Lasagne a pohanka

3. ledna 2015 v 17:37 | Blanka |  Vůně z naší kuchyně



Jíst se musí Mrkající,ale vymýšlet neustále co na talíř je někdy ubíjející...o tom ví své každá hospodyňka.Já se nechávám ráda inspirovat na netu i listováním v kuchařkách,časopisech i kalendářích s recepty.
A dneska tady mám možná inspiraci i pro někoho z Vás.
POHANKA S KUŘECÍM MASEM.
Pohanku pořádně propereme,scedíme,nasypeme ji do hrnce.Na jeden díl pohanky přilijeme dva díly vroucí vody.Hrnec přikryjeme froté ručníkem a necháme stát.Pokud po dvaceti minutách není pohanka měkká,opatrně ji zahřejeme a povaříme do měkka.Pokud se všechna voda nevsákla,scedíme ji.
Na pánvi si mezitím uděláme kuřecí maso...nakrájené na drobno,ochucené tak,jak to máme rádi.Až je maso hotové,přidáme konzervu sterilovaného hrášku a pohanku,zamícháme.Na talíři můžem posypat sýrem...


Tradiční italské těstoviny LASAGNE u nás poprvé zkoušela dělat Táňa a protože už je skoro rok vegetariánka na dietě,byla to úprava bezmasá,neslaná,nemastná...Táňula se musí hodně hlídat,do operace jí zbývá už jenom pár dnů,ale i tak to vůbec nebylo špatné,takže mně docela nalákala se do lasagní taky pustit.
My jsme si do nich přidali kuřecí masíčko.které jsem nakrájela na kousky,orestovala na pánvi,osolila,ochutila,přidala jsem česnek,plechovku nakládaných rajčat a masíčko se dusilo pod pokličkou,tak,aby nakonec na něm zůstalo i dostatek omáčky.
Vezmeme zapékací misku,nebo pekáček,vymažeme a dno vyložíme lasagnemi,na ty navrstvíme masíčko i s omáčkou,zasypeme sýrem,znovu navrstvíme těstoviny,na ně maso s omáčkou,sýr...uděláme tolik vrstev,na kolik nám stačí maso.Nahoru patří vrstva sýru...já jsem krom strouhaného eidamu dala i nakrájenou mozarrelu.
Dáme do trouby na třicet minut zapéct při 180 stupních.
Určitě to nebylo naposled,co jsme u nás měli LASAGNE S KUŘECÍM MASEM Usmívající se,Oblíbila si je hlavně Natálka a taď by je chtěla mít co nejčastěji.
Ale to nejde,musíme mít i oblíbené mužovy mňamky Smějící se...jako dneska...


 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Jarka Jarka | Web | 3. ledna 2015 v 18:36 | Reagovat

Teda Blani, ty mi děláš chutě. Před chvílí jsme přijeli od mamky, kde jsem se ještě cpala cukrovím a vánočkou a myslela jsem si, že už by se do mě nevešlo vůbec nic, ale jak tak koukám na ty tvé dobroty, tak si připadám jak ten Otesánek, protože už se mi zase vrátila chuť k jídlu a hned bych ochutnala z tvé nabídky. :-P  :-D

2 Lucie Lucie | Web | 3. ledna 2015 v 19:10 | Reagovat

Blani, když vidím, jak se u vás jedlo dietně a já se tu pořád cpu cukrovím a zbytky jednohubek ze Silvestra, stydím se... :-D Pohanku jsem ještě nejedla, máme ji doma jakou dobu a ještě se do ní nepustili... tak děkuji za tip na receptík, s tím kuřecím masem to nemusí být špatné :-)
Lasagne jsem taky neměla ani nepamatuju, naposledy někde v restauraci, doma je neděláme.. Znám je klasicky s mletým masem, ale i s kuřecím to musí být mňamka :-)

3 Marťula Marťula | 3. ledna 2015 v 19:15 | Reagovat

Ahoj Blani
Lasagne mám moc ráda.Moje dcera je téže vegetariánka a dělám jí většinou se španátem.Já si je dávám i v práci a jsou i tam dobré.Jinak i já pořád vymýšlím co uvařit,I když jsme teď je dva,občas se odbudem,ale taky musím vařit manželovi do práce. :-)a to je někdy oříšek.Není náročný tak alespoň to.Jíme hodně zeleniny,saláty a tak.
No hezké mňamky máš.Přeji klidnou neděli...i já jsem tento víkend doma.

4 Jitka Jitka | E-mail | Web | 3. ledna 2015 v 19:32 | Reagovat

Snažím se jíst co nejvíc zeleniny,masi máme tak dvakrát v týdnu a to většinou ryby nebo drůbež,občas vepřové a hovězí, ale úplně bez masa bych žít nemohla. Nevím, jestli vegetariánství je ta správná cesta. :-)Pro mě rozhodně ne. ;-)

5 Šárka Šárka | 3. ledna 2015 v 19:34 | Reagovat

Ahoj Blaní! :-)
Pohanka vypadá skvěle. :-) A lasagne miluji! No vidíš to, už jsme je dlouho neměli, tak bychom si je mohli udělat! ;-)
Zítra budeme mít čínu a tu už jsme také pěkně dlouho neměli. :-)

Blaní, víš co? U nás už pěkně dlouho chumelí!!!!!! Jsem tedy zvědavá, na jak dlouho to vydrží, ale je to tak nádherný pohled! :-)

Blaní měj se krásně a ahooooooooooj!!! :-)

6 Blanka Blanka | E-mail | Web | 3. ledna 2015 v 19:56 | Reagovat

[1]: Jaruš,dneska jsem taky měla ještě trošičku cukroví...už máme jenom perníčky a suché druhy.Krémové už dááávno není :-) Takže se vůbec netrap :-)

[2]: Luci,pohanku já jsem si oblíbila nejvíc zapečenou...budu ji dělat v pondělí,protože zítra večer se vrací Táňa.No a lasagne já bych mohla jíst i za studena...moc mi to chutnalo :-)

[3]: Marti,my máme taky moc rádi zeleninu,takže všelijaké salátky.V týdnu dělávám jednodušší jídla,která jsou za chvilku hotová,o víkendu občas něco složitějšího a taky nějaké to pečení...však to znáš :-)
No a nad špenátem já jsem dřív tak trochu ohrnovala nos a teď bych ho narvala všude,kdyby to šlo :-D

[4]: Jituš,netuším,co je správná cesta,asi každému vyhovuje něco jiného.
Dřív jsem se vztekala,když mi Táňa oznámila,že s masem končí,protože ani já jsem si bez masa jídelníček představit nedokázala.Brzy nato jsem tohle úplně přestala řešit,neřeším to ani teď a jsem ráda,že Táňa může jíst aspoň něco.

7 Blanka Blanka | E-mail | Web | 3. ledna 2015 v 20:01 | Reagovat

[5]: Šári,u nás chumelilo po páté,kdy jsem byli s Natálkou venku s Maxem.To se sníh sypal pořádně.A teď byl muž běhat a říkal,že už zase sněží.Tak uvidíme,jak se to bude dál vyvíjet.Všimla sis,že tě v komentářích pod minulým článkem zdravila Eva?
NO a lasagne my si určitě u nás zase brzy zopákneme.
Šári,měj se ! :-)

8 helena-b helena-b | Web | 3. ledna 2015 v 20:06 | Reagovat

Blani, já používám pohanku také jako samostatnou přílohu k masu, třeba místo rýže nebo je dobrá do polévky. Do nového roku zdravě! ;-)  :-D
Krásný víkend přeji. :-)

9 Intuice Intuice | E-mail | Web | 3. ledna 2015 v 20:08 | Reagovat

Blani,pohanka je zdravá, obsahuje moc zdravý rutin, který pomáhá na kde co. Lazaně jsem dělala jen jednou, přišly mi pracné, já dělala ještě navíc dovnitř bešamel, ale třeba bez něj to taky jde. Slaný závin je taky dobrota. U vás se stále jen vaří! :-D

10 Martia Martia | Web | 3. ledna 2015 v 20:28 | Reagovat

Blani to vypadá ale lákavě :-) určitě vyzkouším--děkuju za prima recept♥

11 Amelie Amelie | Web | 3. ledna 2015 v 21:09 | Reagovat

Vypadá to velmi lákavě. Pohanku mám nachystanou na zítřek.

12 Dana Dana | E-mail | 3. ledna 2015 v 21:19 | Reagovat

Ty mužovy mňamky vypadají dost dobře! My teda děláme lasagne s mletým masem, dávám tam i bešamel, tak je to opravdu trochu pracnější. Ale zas je miluje dcera, která maso nejí, jen občas trochu kuřecího nebo rybku. Ale koupila jsem si domů do zásoby pohanku, protože jsi mě tady na ni nalákala! A Blani, slibuju, že určitě najdu recept na tu jáhlovou polívku, co jsem slíbila. :-)

13 Blanka Blanka | E-mail | Web | 3. ledna 2015 v 22:30 | Reagovat

[8]: Heli,ano zdravě,nebo alespoň o malinko zdravěji.Díky Tánině dietě a v podstatě úplné změně jídelníčku jsme se i my ostatní naučili jíst věci,které jsme dřív nejedli a třeba ani neznali.
Ale ono to taky není na škodu a třeba pohanka nám zachutnala moc :-)

[9]: Tak vaří se u nás každý den,protože se u nás každý den i jí :-D

[10]: Marti,vůbec není zač!

[11]: Já se na pohanku chystám v pondělí,protože zítra večer přijede domů Táňa :-)

[12]: Tak nezapírám,že pečené maso se zelím a knedlíkem chutnalo i mně a Natalí...o slaném závinu ani nemluvím:-D
Danuš,tak ať pohanka chutná :-) !

14 Alena Švarcová Alena Švarcová | 3. ledna 2015 v 23:39 | Reagovat

Já mám pohanku moc ráda a nejčastěji si ji dělám, jak já říkám "po Valašsku" ;-) Uvařenou pohanku smíchám s osmaženou cibulkou (i s tím sádlem na kterém jsem smažila), majoránkou a česnekem. Chutná to trochu jako jitrnicový prejte a dokonce i můj muž, který bezmasá jídla téměř nejí, ochutnal a zkonstatoval, že se to dá :-)Já si k tomu ještě dávám syrové kysané zelí. Takže zdravé a navíc táááák dobré!

15 Zdenka Zdenka | E-mail | Web | 4. ledna 2015 v 8:20 | Reagovat

Blani, tak pohanku určitě tento rok do jídelníčku zařadím víckrát ;-)  :-) A lazaně bez bešamelu, tak ty jsem ještě nezkoušela a placky jsi dávala syrové a změkly ti....Já měla lasagne před vánoci jsem je dělala já a 29.nás pozvala Jíťa na oběd a měli jsme lasagne, ale tradiční boloňské :-) Určitě zkusím ty odlehčené :-)

16 Blanka Blanka | E-mail | Web | 4. ledna 2015 v 11:09 | Reagovat

[14]: NO tak pohanka po Valašsku musí být taky moc dobrá,mému muži bych do ní ale nějaké to maso asi pohodit přece jenom musela :-)

[15]: Zdeni,psala jsem,že s masem musí zůstat i dostatek "omáčky"...dávala jsem plechovku rajčat a zřejmě pak je úplně jedno,jestli lasagne měknou v bešamelové omáčce,nebo v nějaké jiné :-)

17 Clawdia a Honey Clawdia a Honey | Web | 4. ledna 2015 v 11:51 | Reagovat

Ahoj, promiň že otravujeme, budeš pro nás hlasovat tu http://cleodenile-monsterhigh.blog.cz/1501/mh-eah-grafik-2014-2-kolo ? Rádi oplatíme ♥

18 Janka Janka | Web | 4. ledna 2015 v 12:02 | Reagovat

Musí to být dobrůtka, ale manžel preferuje maso vepřové. Takže dnes budou "šunkenfleky" s masem z uzeného kolena. Co nadělám. Já bych si dala i palačinky, ale on je "masařka". :-D  :-D

19 Helena Helena | E-mail | 4. ledna 2015 v 13:58 | Reagovat

Blani, moc děkuji za typ na tu pohanku, moc to s ní neumím... Zato lasagne jsou u nás velmi oblíbené, a budeš se divit, nejvíc bezmasé - špenátové.
Moc tě zdravím, Helena

20 dasia-fengshui dasia-fengshui | E-mail | Web | 4. ledna 2015 v 15:29 | Reagovat

díky za skvělou inspiraci s lasagněmi

21 Pavla Pavla | 4. ledna 2015 v 16:52 | Reagovat

Ahoj Blani pohanka je moc fajn a má se jíst v zimě tedy ted je ten správný čas.Je výborná ,když se vaří s česnekem a bobkovým listem .S kuřecím masem ,jako děláš ty namíchat ,něco jako rizoto a k tomu kysané zelí zdroj vitamínů C.ahoj měj se hezky :-P

22 eva eva | E-mail | 4. ledna 2015 v 19:37 | Reagovat

Vždycky jsem se Blani bála,že mi lasaně nezměknou,ani když dám hodně bešamelu,tak jsem je ještě před zapečením vařila. Sice se to potom při vrstvení trhalo,měla jsem však jistotu. Jinak o pohance jsem u tebe již vícekrát četla a mám už teď opravdu chuť taky zkusit. Měj se fajn a díky za tipy :-)

23 eva eva | Web | 4. ledna 2015 v 19:45 | Reagovat

Lazaně moc nedělám ale pohanku máme moc rádi :-) Vypadá to z těch fotek moc lákavě Hezký týden přeji :-)

24 Blanka Blanka | E-mail | Web | 4. ledna 2015 v 20:09 | Reagovat

[17]: :-)

[18]: Jani,u nás máme častěji maso drůbeží...kuřecí,nebo krůtí,ale vepřové máme na talíři taky docela často.No a po tom všem masíčku není špatné dát si něco sladkého,nebo bez masa :-)

[19]: Heli,pohanku jsem před chviličkou dopekla...na oběd na zítra a je to dobrota :-)

[20]: Není zač :-)

[21]: Pavli,proč se má jíst pohanka v zimě?
Je fakt,že teprve s česnekem má pohanka tu správnou chuť.

[22]: Evi,pohanku určitě vyzkoušej...já jsem ji právě před chvilkou dopekla na zítřejší oběd.Dělala jsem zapečenou.

[23]: Evi,tak to jsem ráda,že to vypadá lákavě :-) a bylo to i moc dobré :-)

25 renuška renuška | Web | 5. ledna 2015 v 11:39 | Reagovat

Blani, máš pravdu, co pořád vařit??? Na dnešek mám naplánované kuře na paprice - včera jsem o tom slyšela zmínku ve filmu a už jsem věděla :-D.
Každopádně lákadlo v podobě pohanky a lasagní, které jsem obojí nikdy nedělala, je velké, takže bych docela ráda vyzkoušela. Kuřecí maso máme rádi, jen se sýrem musím šetřit, protože můj milý ho dvakrát nemusí ... ale však pro jednou to přežije :-D.
Díky za inspiraci a mnoho pozdravů do Znojma!!!

26 Butty Butty | Web | 5. ledna 2015 v 13:07 | Reagovat

Musím říct že pohanku nemám rada a lasagne rada mám takže si asi nedokážu představit jestli by mi to chutnalo nebo ne, ale také uznavam že to vypadá nádherně. ;-)

27 dafaFal dafaFal | E-mail | Web | 12. února 2018 v 9:53 | Reagovat

can viagra increase heart rate
<a href=http://viagrabs.com>my review here</a>
how to increase the effectiveness of viagra
<a href="http://www.viagrabs.com">buy online viagra</a>
docmorris apotheke viagra

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama