dodělávat rybíz á la brusinky a rybízový rosol. mezitím dozrají ostružiny.letos to vypadá na bohatou úrodu. :-)

4 Milka Milka | 29. července 2015 v 13:26 | Reagovat

Blani  moc se mi líbí ty černé popisky na kořenky,dají se  koupit a nebo  si je vyrábíš sama. Krásný den všem. :-)

5 Jarka Jarka | Web | 29. července 2015 v 14:10 | Reagovat

To jsou pořádné ostružiny, ty divoké se s těmito nedají srovnat! ;-)  :-D Marmeláda je určitě výborná, já dostala tři skleničky rybízové, od naší Marušky a je taky moc dobrá. Musím si aspoň jednu schovat na vánoční linecké cukroví. :-) Bílé mečíky jsou opravdu krásné, předpokládám, že postupně rozkvétají poupata a kvetou a kvetou...

6 Šárka Šárka | 29. července 2015 v 19:27 | Reagovat

Ahoj Blaní! :-)
A co teprve, když mečíky pěkně rostly na zahrádce! :-) To byla skvostná podívaná! :-)
Moje babička je pěstovala a dorůstaly jí fakt vysoko! :-)

Blaní, když se dívám na plody ostružin, tak tu jen slintám! Miluji jejich vzhled, miluji jejich vůni i chuť a jsou strašně příjemné na dotek! :-) A ostružinová marmeláda!!!! No to musí být mňamka!!!!!!! :-)

Blaní měj se moc krásně a ahoooooooooooooooooooj! ♥

7 zembi zembi | E-mail | 29. července 2015 v 20:06 | Reagovat

Blanka, si veľmi šikovná, kreatívna a vôbec celá Tvoja rodinka je super. Robíte všetci samé pekné a dobré veci :-)

8 Dana Dana | E-mail | 29. července 2015 v 21:39 | Reagovat

Mečíky mám taky moc ráda,na zahradě je ale nemám. Ty bílé jsou nádherné. Bylinkovou sůl dáváme na co se jen dá, projedu ji mixérem a je tam skoro všechno, co mi poskytne mé "bylinkárium".Ale takhle krásně ji označenou nemám. A ostružiny jsou u nás ještě zelené, místy lehce fialoví, to si ještě počkám, ale úroda bude opět velká. Dělám z nich i kompot. Měj se krásně ! :-)

9 Blanka Blanka | E-mail | Web | 29. července 2015 v 23:03 | Reagovat

[1]: Já jsem ostružinovou marmeládu taky už jednou dělala...z lesních ostružin.Tehdy jsem se pěkně namakala,abych natrhala potřebnou dávku :-D

[2]: Mečíky jsou fakt hodně vděčné.Vydrží dlouho ve váze.Heli,měj se prima!

[3]: Z Itálie jsem si přivezla marmelády,ve kterých semínka byla a protože už nemám ani jedinou,usuzuju,že semínka v nich nikomu u nás nevadí.
Pokud se mi chce,odšťavňuju...například rybíz.který má semínka větší.V ostružinové marmeládě ,kde jsou semínka menší jsem je klidně nechala,jen jsem ostružiny rozmixovala :-)

[4]:Tak na tuhle otázku,kterou dostávám docela často,jsem odpověděla přímo ve článku :-)

[5]: Srovnat se jistě dají,i ty divoké jsou moc dobré :-)
Tyhle nemají trny,sklízejí se líp.
Rybízová marmeláda je na linecké úplně nej.Já mám ještě hodně ráda malinovou a obecně ty marmelády,které jsou z trochu kyselejšího ovoce.Asi nejlepší marmeláda,kterou jsem kdy dělala byla z červeného angreštu.Ten jsem tenkrát dostala.Kvůli marmeládě jsem si pořídila dva angreštové keře.Letos na nich zatím bylo jen pár bobulek.
Mečíky postupně zkracuju a zespodu odtrhávám zvadlá poupata :-)

[6]: Šári,ono,že ty mečíky rostou tak vysoko je jejich nevýhoda.Musejí se podepírat,aby se neulomily :-)
Ale jsou krásné.Já mám zatím jen ty obyčejné,tak třeba se mi podaří sehnat taky nějaké střapaté :-)

[7]: Ale to jen tak vypadá,někdy děláme i pěkné voloviny :-D ...bez vyjímky a všichni :-D
Jsme úplně obyčejní :-)

[8]: Danuš,teda ostružinový kompot,to musí být něco.Nevím,jestli mi na něj něco zbude.Já si dávám ostružiny i do mrazáku na buchty,pečený čaj a na poháry.Letos ještě chci vyzkoušet ostružinovou šťávu :-)

10 Melissa Melissa | Web | 30. července 2015 v 0:30 | Reagovat

Gladioly jsou nádherné:)A ty ostružiny to je paráda!Tohle u nás ze zahrádek neznám,aby měl někdo takovou úrodu,že by z toho mohl dělat ještě marmeládu...A ty bylinky,to je taky moc pěkné:) :-)

11 Zdenka Zdenka | E-mail | Web | 30. července 2015 v 9:28 | Reagovat

Blani, letos asi ještě marmeládu z vlastních ostružin neudělám, ale já mám hodnou kamarádku, od ní jsem dostala jak sazenici ostružiny beztrnné, tak i ostružiny :-D  :-D , včera jsem si od ní přivezla bedýnku broskviček, malých, ale moc dobrých, tak budu dělat broskvovou marmeládku :-P

12 Intuice Intuice | E-mail | Web | 30. července 2015 v 13:15 | Reagovat

Mečíky vypadají ve váze krásně, ale nikdy jsem je tam neměla, ze své zahrádky jsem je netrhala. Bylinkové soli mne zajímají, asi nějaké vytvořím. :-)

13 MarijaKes MarijaKes | Web | 31. července 2015 v 12:20 | Reagovat

Zajímavý článek. Vůbec jsem nevěděla, že existují beztrnné ostružiny. nedávno jsem vytrhávala ze skalky ostružinu, ale tu lesní trnitou. letos se nám urodilo strašně moc mirabelek a nechce se mi pálit...Na marmeládu je to moc. Tak to budu asi rozdávat a nabízet. Moc se mi líbí označené zavařeniny, ale já je ukládám v paneláku do regálu do sklepa a tam by ta krása byla zbytečná. Pěkně si s tím vším vyhraješ.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.