Domácí lučina,o jídle a radost nedělního dne

4. června 2014 v 12:48 | Blanka |  Vůně z mé kuchyně



Vypadá to,že se nám počasí umoudřilo.Obloha skoro jako vymetená,venku teplo a sluníčko Smějící se

Tak jak se blíží léto,trošku se mění i náš jídelníček.Většinou vynecháváme přílohy,nahrazujeme je zeleninou a pokud je ze zahrádky,tím líp...







Taky neradi vymýšlíte,co k jídlu ?
Když už nevím,něco zamotám do masa Smějící se...cokoliv,co v lednici najdu.
Ráda dělám závitky z kuřecího,nebo krůtího masa.Jsou rychle hotové,pokaždé jiné a pokaždé dobré.
Tady jsem motala mazarellu,bazalku,zbytky šunky a sušené rajčátko...miluju sušená rajčata naložená v olivovém oleji Smějící se







Taky máte nějaký recept,který se chystáte už velice dlouho vyzkoušet,ale pořád to odkládáte ???
Takový kostlivec mého sešitu s recepty byla domácí lučina.

Už ji zkoušel kde kdo,slyšela jsem spoustu chvály,tak jsem se do ní pustila taky.
Receptů je spousta,někdo dává zakysanou smetanu,někdo jogurtu víc,nebo míň.
Já používám jogurt z Valašska,nebo jogurt Selský...a to jogurt velký...tuším 380 gramů plus smetanu na šlehání...pokud možno vyberu nějakou nízkotučnou.
Jogurt smícháme se smetanou a osolíme podle chuti...








Směs nalijeme do cedníku,který si vyložíme plátýnkem.Cedník dáme do kastrůlku.Já to celé dávám přes noc do lednice,kastrůlek zakryju pokličkou.
Na další fotce už je hotová lučina.Přes cedník nám odkapala syrovátka,kterou můžeme použít na zadělání chleba...







Hotovu lučinu smícháme s bylinkami,nebo pažitkou.My dáváme přednost nasekané jarní cibulce...té se u nás sní opravdu hódně.
No a hotovo,všem,co ještě s vyzkoušením váhají vřele doporučuju.Domácí lučinu jí i můj muž,který by tu kupovanou nikdy nedal do pusy...takže pssst,pro něj tohle není lučina,ale výborná pomazánka,kterou mu z cedníčku přemístím do zavařovací sklenice,kde si ji odebírá a snídá ji a večeří a chválí Smějící se
S domácím chlebíkem a se zeleninou ze zahrádky je to velká bašta...







Variací na téma listové těsto je spousty.
Vyzkoušeli jsme zamotané tyčky,které v tévé nedávno motal i Láďa Hruška...Smějící se
Já jsem nedávala šunku ani kmín,aby si mohla zobnout i Táňa,těsto jsem jen posypala strouhanou mozarellou a posypala čerstvou bazalkou







Dneska se nám to točí kolem jídla,tak to malinko odlehčíme kytičkama...Usmívající se
Taky máte rádi hortenzie ???
Vloni jsem si nasadila malinkatou hortenzii,netuším,jakou bude mít barvičku,ale letos má konečně poupátka a vypadá to,že snad brzy vykvete...







Nová kytka do záhonu mi udělá vždycky radost Usmívající se.
A tady je moje VELKÁ nedělní radost od muže...ještě se malinko zelená,ale brzy bude bílá.
A dotaz pro všechny zahradnice...jak sušíte květy hortenzie tak,aby neopadávaly,udržely si barvu,tvar ????
Budu moc ráda za vaše rady.






A kytička co moje zahrada dala Smějící se ... pro Vás všechny za Vaše návštěvy,meily a čas,který trávíte na mých stránkách !!!
Za všechny milé komentáře,které mi tu pod každým článkem necháváte DÍKY TUPLOVANÉ Usmívající se
Moc si toho vážím,zdravím Vás a přeju prima skoro letní den !!!




 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 kdyzvarichlap kdyzvarichlap | Web | 4. června 2014 v 13:03 | Reagovat

Je to skvělý a i když to chutná podobně jako lučina, tak to lučina není... je to libanonský tvaroh labneh :)
Ten se dělá velmi podobným způsobem. Ale ať se to jmenuje jakkoliv, doporučuji vyzkoušet.

2 renuška renuška | Web | 4. června 2014 v 13:09 | Reagovat

Kytička v závěru je tak letní, že už to ani víc nejde. :-)
Lučina se mi líbí, asi taky vyzkouším, když už jsem se nechala nalákat na Tvůj chleba.
O víkendu se s mamkou chystáme do Rakouska do zahrad, tak tam se nakochám, doufám, že bude slušné počasí a nespaříme se, protože hlásí vedro převeliké. No a pak - to bude materiálu na blog! :-D

Krásné předletní jaro, Blani :-)

3 Blanka Blanka | Web | 4. června 2014 v 13:10 | Reagovat

[1]:Tak muži bych nemohla ani říct,že jí libanonský tvaroh,protože on tvaroh nerad :-D Stejně tak jako nemá rád lučinu :-)

4 Blanka Blanka | Web | 4. června 2014 v 13:13 | Reagovat

[2]:Reni,neváhej a vyzkoušej.Právě v kombinaci s domácím chlebem to nemá chybu.Pokud nesníte všechno hned,radím přemístit do sklenice a uchovávat v lednici.V kombinaci s bylinkami to ještě vyzkoušené nemám,ale s natí jarní cibulky,která se zamíchá přímo do už hotové lučiny je to dobrota.
No a výlet si užij.Já budu určitě celý víkend na zahradě.Už máme vyčištěný a napuštěný bazén,tak třeba smočím aspoň nožky :-)

5 Jarka Redneval Jarka Redneval | 4. června 2014 v 13:14 | Reagovat

Ahoj Blani,
posílám moc a moc pozdravů...
Tak jsem se tady pokochala, jako vždycky u Tebe!!!
nějak moc nestíhám- pořád dělám nové a nové lektvary a teď jsem koukala, že pokvete lípa, tak jdu zase do toho|!!! :-)
Domácí lučina- to musí být dobrůtka!!!
MOC SE MI LÍBÍ TVŮJ BYLINKOVÝ ZÁHONEK!! Já včera musela dokoupit majoránku a bazalku- sežrali mi ji slimáci!! To jim asi nejvíce chutná, ostatních bylinek se nedotkli..tak mají také asi různé chutě :-)

6 Jarka Redneval Jarka Redneval | E-mail | 4. června 2014 v 13:16 | Reagovat

Pokračovýání: :-)
nějak mi to dnes skáče sem a tam :-)
Chci Ti ještě popřát krásné slunečné dny a měj se krásně!!
Jarka

7 Jitka Jitka | E-mail | Web | 4. června 2014 v 13:18 | Reagovat

Tak nejdřív Lučina, tu už dělám dlouho a používám ji na kde co. Dokonce jako sladký krém mascarpone na piškotový korpus, na to ovoce a zalít želatinou.Taky jsem už přimíchala rozpuštěnou čokoládu a byl to čoko krém. Obojí výborné. Když to chci naslano, přidávám bylinky a je to výborná pomazánka na chleba k večeři. maximální využití. Dělávám pravidelně z dvojité dávky. Hortenzie jsem sušila jen jednou a nemám na to zvláštní fígl. Zavěsím hlavičkama dolů, jako všechno ostatní co suším.
Sušená rajčata mám taky ráda a dělám si je sama.Suším v sušičce, pak nacpu do skleniček přidám plátky česneku, lístky oregána a zaliju extra virgin olejem. Dám do ledničky zaležet. Moc dlouho tam nevydrží. Chodím na ně, naštěstí sama.:-D Manžela to neoslovilo.

8 Anna Anna | E-mail | 4. června 2014 v 13:22 | Reagovat

Blaničko..tak tu lučinu také znám :-) Dnes hodně pokoušíš fotečkami moje chuťové buňky :-D Blaničko já hortenzie suším úplně klasicky,jako třeba růže.Otrhám listy na stonku a zavěsím je do špajzky.Chce to temnější kout.Vždy se mi povedou.Je ale více rad,jak na ně.Pa.Anna. :-)  :-)  :-)

9 eva eva | E-mail | 4. června 2014 v 14:02 | Reagovat

Ježišku na křížku !!! Blani ta kytka je paráda!!!!
Jinak,konečně ti taky napíšu. Vždy jsem raději napsala Verunce,protože se mně zdálo,že ona potřebuje zpětnou vazbu na její psaní víc. U tebe bylo vždy těch komentářů od blogerek nějak víc než u ní.Na tvých stránkách jsem samozřejmě téměř denně a taky mně neušlo,že píšeš častěji,což je samozřejmě mooooc fajn.Nemám teď moc času ,jsem pracovně vytížená po všech stránkách. V práci i u syna,který si s přítelkyní koupili byt a s naší pomocí si ho vylepšují. Práce tam bylo jako na  "kostele",včetně nových omítek. Už to všechno spěje ke zdárnému konci a tak budeme už jen jezdit na návštěvu do 110 km vzdáleného města a pak musíme ještě sjet 12 !!!! pater. Když jsem tam umývala okna,raději jsem vůbec nemrkala dolů. Já,která má závrať už ve dvou metrech! Ale je tam náááherný výhled na okolní kopečky a taky klid. Nikdy jsem si nemyslela,že se mně,zvyklé na domek se zahradou, bude líbit ve městě někde u nebes. :-)  :-) Tu lučinu už dělám dlouho. Kdysi jsem i zapomněla,že ji mám v lednici,máme totiž ještě jednu v letní kuchyňce a lučina tam vydržela přes týden v sítku. Byla pak hodně hustá a pevná. Moc dobrá. ;-).Hortenzii mám v záhoně i v květináči. Ta v květináči měla předloni téměř padesát květů!!! Loni neměla ani jediný a to jen proto,že jsem ji neuváženě hodně pokrátila. Letos to vypadá na pořádný pugét zase. Tak jako Jitka,taky ji suším zavěšenou květem dolů ale je nejlíp,ustřihnout je ještě hezky v květu,začerstva. Ne až je ta nejlepší barvička pobledlá. Přeju krásné už skoro letní dny :-)

10 Jarmila* Jarmila* | Web | 4. června 2014 v 14:09 | Reagovat

Blani, lučinu jsem ještě nezkoušela. Zdála se mi to velká dávka najednou. Ale když se to dá dát do sklenice a ledničky, tak to zkusím.
Ostatní mňamky máš taky super.
Kytičky jsou krásné, hlavně ta na poslední fotce.
Hortenzii jsem vloni sušila i nastojato. Dala jsem ji do vysoké vázy a pěkně uschla. Předtím jsem je sušila zavěšené květem dolů. Ony se suší moc dobře. Jen mi málo kvetou. V dubnu mi omrzla, ale vyrašila. Snad se dočkám i nějakého květu.
Tvoje zelená je super. :-)
Přeji hezký den. :-)

11 Šavrda Šavrda | 4. června 2014 v 14:19 | Reagovat

Ahoj Blaní! :-)
Kytice ze zahrádky je přenádherná! Pestrá a plná slunka! :-)
U nás zrovna leje jako z konve, zima je také a slunko se asi odstěhovalo k vám! ;-)

Ohledně listového těsta my ho máme rádi, až na brášku, ať je cokoliv z tohoto těsta, tak nad tím ohrnuje nos. :-)
Domácí lučina je opravdu výborná a s takovou pažitkou může být lahodná! My jí dělali s česnekem a byla vážně MŇAM! :-)Blaní a ohledně hortenzie ti posílám mail. ;-)

Měj se krásně a ahooooooooooj! :-)

12 Blanka Blanka | Web | 4. června 2014 v 14:22 | Reagovat

[5]:Jaruško,zdravím a děkuju !
Ti slimáci,to je asi velký problém,čtu o nich všude a už i mamka hlásila,že jí zahradu likvidují.U nás nejsou a já klepu na dřevo,ale slimáci se u nás na zahradě nevyskytují.Nikdy jsem s nimi problém neměla,ale vím,že holky si na ně hodně stěžují.Já mám zase krtka :-D
Netuším,jakého věku se krtek dožívá,podezřívám ho že je ten samý co vloni :-D Občas vyleze a udělá hromádku...zatím nic moc neničí,tak ho neničím ani já :-) Ataky se mi ve skleníku vyskytly mšice...v neděli jsem je postřikem likvidovala,takže teĎ ze skleníku nějakou dobu nic nemůžeme jíst.Vypadá to,že jsem se těch potvůrek zbavila :-)
Jaruško,moc zdravím a těším se na recepty na tvoje lektvary :-)

[7]:Jituš,taky jsem zkoušela rajčátka sušit a nakládat do oleje.Mám je moc ráda a vozím si je každý rok z Itálie.Naštěstí už se dají koupit i u nás a cena už není tak vysoká.Hortenzii jsem sušila jednou a z krásného květu jsem vyrobila suché NIC :-D

13 Rija Rija | Web | 4. června 2014 v 14:53 | Reagovat

Blaničko, ta kytka je překrásná. Lučinu jsem nezkoušela. Zatím se stále chystám. Hortenzie suším tak že v září nastříhám, otrhám listy a dám do vázy, kde je na dně trocha vody. Voda pomalu ubývá a hortenzie schnou. Květy zůstanou krásně rozevřené a dlouho nemění ani barvu. V práci na stěně mám ve vázi třetí rok a jsou pořád nádherné. Měj se krásně. Pa Rija

14 Blanka Blanka | Web | 4. června 2014 v 14:56 | Reagovat

[8]:Aničko,ještě chvilku počkám,až se vybarví,víc otevřou a pak je asi pověsím do chaty...tam toho temna budou mít dostatek,tak snad se zadaří :-)

[9]:Evi,nepřítomnost nemusíš omlouvat...účast je doborovolná :-) Taky mám teĎ všeho nad hlavu,v práci po nás chtějí přesčasy,chodím dřív a zůstávám déle.K tomu zahrada,domácnost,někdy je toho moc.Píšeš,že bys nečekala,že holce z vesnice se bude líbit ve městě...myslím,že hodně z nás by bralo opačnou variantu a nastěhovalo by se do toho tvého domečku se zahradou na vesnici...já rozhodně :-D kdyby byla možnost,tak neváhám.Ještě donedávna jsme o tom přemýšleli,dnes už je to pasé a hlavně proto se soustředím na zahradu a na chatu :-)
Píšeš,že máš syna 110 kilometrů daleko,to je už pořádná dálka.Znám to z let,kdy nám Táňa bydlela v Plzni.Teď ji máme doma,ale vypadá to,že né nadlouho.Ale už to nebude taková dálka do Brna to od nás není daleko.
Evi,moc tě zdravím a užívej si sluníčko !

[10]:Jarmilko,ona to zas tak velká dávka není.Mám vyzkoušené,že v lednici vydrží klidně pár dnů...Eva psala,prý i týden.

[11]:Šári,u vás vážně prší?
My máme 25 stupńů.Vzala jsem si volno,čekám na Natálku,až se vrátí z třídenního výletu a pak půjdem na zahradu.
Šári,česnekovou lučinu vyzkouším...to mně vůbec nenapadlo a česnek milujem,to bude mňamka :-)
Šári,měj se a třeba se to počasí u vás ještě umoudří.Posílám ti sluníčko :-)

15 Blanka Blanka | Web | 4. června 2014 v 14:58 | Reagovat

[11]:A zapomněla jsem poděkovat za meil...večer na něj mrknu a napíšu,pa a díky MOC :-)

16 Intuice Intuice | E-mail | Web | 4. června 2014 v 15:10 | Reagovat

Domácí Lučinu jsem taky zatím nedělala. Poslední kytička je nádherná. :-)

17 Květa Květa | Web | 4. června 2014 v 16:40 | Reagovat

Ahoj Blani, lučinu dělám už dlouho a nedám na ni dopustit. Kytka je moc krásná, barevná. Začíná ta pravá zahradnická sklizeň. Marmeláda z jahod je hotová, začínám sbírat hrášek. Rebarborový koláč už jsem taky snědla a bylinky mi krásně rostou.
Včera mi rozkvetla první, temně červená lilie - nastává jejich čas... :-D

18 Šavrda Šavrda | 4. června 2014 v 16:56 | Reagovat

[14]: Blaní, tak to zabralo, neb se nám tu slunko rozzářilo a hřeje! ;-)
A co mail, je k užitku? :-)

19 helena-b helena-b | Web | 4. června 2014 v 18:25 | Reagovat

To je dobře, že jsi se do domácí lučiny pustila, také na ni nedám dopustit. Je to lahůdka. Já jsem od smetany ke šlehání přešla k zakysané smetaně. Dá se použít obojí.
Hortenzii suším úplně normálně, v kytičce "hlavou dolů". Vloni mi sušení vyšlo moc dobře barva se sice trošku změní, ale to nevadí.  No a, jak jsi už psala minule, začíná rozkvétat levandule... ;-) Na blozích brzy začne velké levandulování... :-P

20 damna damna | E-mail | 4. června 2014 v 18:34 | Reagovat

Domácí lučinu taky dělám, ale jenom z jogurtu, smetanu nepřidávám.Dělám ale z domácího jogurtu.A vydrží opravdu dlouho!Často na ni totiž zapomenu,a pak je krásně hustá.
Přeji krásný zbytek dne!

21 Vlasta Vlasta | E-mail | Web | 4. června 2014 v 18:58 | Reagovat

Blani, občas domácí lučinu dělám taky a je vážně moc dobrá, no a moc se mi líbí tvoje kytička ze zahrádky!
Blani, přeji krásné skoro letní dny :-)

22 Jarka Jarka | Web | 4. června 2014 v 19:54 | Reagovat

No to si piš, že taky nerada vymýšlím co k jídlu. Ještě když jsme chodili do práce, tak to šlo, protože jsme obědvali mimo domov a vařilo se hlavně o víkendu, ale teď, když jsme oba doma a musím vařit každý den, tak nápady často docházejí. Tady se mi ale osvědčuje blogování a recepty, které už někdo vymyslel a vyzkoušel. Závitky taky dělávám a už jsme je dlouho neměli, takže díky za prima inspiraci. :-P Jo a tu Lučinu bych měla zkusit taky. ;-)

23 babička babička | 4. června 2014 v 20:01 | Reagovat

Ahoj Blani,nachystáno máš teda parádně.Lučinu bych taky mohla zkusit.U nás po 10 dnech konečně vyšlo sluníčko, tak zitra naběhnu na zahradu se sekačkou.A večer s kyblíkem na slimejše,už jsem jim tam zakopala misky s pivem. :-)  :-D

24 Blanka Blanka | Web | 4. června 2014 v 21:19 | Reagovat

[13]:Jaruš,tenhle způsob mi spolu s dalšími možnostmi poslala i Šárka,tak krom klasického sušení vyzkuším i tenhle.Moc děkuju!

[16]:Vyzkoušej,stojí to za to a jak čtu v komentářích,většina holek už ji dávno dělá :-D

[17]:Květuš,už se moc těším na fotky tvých lilií...to zas bude krása.Nedávno jsme byli s mužem v jednom obchodě s kytkami a on se zastavil u lilií a ptal se,proč nemáme tyhle kytky,prý jsou krásné :-D
Na jahodovou marmeládu se chystám jen co na trhu koupím jahody...naše jahody stíháme sníst :-)

[18]:Šári,no tak vidíš :-),za meil moc děkuju,dostala jsem se k němu až před chvilkou,protože jsme se na zahradě zdrželi :-) DĚKUJU MOC!!! :-)

[19]:Heli,dneska jsem levandule obhlížela,už se to krásně modrá a fialoví :-D

[20]:Dáši,mně tam ta smetana moc chutná,myslím,že je to takové jemnější :-)

[21]:Vlasti,moc zdravím!! :-)

[22]:Jaruš,my sice do práce chodíme,ale jíme doma,takže vařím každý den.Naty odmítá jíst ve školní jídelně,takže taky obědvá až doma.Táňa si připravuje svoje jídlo taky doma,takže většinou vaříme obě :-) Pořád přemýšlíme a vymýšlíme,co se zase bude jíst :-)

[23]:Ahoj mami!
Tak ty uplácíš slimáky pivem? :-D
Já jsem si vzala na dnes volno,tak jsme byli s Natálkou a Maxem na zahradě.Naty skočila i do bazénu :-) ,protože byl hic

25 Helena Helena | E-mail | 4. června 2014 v 21:51 | Reagovat

Blani, tedy u tebe by mi taky chutnalo! Konečně musím zkusit tu domácí lučinu...
A hortenzie suším tak, že je dám do vázy, kde je cca 2cm vody - koukám na ty loňské, jsou pořád krásné :o)
Hezký večer, Helena

26 ohnice ohnice | Web | 4. června 2014 v 22:49 | Reagovat

Ahoj Blani lučinu jsem dělala ale teď jsem nějak na ní pozapomněla tak, že jí opět udělám.Kytička ze zahrádky tá nemá chybu nádherná,a Hortenzie se suší nejlépe tak jak píše Hela lístky se neohnou nahoru tak jako když sušíš zavěšené. Pěkné dny na Tvé zahrádce!   Luďka :-)

27 Ema Ema | E-mail | Web | 4. června 2014 v 23:07 | Reagovat

Jééé, asi nějaká telepatie. Mám v lednici "naloženou" lučinu. ;-)  :-D Taky používám Valašský jogurt. :-)
Kytička ze zahrádky je krásně barevná, letní, úžasná. :-) Přeji ti báááječné, téměř letní dníky.:-)

28 Zdenka Zdenka | E-mail | Web | 5. června 2014 v 7:19 | Reagovat

Ahoj Blani, lučinu už dělám hodně dlouho a už ji vůbec nekupuju, ale dělám ji jen z jogurtu, to kvůli štíhlé linii :D A hortenzie myslím uschnou hezky jakkoliv :-)

29 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 5. června 2014 v 7:33 | Reagovat

Blani, moc ráda se vždycky přijdu podívat k tobě na blog. Opět jsi nezklamala, opět jsi připravila spoustu dobrůtek a pořídila jsi moc pěkné fotky!

30 hanafee hanafee | 5. června 2014 v 14:08 | Reagovat

Ahoj Blani. Díky, žes mi připomněla domácí lučinu, už jsem o ní četla, ale úplně mi z hlavy vypadla. Co si nepoznamenám... :-D Jinak návštěva u tebe nikdy nezklame. Krásné fotky a milé čtení. Vždycky mi nasadíš nějakého brouka do hlavy ;-). Dnes jsou to ty hortenzie. Mějte se krásně :-)

31 Drahuš Drahuš | E-mail | Web | 5. června 2014 v 20:01 | Reagovat

Ahoj Blani,Ty závitky vypadají úžasně. Sbíhají se mi sliny :-D .Lučinu taky dělám,dávám někdy pažitku a zkusila jsem i sladkou papriku a steril. kapii, něco jako budapešť.A kytička je opět krásná.

32 Pavla Pavla | Web | 5. června 2014 v 21:02 | Reagovat

Taky musím zkusit lučinu mám ráda :-)

33 Helena Helena | E-mail | Web | 6. června 2014 v 10:34 | Reagovat

Tady jsou samé mńamky, na vyzkoušení lučiny se chystám už dlouho, ale ještě jsem se k tomu nedostala. :-) Z hortenzií jsem dělávala věnec, ještě nám visí v kuchyni, bude se muset obnovit. Ale loni mi hortenzie moc nekvetly, krátce jsem je setřihla. :-)  :-)

34 Majka Majka | 6. června 2014 v 12:09 | Reagovat

Blani, domácí lučinu dělám doma už dlouho, taky ji dělám se šlehačkou. Já si do ní sekám pažitku nebo zelenou cibulku a manželovi ji dělám s paprikou, jakoby budapešťskou. Mňam. A kytičky máš moc pěkný. jo a já si podle tebe koupila loni tu olivovou trávu a nevím moc kam s ní? ty ji dáváš na grilovaná masa?
hezký den Majka

35 Blanka Blanka | Web | 6. června 2014 v 13:18 | Reagovat

[25]:Heli, :-) nápodobně !!!
Moc zdravím a užij si prima víkend!

[26]:Ludi,já teď lučinu chystám na každý víkend a většinou,než skončí,lučina už není :-)

[27]:Emi,telepatie nejspíš funguje :-)

[28]:Zdeni,já jsem ji nikdy ani moc nekupovala,protože ji narozdíl od té domácí nikdo nejedl :-)

[29]:Heli,moc děkuju,zdravím maroda a přeju prima víkend! :-)

[30]:Hani,tak to jsem ráda,že si tu počteš a že se ti tu líbí.No a hortenzie...njspíš budeš sázet?nebo sušit? :-)

36 Blanka Blanka | Web | 6. června 2014 v 22:50 | Reagovat

[31]:Drahuš,tak s paprikou ani s kapií jsem to zatím nezkoušela,ale může to být dobrota :-)

[32]:Pavli,vyzkoušej,je to odbrota :-)

[33]:Heli,věnec z hortenzií to musí být krása :-) Škoda,že jich nemám víc :-)

[34]:Majko,do masa při grilování spíš dávám rozmarýnu a saturejku.Olivová tráva se dává všude tam,kde se dávají i olivy...do zeleninových salátů,do těstovinových salátů,na pizzu :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama