Kuřecí roláda a pudinkoví šneci

16. února 2015 v 15:30 | Blanka |  Vůně z mé kuchyně

Po víkendu jsem tady pro někoho možná s malou inspirací co na talíř.U nás se včera rolovalo a motalo...


Masové rolády jsou vděčné.
Nejen proto,že jsou dobré,ale je možné do nich zamotat ledacos,co skýtá lednice.
Nejraději motám asi vepřové maso,ale ani kuřecí roláda není marná...a je rychleji hotová.
Už nevím kdo dostal nápad kuřecí roládu nacpat do formy na srnčí hřbet.Že je to nápad k nezaplacení jsem se právě včera ujistila.
Kuřecí prsa si naklepeme,osolíme,opepříme,vyložíme jimi formu.
Já jsem si formu vyložila ještě předtím papírem na pečení,abych se vyhnula nějakému případnému připečení.Na masíčko dáme plátky slaniny a pak už vrstvíme to,co lednice nabídne.Já jsem dala vaječnou smaženici smíchanou s hráškem plus plátky sušených rajčátek.Náplň znovu přeložíme rozklepaným masem...nic nerolujeme,pouze trochu přimáčkneme,osolíme,opepříme,přidáme koření na kuřecí maso.Já jsem dala grilovací s bylinkami.Nakonec maso pokryjeme plátky slaniny.
Nedáváme žádný tuk,ten pustí slanina a zajistí i aby maso nebylo vysušené.
Pekla jsem na 180 stupňů...nejdřív překryté alobalem,pak bez něj.


A šnečci...


Do hrníčku si nalijeme trošku mléka,rozdrobíme do něj půl kostky kvasnic,přidáme špetku cukru,zamícháme a necháme vzejít kvásek.
Do mísy nasypem půl kila hladké mouky,vanilkový cukr,přidáme vajíčko,200 ml mléka,80 gramů rozpuštěného másla,špetku soli,
přilejeme kvásek,zamícháme,uhněteme těsto.
Necháme kynout...stačí hodina někde v teple pod utěrkou.
Mezitím si uvaříme HUSTÝ pudink se třemi lžícemi cukru.Píšu hustý...pokud bude řídší,samozřejmě vám bude ze šneků,když je budete rolovat a hlavně pak řezat vytékat z těsta ven a budete se vztekat jako já včera.
Do trochy rumu si dáme máčet rozinky.
Vykynuté těsto si rozválíme na placku,potřeme pudinkem,posypeme rozinkami,srolujeme do rolády,kterou pak nakrájíme na asi dvoucentimetrové šneky.Dáváme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme při 180 stupních asi dvacet minut.


A pro dnešek se loučím další valentýnskou kytičkou-primulkou a MOC DĚKUJU za návštěvy a čas,který tady trávíte a všechny vaše reakce,komentáře a meily !!!!

 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Markéta 69 Markéta 69 | E-mail | 16. února 2015 v 15:51 | Reagovat

Blani, masová roláda vypadá luxusně, určitě vyzkouším. A pudinkový šneček by se ka kafíčku šiknul..... ;-)

2 Blanche Blanche | Web | 16. února 2015 v 16:34 | Reagovat

Blani šnečci vypadají výborně! Udělala jste mi chuti, zvažuju útok na pekárnu (na pečení jsem dnes líná...) 8-)

3 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 16. února 2015 v 16:35 | Reagovat

Blani, tolik dobrůtek. Mňam..včera jsi mě (spíš mého Martina) nalákala na ty kinder řezy. Dnes jsem měla volno, tak už jsou v lednici a čekám na Martina. Ten bude nadšený. :-)

4 Blanka Blanka | E-mail | Web | 16. února 2015 v 16:41 | Reagovat

[1]: Markéto,kuřecí roláda je moc dobrá a díky slanině vážně není vůbec suchá.No a šneka bych ti ještě mohla nabídnout...mám tady poslední tři kousky :-D

5 Blanka Blanka | E-mail | Web | 16. února 2015 v 16:58 | Reagovat

[2]: Tak na pečení jsem dneska líná i já.Musí stačit,že jsem po práci zvládla uklohnit rychlý oběd :-)  :-)

[3]: Heli,tak si to užijte...určitě vám bude chutnat a ty uděláš velkou radost :-)

6 dáša dáša | 16. února 2015 v 17:09 | Reagovat

no ty ale děláš chutě, blanko, to určitě v tom srnčím hřbetu vyzkouším. mám takové rolády ráda po studenu.

no a šnečci taky lákají.

7 Intuice Intuice | E-mail | Web | 16. února 2015 v 17:34 | Reagovat

Taky mám valentýnskou primulku, ale o nějaký odstín tmavší, vínovou, asi bych ji měla nafotit. :-)

8 Marie Marie | E-mail | Web | 16. února 2015 v 17:50 | Reagovat

Blani, ty ale umíš dělat chutě, člověk se na tvé fotografie koukne a hned by ochutnával. ;-)  :-D

9 Ema Ema | E-mail | Web | 16. února 2015 v 18:25 | Reagovat

Roládku bych si dala, ale vynechala bych hrášek. :-P  :-)
Úplně stejnou primulku jsem si také koupila. Ale mám ji už asi 14 dní.:-)
Blani, přeji ti pohodový večer.:-)

10 Eva Eva | Web | 16. února 2015 v 18:48 | Reagovat

To je ale dobrota ty takhle vyvářiš v týdnu ?To se Měj se hezky

11 Blanka Blanka | E-mail | Web | 16. února 2015 v 18:53 | Reagovat

[6]: Dáši,taky mám rolády ráda studené,s pečivem a okurkou,bohužel u nás ale moc nezbývají :-)

[7]: Nafoť,moc ráda se podívám :-)  :-)

[8]: Maruško,s blogy vás všech to mám stejně...kouknu se a hned bych ochutnávala :-)

[9]: Emi,ty nemáš ráda hrášek?
Já bych přidala ještě žampiony,ale ty zase nemusí můj muž :-)

12 Blanka Blanka | E-mail | Web | 16. února 2015 v 18:54 | Reagovat

[10]: Evi,ne,v týdnu nevyvářím,jen vařím :-) Hnedka v úvodu je psáno,že se u nás motalo a rolovalo včera :-)

13 Zdenka Zdenka | E-mail | Web | 16. února 2015 v 19:53 | Reagovat

Včera jsi mě nalákala na kinder řezy a dnes zase takové dobroty ;-)  :-)

14 Šárka Šárka | 16. února 2015 v 20:18 | Reagovat

Ahoj Blaní! :-)
Tak kinder řezy budeme dělat v pátek a moc se na ně těším! ;-)

Šnečci tedy vůbec nevypadají špatně a ke všemu jsou s pudingem!!!!!! Mňam! :-)

Masové rolády moc ráda nemám. Mě v nich právě vadí ty okurky a vajíčka. Proto třeba i španělské ptáčky já mám v podobě jen toho vrchního masa! :-D Ale jinak vypadá dobře. ;-)

Blaní měj se moc krásně a ahooooooooj! :-)

15 Helena Helena | E-mail | 16. února 2015 v 21:17 | Reagovat

Blani, u tebe člověk najde vždycky něco dobrého - šneky dělám a chystám se na ty Kinder řezy, to je něco pro Adama :o)
Hezký večer, Helena

16 Drahuš Drahuš | E-mail | Web | 16. února 2015 v 21:52 | Reagovat

Blani, roládu jsem dělala taky, jen příště zvolím stehenní řízky. Můj muž zase nejí anglickou a nic tlustého.
Šnečci taky vypadají úúúžasně.
Měj se fajn :-)

17 Jarka Jarka | Web | 17. února 2015 v 9:06 | Reagovat

Kuřecí roládu v srnčím hřbetu už jsem taky dělala a chystám se to v nejbližší době zopakovat, ale pudinkové šneky jsem ještě nepekla a protože jsi přiložila i recept, je to pro mě výzva. :-P  :-)

18 Majka Majka | 17. února 2015 v 13:07 | Reagovat

Blani, tuhle roládu jsem dělala před dvěma týdny, mňam. A koláčky vypadají moc dobře.
krásný den k Vám. Majka

19 renuška renuška | Web | 17. února 2015 v 17:53 | Reagovat

Samé lahůdky, mňam. Šneky s pudinkem znám, ale nedělám, ovšem roládku, tu bych si dala líbit hned. Asi se nechám zlákat a o víkendu se do ní pustím :-). Díky za tip, Blani!

20 Eva Eva | Web | 17. února 2015 v 19:33 | Reagovat

[12]: Promin to jsem nějak přehlédla ;-)

21 Lucie Lucie | Web | 18. února 2015 v 8:19 | Reagovat

Kuřecí roláda je v srnčím hřbetu je snadná, pokaždé může být jiná a hlavně na řezu pak krásně vypadá. :-) Povedla se ti a šnečci jakbysmet. :-)
A dostala jsi krásnou valentýnskou kytičku. :-)

22 eva eva | E-mail | 18. února 2015 v 8:48 | Reagovat

Tak mě Blani napadlo,po té co jsem v neděli dělala španělské ptáčky,že takto v srnčím hřbetu by to bylo jednodušší. Nedělám tuto pochoutku z hovězího,ale právě z vepřového,nebo i kuřecího. Jinak moc zdravím. Poctivě čtu i když nepíšu ;-)

23 Růža Růža | Web | 18. února 2015 v 16:14 | Reagovat

Kuřecí roláda do srnčího hřbetu je dobrý nápad. Nemusí se vykosťovat kuře a rolovat. Kynuté šneky neznám, ale opíšu si recept. :-)

24 Maxmilián Dubeš Maxmilián Dubeš | E-mail | Web | 21. února 2015 v 13:45 | Reagovat

Takové dobroty? kdo by si nedal říct? :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama