Povlak na polštářek

20. května 2015 v 11:00 | Blanka |  Háčkování

Na Tánin foťák jsem si už docela zvykla,už je to taky pořádná doba,co jsem bez toho svého.
Víc,než měsíc.Včera mi ale konečně přišel meil z opravny.
Vadná součástka je vyměněná,optika seřízená,mechanika vyčištěná,cena za opravu odsouhlasená...Plačící....a teď už jenom čekám a těším se.Fotím ráda,často a všechno a taky jsem blogerka a fotky potřebuju.

Ráda fotím i jídlo...

Protože zapečený chřest mi moc chutnal,dala jsem si včera repete.Brokolice nemohla chybět,tu já si neodpustím,sním jí kila.Naštěstí ji má hodně v oblibě i Natálka,takže k masu my dvě většinou nemáme brambory,ani rýži,ale kopec povařené brokolice.
Do zapékací misky jsem přihodila fialovo-černého fešáka...lilek.


Lilek v létě hodně grilujeme,jinak jej dávám ráda pod maso,do těstovinových salátů...s bazalkovým pestem je to dobrota.




Chřest by muž jistě snědl,ale moji oblíbenou brokolici do něj prostě nedostanu...musím mu ji vybírat i z polévky Mrkající ,tak pro něj náhradní řešení...kuřecí na lilku...ten mu nevadí


Háček dlouho odpočíval...nějak jsem neměla čas ani chuť se do něčeho pouštět.
Tak už bylo na čase...


Povlak na polštář...moc jich nemám,pořád se používají,vyměňují,perou,vyřazují,je potřeba doplnit zásoby.Probrala jsem klubíčka a vybrala pár,která se k sobě hodí.

Teď už jen obháčkovat nějakou světlou přízí a bude hotovo.


PĚKNÝ DEN PŘEJU !!!
 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 renuška renuška | E-mail | Web | 20. května 2015 v 11:38 | Reagovat

Jé, na háčkovací článek jsem se těšila a nezklamala jsi, Blani - polštářek je naprosto dokonalý. Jak také jinak, že? :-)

U nás včera vyhrála koprová omáčka - kluci i já ji milujeme, můj milý nesnáší - ten dostal k večeři od mojí mamky játra s chlebem a tak jsme se ukonejšili všichni.

Sláva kuchyním a kulinářským dobrotám!

2 Jitka Jitka | E-mail | Web | 20. května 2015 v 12:59 | Reagovat

Blani, vy tedy jíte zdravě, jen aby jste se ze samé zeleniny neopupínkovali. :-D Kousek bůčku by neškodilo, aby byla strava vyvážená. ;-)

3 Jarka Jarka | Web | 20. května 2015 v 13:00 | Reagovat

Jako holka, jsem odmítala naprosto všechnu zeleninu a až v dospělosti jí postupně přicházela na chuť a teď už snad není žádná, o které bych mohla říct, že ji nejím. Ovšem lilek patří k druhu, který jsem ještě neochutnala. Takto zapečený ve směsi nevypadá špatně, určitě bych ochutnala. :-P Tvůj další kulatý polštářek bude moc hezký. ;-)

4 dáša dáša | E-mail | Web | 20. května 2015 v 13:24 | Reagovat

Blani, polštářků není nikdy dost, že? Manžel se moc diví, proč pořád kupuji polštáře nebo vyrábím povlaky, prý už nikam nevejdou? ;-)A já mu pořád ukazuji obrázky z časopisů, jak všichni mají pohovku plnou pomačkaných polštářů :-) Ten Tvůj povlak vypadá moc pěkně :-)Manžel také říká, že se na pohovku zase nevejde on :D
Kromě chřestu mám všechnu uvedenou zeleninu moc ráda :-P V Itálii mně velice chutnala pizza s tenounkými plátky  ( podélné)lilku a sušené šunky a pikantního sýru, mňam :-P Už jsem jak Pavlovův pes, sice neslintám,ale polykám při představě toho chutného jídla :-P  :-D Měj se moc hezky :-)

5 Majka Majka | 20. května 2015 v 15:40 | Reagovat

Blani, já jsem chřestu vůbec nepřišla na chuť, ale možná je to taky mnou, třeba ho neumím chutně upravit.
polštářek vypadá krásně, moc se mi líbí jak střídáš barvy a vzory.
přeji krásný den Majka

6 Šárka Šárka | 20. května 2015 v 15:41 | Reagovat

Ahoj Blaní! :-)
Oči na fotkách mohu nechat!!! :-)
Třeba hned ta první! To je pokoukáníčko! Na své si přijde jak zrak, tak i čuch a chuť! :-)
Protože jak se na fotku dívám, tak hned cítím tu vůni a nakonec vykouzlím na jazyku i tu úžasnou chuť! :-)

Přiznám se ti, že lilek jsem měla jen jednou jedinkrát! Byl to lilek plněný a zapečený a byla to taková dobrota, že třeba nechápu, proč jsme si ho neudělali častěji. :-)

Povlak má skvělé barvy! ;-) A je fakt, že těch není nikdy dost. :-)

A fotky květin - absolutní nádhera! :-)

Počkej, nakonec ten svůj foťáček necháš stát na stolku a tento budeš používat nadále! ;-)

Blaní měj se moc hezky a ahoooooooooj! :-)

7 marketa marketa | 20. května 2015 v 17:51 | Reagovat

Krása :) - K té zelenině: už jste zkoušela canelloni plněné špenátem? Je to taky obrovská lahůdka. :-)

8 Intuice Intuice | E-mail | Web | 20. května 2015 v 18:29 | Reagovat

Zapékaná miska je pěkné lákadlo! Ještě, že mám v lednici alespoň brokolici! :-)

9 Zdenka Zdenka | E-mail | Web | 20. května 2015 v 18:52 | Reagovat

Blani, polštářek jsi sladila nádherně a zeleninku bych si dala klidně s vámi ;-)  :-), včera jsem sama snědla chřest mňam :-P

10 Helena Helena | E-mail | 20. května 2015 v 19:12 | Reagovat

Blani, moc krásně nafocená dobrota a polštář, ten bude rovněž parádní! Krásně sladěné barvy!
Moc tě zdravím,Helena

11 Eva Eva | Web | 20. května 2015 v 19:55 | Reagovat

Jako vždy moc hezký to je povlaky také ráda hačkuji nejsou tak náročné :-)

12 Radka Radka | Web | 20. května 2015 v 20:45 | Reagovat

Jojo, také používám různé finty, abych svému muži mohla podstrčit nějakou tu zeleninu. On například "miluje" cuketu. Maso na lilku vypadá dobře, vyzkouším.

13 Blanka Blanka | E-mail | Web | 20. května 2015 v 23:39 | Reagovat

[1]: Reni,vidíš a na koprovku by se dal nalákat spíš můj muž,než já.
Omáčky moc nedělám,protože je nemusím.Na svíčkové já si nepochutnám,ještě tak rajskou.I ta játra by si určitě můj muž dal,já vnitřnosti vůbec nejím :-)

[2]: Jituš a to mi se neopupínkujem.jsme na zeleninu zvyklí.NO a bůček u nás vůbec neuvidíš.Ale jinak si myslím,že máme stravu vyváženou :-)

[3]: Jaruš,já si vybavím jen,že jsem nejedla okurkový salát,naučila jsem se ho jíst až později.
Nemusím tepelně upravenou mrkev...tu dušenou by do mě nikdo nedostal.Mám na ní špatné vzpomínky ze školní jídelny.A taky klasický špenát nejím.Mám ho ale ráda ve slaných koláčích a závinech :-)

[4]: Dáši,můj muž už se nediví vůbec ničemu :-D :-D  :-D
Polštáře na sedačce ale vítá :-)
Já jsem právě v Itálii jedla výborný těstovinový salát s pestem a s lilkem.
Mňam,to byla dobrota :-)

[5]: Každý máme jiné chutě.To co jednomu chutná,druhý nemá rád,to se nedá nic dělat :-)

14 Hanka Hanka | 21. května 2015 v 6:45 | Reagovat

Nemůžu si pomoct, ale ta zelenina v tom bešamelu vypadá, jak kdyby ji už někdo vyzvracel :-! Zeleninu mám taky ráda, ale ten bešamel....fujj. Ale jinak hezké fotky.

15 Blanka Blanka | E-mail | Web | 21. května 2015 v 11:11 | Reagovat

[6]: Šári,k tomu foťáku,Tánin je fajn,ale už se vážně těším na ten svůj.Myslím,že nehrozí,že by mi ten svůj nechala.Teď zrovna skoro nefotí,ale ona se k tomu určitě zase vrátí.
Šári,měj se a...v pondělí v osm budu zase nervózně přešlapovat před ordinací,tak na mě mysli :-)  :-)

[7]: Asi nějaké plněné tšstovinky?
Já na ně moc nejsem,ale Táňula si je ráda dává :-)

[8]: Jó brokolice ,to je dobrůtka :-)

[9]: Zdeni,tak by mě zajímalo jak si jej připravovala :-)

[10]: Heli,moc zdravím a děkuju! :-)

[11]: Jasně,jsou docela rychle hotové a háčkují se dobře :-)

[12]: NO tak cuketa mu na talíř taky nesmí :-) je to škoda,tohle je taky zelenina,ke které si vypěstoval averzi aniž by ji ochutnal :-)

[14]: Já mám taky ráda zeleninu a zelenina zapečená mi chutná moc.Takže mi pohled na trohu másla,mouky rozmíchané v mléce a v přisypaném sýru vůbec nevadí.Tak mě napadá,jak by s vámi asi zamávala fotka zeleniny dušené :-D  ...ta by teprv vypadala :-D

16 Šárka Šárka | 21. května 2015 v 13:23 | Reagovat

[15]: Blaní, zapisuji a v pondělí na tebe myslím! ;-)

17 helena-b helena-b | Web | 21. května 2015 v 20:15 | Reagovat

Blani, zeleninka, to je moje. Vloni jsem poprvé okusila chřest, když je dobře upravený, tak je to lahůdka.
Těším se, až bude povlak hotový a ty nám polštářek ukážeš v celé kráse. ;-)

18 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 24. května 2015 v 10:53 | Reagovat

Já jsem před vánoci musela dát do opravy foťák a jelikož jsem také náruživka, která fotí vše, nemohla jsem bez něj být a ještě než šel můj do opravy, koupila jsem druhý stejné značky, jen vyšší řady a ten opravený přislíbila synovi k Vánocům. Ale trvalo dlouho než se součástka dostavila a tak dostal dárek opožděně. já bych teda 2 měsíce bez fo´táku asi umřela. :D

19 Hanka Hanka | 23. listopadu 2015 v 1:37 | Reagovat

Mohu se zeptat z jaké příze háčkujete povlaky na polštářky,tak aby se moc nežmolkovala???

20 Blanka Blanka | E-mail | Web | 23. listopadu 2015 v 21:02 | Reagovat

Jak jsem psala,tenhle byl ze zbytků.Ale ráda používám Catanii,Limone,Camilu...

21 JosephThorn JosephThorn | E-mail | Web | 11. července 2019 v 18:16 | Reagovat

Research paper body # : ! > . < > . ( , . ^ # . ! = " . . ^ % . @ . + + < http://essay-for-your-day.gq/142/ Reviews for new movies , , ( ) Research proposal of a company . > . + " = < # " . ? . \ > . " < > & ? ( = .

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama