Rychlý koláč s ovocem

20. dubna 2015 v 10:00 | Blanka |  Vůně z mé kuchyně


Spolu s kulatou formou z Keramiky Maléř,jsem si přivezla z velikonočního Rožnovského skanzenu i nový recept.



Pán,který keramiku prodával měl v jedné z forem upečený ovocný koláč...když jsme o něj projevili zájem o recept se s námi ochotně podělil.Určitě každá z vás nějaký ten oblíbený recept na ovocný koláč vlastní.U nás se peče buď koláč kynutý,nebo koláč z bílého jogurtu.Teď tedy mám další možnost,co dát do formy...


Smícháme :
8 lžic polohrubé mouky
8 lžic mléka
4 lžíce cukru
2 lžíce rozpuštěného másla
půl balíčku prdopeče
1 vajíčko


Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy.
Tato dávka těsta se přesně vejde do formy o průměru 24 centimetrů.
Pokud máte formu jako já větší,musíte si dávku úměrně zvýšit.
Moje forma má 31 centimetrů,tudíž jsem pekla z jedné a půl dávky.


Na těsto naházíme ovoce...já jsem dávala naše ryngle.Zasypeme drobenkou.
Pečeme při 180 stupních asi 20 minut.

 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 GinnyN. GinnyN. | Web | 20. dubna 2015 v 10:12 | Reagovat

Ten vypadá úžasně :) hned bych si dala :)

2 Jarka Jarka | Web | 20. dubna 2015 v 10:30 | Reagovat

Lžičkový recept je prima a koláč je za chviličku na světě, ale chybí ta kulatá forma, budu se muset po nějaké poohlédnout. :-D  ;-)

3 Blanka Blanka | E-mail | Web | 20. dubna 2015 v 10:36 | Reagovat

[1]: Bohužel už nenabídnu :-D

[2]: Jaruš,poradím ti...v Kauflandu prodávají plechovou formu se zoubkovanými okraji cena je kolem 50 korun :-)

4 Květa Květa | Web | 20. dubna 2015 v 11:05 | Reagovat

Blani, už jsem si ho zapsala, z dovolením, za uši!
Pozdravuju ! :-D  :-D  :-D

5 Květa Květa | Web | 20. dubna 2015 v 11:06 | Reagovat

[4]: oprava - s dovolením! :-(

6 renuška renuška | Web | 20. dubna 2015 v 11:35 | Reagovat

Koláč vypadá skvěle! A recept je jednoduchý, že bych se do něj - až mi bude lépe - pustila? Doma pořád slibuji a zatím peču stále pro ostatní :-D.
Blani, řekni, musíš ten pečící "tác" něčím vymazávat nebo vysypávat? Asi bych byla příšerně opatrná a bála se, že mi v troubě rupne (což je asi blbost ...)

7 Blanka Blanka | E-mail | Web | 20. dubna 2015 v 12:02 | Reagovat

[4]: Květuš,jasně,proto jsem tady recept vložila :-)

[6]: Reni,v keramice peču často,mám formu s deklem i na maso a pokaždé při kupování znova dostanu i instrukce...po vyndání z trouby nechat pořádně schládnout,nikdy hnedka nechladit...třeba ve studené vodě.Už jsem zkoušela i mýt v myčce.Samozřejmě když se peče koláč vymazat a vysypat,posledně jsem pod slaný koláč dávala vystřižený pečící papír,ale už jsem zkoušela péct i z lístkového těsta a tehdy jsem nedávala papír,ani nevymazávala a těsto se nepřilepilo.
Pečení v keramice doporučuju :-)
Píšeš...až mi bude lépe...Reni,tak hlavně zdravíčko!!!

8 Martia Martia | Web | 20. dubna 2015 v 13:33 | Reagovat

Blani děkuju za skvělý recept--určitě vyzkouším ;-)
měj se krásně...

9 Jana H. Jana H. | Web | 20. dubna 2015 v 14:34 | Reagovat

Jejda, já miluju ryngle! Bohužel hned všechny sníme, tak do mražákových zásob sáhnout nemůžu...
Blani přeju samé krásné dny!

10 Eva Eva | Web | 20. dubna 2015 v 16:30 | Reagovat

Takovéhle rachlovky jsou nejlepší a ty to hezky nafotíš že se seběhnou sliny hned Měj se moc hezky

11 Jana Jana | Web | 20. dubna 2015 v 18:07 | Reagovat

Super recept, určitě vyzkouším. :-) Měj se hezky.

12 Intuice Intuice | E-mail | Web | 20. dubna 2015 v 18:18 | Reagovat

Tak ryngle! U nás pár kousků švestkového ještě zbylo! :-)

13 Helena Helena | E-mail | 20. dubna 2015 v 19:38 | Reagovat

Blani, recepty od tebe jsou vždycky výborné, píšu si a moc zdravím! Helena

14 Zdenka Zdenka | E-mail | Web | 20. dubna 2015 v 19:51 | Reagovat

Blani, koláč v té krásné formě vypadá úžasně :-)  :-) jak mě mrzí, že jsem si tu z Ikey rozbila...A tyhle rychlovky mám nejradši ;-)  :-)  :-)

15 Majka Majka | 21. dubna 2015 v 7:47 | Reagovat

Blani, tyhle koláče peču nejraději, je to taková rychlá dobrá klasika. A kompotů ve sklepě je pořád slušná zásoba.
Krásný den
Majka

16 Jarmila* Jarmila* | Web | 21. dubna 2015 v 11:34 | Reagovat

Koláč vypadá báječně a je prima rychlovka. :-) Díky za recept.

17 jursky-svet jursky-svet | Web | 21. dubna 2015 v 18:39 | Reagovat

To mi připomíná návštevy pratet z vesnice. Pratety rádi pečou a všechno sladké je u nich domácí (mimo čokolády ale to mi zubařka jednou říkala že se to jako sladké nepočítá) a ty jejich koláče byly prostě mňamozní. Dokonce jsme si jich někdy pár brali domů, aby bylo co dobrýho na svačinu. A ten tvůj kolář ten je jim strašně podobný. My se s pratetama setkáváme většinou když jsou všechny společné a jak je sleduju já tak si v kuchyni vyměnují recepty. A jejich manželé čučej na telku ale lepší jak být v hospodě.

18 dáša dáša | E-mail | Web | 21. dubna 2015 v 21:44 | Reagovat

Blani, už jsem zapomněla, že jsem tento koláč, když nás bylo víc,dělávala.
Pro nás, k nelibosti manžela peču méně, protože manžel sní 2 kousky a to mu stačí k uspokojení a zbytek dojím já :-( Představ si, že má doma od Velikonoc perník a z hořké čokolády snědl jeden čtvereček O_O Asi před týdnem jsem objevila ještě čokoládového Mikuláše! Pro mě nepochopitelné, já sním všechno, jsem mlsná jak kocour :-P  :-?  
Dobrou noc a pěkné sny :-)

19 Zdeňka Zdeňka | 26. dubna 2015 v 6:51 | Reagovat

Blani, hledám rychlovku, co upéct a toto je přesně můj styl - na lžičky,hrnečky....prostě bez vážení...mám švestky,tak tam dám ty....a dítko stihnu dát i na taneční závody...snad se jim to vydaří :-)...( proto něco narychlo :-) ) děkuji ;-)

20 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 7. května 2015 v 8:33 | Reagovat

Náhodou jsem narazila na tyto stránky, díky odkazu na tento koláč. Překvapily mě dvě věci. Keramika z dílny Maléřů mi připomněla moje město, ale může to být i náhoda. Paní Maléřová bydlí v našem domě a že jde zřejmě o stejnou dílnu, mě utvrdil i fakt, že jste formu koupila v Rožnově. Koláč vypadá velmi dobře a napadlo mne, že bych toto těsto mohla použít i na rebarborový koláč, protože rebarbora už chce sklízet. :-) hezké dny.

21 Blanka Blanka | E-mail | Web | 7. května 2015 v 10:35 | Reagovat

[20]: Netuším,kde Maléřovi bydlí,ale na odkazu byla adresa dílny a ta je ve Valašském Meziříčí.Pokud paní Maléřová bydlí ve vašem domě,tak ji ode mne pozdravujte a vyřiďte,že v jejich formě peču moc často a ráda a že hrneček od nich je Natálčin nejoblíbenější :-)
Jinak recept jsem dostala od pána,který keramiku v Rožnově prodával a s rebarborou bude taky určitě moc dobrý :-)

22 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 7. května 2015 v 12:10 | Reagovat

[21]: Ano, tak se jedná o shodu. Paní Maléřová převzala dílnu po svém otci. Jak ji potkám, vzkaz vyřídím. :-)

23 Amelie Amelie | Web | 7. května 2015 v 20:12 | Reagovat

Opsáno, ráda vyzkouším..děkuju.

24 Blanka Blanka | E-mail | Web | 8. května 2015 v 0:19 | Reagovat

[22]: NO tak to je prima :-)
Jak je ten svět malý :-)
JInak já jsem taky Valaška pocházím z Jablůnky a můj muž z Bystřičky :-)

[23]: Není zač! :-)

25 Ježurka Ježurka | E-mail | Web | 8. května 2015 v 15:14 | Reagovat

Přišla jsem se podívat od Jarušky na recept a koukám, přijdu častěji. Recept na koláč mám taky opsaný a určitě vyzkouším. Díky. :-)

26 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 10. května 2015 v 14:39 | Reagovat

[24]: Jo svět je opravdu malej. A lidi se poznávají na počítači. Ve čtvrtek jsem byla na první schůzce se dvěma místními bloggerkami, které jsem poznala, jak jinak, na internetu. :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama