Trdelníky a dvě trdla

25. února 2012 v 18:44 | Blanka |  Vůně z naší kuchyně


Taky je máte tak rádi ?????
U nás se na ně stojí dlouhé fronty na jarmarcích a trzích.Jindy se bohužel
koupit nedají,ale můžeme si upéct domácí...dneska jsem je dělala poprvé
a moc nám chutnaly.

TRDELNÍKY

Těsto jsem si nechala udělat opět v pekárně,na kterou nedám dopustit.Je to pomocník
v mé kuchyni opravdu hodně používaný už několik let k plné spokojenosti a všem,kteří
pekárnu ještě nemají ji vřele doporučuju!!!!!!!!!!!!
Takže do pekárny si dáme
160 ml mléka
70 g másla....já jsem dala HERU
30 g cukru
5 žloutků
2 lžičky rumu
špetku soli
450 g hladké mouky
půl kostky droždí
Zapneme na program TĚSTO .............a máme skoro dvě hodinky volna Líbající
Já jsem zatím asistovala Natálce,která projevila ZÁJEM NAUČIT SE ŽEHLIT Úžasný
Nakonec k mému úžasu sama vyžehlila půl haldy prádla Překvapený....druhá půlka čeká na mně zítra
Takže těsto máme hotové.....je nádherně nadýchané,nebyla potřeba ho vůbec podsypávat,
ani při válení se nelepilo...prostě paráda.










Vyválíme na placku,tu nakrájíme na proužky a namotáváme na trubičky,
které naskládáme na plech vyložený pečícím papírem...já jsem použila podložku na pečení z Lídlu.Dáváme dál od sebe,protože v troubě ještě trdelníky trochu nakynou.









Pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct při 200 stupních.
Upečeme dozlatova.Ihned sundáváme z trubiček....vypadávají skoro samy.









A ještě horké potřeme směsí roztopeného másla a trochy rumu a ihned obalíme....
já jsem obalovala část ve skořicovém cukru,část ve směsce z cukru a strouhaných
mandlí









No a co ty dvě TRDLA,o kterých jsem se zmínila v nadpisu ?????
Tady jsou,ze zbytku těsta dva skořicoví hoši...




 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Milada Milada | E-mail | 25. února 2012 v 19:04 | Reagovat

Blani, nadpisem jsi mě trošku oklamala. Já myslela, že kromě pečení budeš mluvit o novém úlovku do svých starých věciček (trdlo ke hmoždíři). :-) Taky jsem už trdelníky zkoušela, moc chutnaly, ale tvarově nebyly nejpovedenější. Dělala jsem z menší dávky a asi jsem špatně odhadla poměry.Bylo to podle receptu z netu, obalovala jsem je 2x před pečením. Jednou skořice+ cukr, potřít a obalit v mletých ořechách. Až na mne přijde "pečení", vyzkouším Tvůj recept. Dnes jsme při cestě do Brna jeli skoro kolem Tvého domu.. :-)

2 Jarka Jarka | Web | 25. února 2012 v 19:16 | Reagovat

Krásně se ti Blani, trdelníky povedly, vypadají pěkně už v hladké podobě, ale obalené v cukříčku budou ještě dobřejší. :-P Trdla mě přakvapila, myslela jsem, že nám ukážeš nějaké trdlo člověčí :D, ale ty namáš žádné takové trdlo po ruce, vždyť i ta Natálka, jak píšeš, zvládla žehlení na jedničku. Máš v ní prima pomocnici. ;-)

3 Blanka Blanka | Web | 25. února 2012 v 19:18 | Reagovat

[1]: Já jsem obalovala jenom po upečení a příště všechny trdelníky půjdou nejspíš do skořicového cukříku,protože ty skořicové jdou na odbyt víc :-D
Přemýšlela jsem,na co by se daly trdelníky namotat,musím se poohlédnout po nějaké větší formě.I když tyhle malé se zase možná líp konzumují.Jinak těsto je moc dobré,manžel tvrdí,že je lepší,než ty kupované a prý bych si mohla na nějakém jarmarku klidně otevřít krámek :-D  :-D  :-D
Jo a Miládko,příště až pojedeš kolem našeho,TAK MÁÁÁÁVAT !!!!!! :-D

4 Blanka Blanka | Web | 25. února 2012 v 19:21 | Reagovat

[2]: Jaruš,sem tam by se nějaké trdlo jistě našlo :-D
Natálka mě překvapila spíš tím,že u toho žehlení vydržela až tak dlouho :-D
V pondělí jede na lyžák a vypadá to,že už teď je jí smutno :-) ,že by to bylo tím ???? :-)

5 Vlasta Vlasta | Web | 25. února 2012 v 19:26 | Reagovat

Blani, tedy ty vypadají nádherně :-P myslela jsem, že zítra upeču švestkový koláč, ale asi si to ještě rozmyslím :-P Natálce přeju krásné hory a vám všem prima neděličku :-)

6 Andreya Andreya | Web | 25. února 2012 v 19:29 | Reagovat

Hm,mňam. Trdelníky vypadjí úžasně. A musely být i mooooc dobré.
:-)

A.

7 babička babička | 25. února 2012 v 19:44 | Reagovat

Ahoj všichni ve Znojmě,trdelníky vypadají moc lákavě,určitě vyzkoušíme.My pekly pizzu.Natálce přejeme krásný pobyt na horách a Táni hezké prázdniny. :-)  :-D  :-P

8 Amelie Amelie | Web | 25. února 2012 v 19:45 | Reagovat

Hned si to opíšu...a vyzkouším.

9 Jůjinka Jůjinka | Web | 25. února 2012 v 19:45 | Reagovat

Blani to je parádní receptík:-) Trdelník miluju a jakmile je píležitost si ho někde na trhu nebo jarmarku dát, tak ho beru útokem:-D Za tento receptík ti moc děkuji a určitě vyzkouším tuto dobrůtku doma:-)

10 helena-b helena-b | Web | 25. února 2012 v 19:54 | Reagovat

Trdelníky znám ze stánků, ale vůbec by mne nenapadlo, že sedají motat na trubičkové rourky. :-) Blani, to stojí za vyzkoušení! :-)

11 Šavrda Šavrda | Web | 25. února 2012 v 20:27 | Reagovat

Blaní! Trdelníky máme také moc rádi. :-) A ty dvě trdla jsou naprosto úžasní! Tak těch by mi i bylo líto jíst! :-D
Mě také baví žehlit! U nás se o žehlící prkno pereme s taťkou, ale pokaždé vyhraje mamka! Jak ta to jen dělá? :-? :-D No, měla bych se nad sebou zamyslet a také k tomu prknu častěji zajít. :-x  :-)

12 Miloslava Miloslava | Web | 25. února 2012 v 21:06 | Reagovat

Ahoj Blani. Tak trdelníky jsem myslela opravdu dobrůtku, ale  zda  chceš  vidět  ,,trdlo,, tak pošlu fotku.. Už se Ti někdy povedlo zvrhnout do polévky  sklenici vody??že né?? no mě teda jo..Já jsem hudrala a gratulanti  se tloukly  smíchy.,,Jé mamka drží dietu a ředí si polévku,,  banda jedna ušatá.. Receptík opíši  a  někdy  vyzkouším.krásnou neděličku. :-D  :-D

13 Andrea Andrea | 25. února 2012 v 21:22 | Reagovat

Hezký večer Blaničko,mňam také milujeme trdelníky:)U nás si je neodpustíme vždycky,když máme ve městě zahájení lázeňské sezony.
Pekárnička je výýýýýýýýýýýýtečný pomocník,ale už jsem Ti ji v minulosti také chválila.Já jsem během našich jarních prázdnin 2x pekla tzv.skořicové švýcarky a i u nich mi moc pomohla holka jedna šikovnáTvůj receptík jsem si hned opsala a myslím,že na něj ve velmi brzké době dojde.Krásný zbytek víkendu a já jdu pokračovat k žehlícímu prknu :-!  :-!  :-!  :-!  :-!  :-!  :-!

14 Helena Helena | Web | 25. února 2012 v 21:30 | Reagovat

Blani, vypadají úžasně a ta skořice tak voní...Moji chlapi si tě už pamatují, dobroty z pekárny jsou často od tebe :o)
Děkuji, moc zdravím tebe i šikulku Natálku!
Helena

15 Blanka Blanka | Web | 25. února 2012 v 21:56 | Reagovat

[5]: Vlasti,tak ten švestkový bych si dala :-D Je paráda,jak si tady navzájem se svýma dobrůtkama děláme všechny chutě :-D

[6]: Andrejko,ještě jsou...pár jsem schovala Táni a Tomášovi...ti přijdou z čajovny až po půlnoci :-D

[7]: Jů tak nad pizzou jsem taky přemýšlela a asi bych ji upekla taky,ale včera si ji Táńa s Tomášem objednali.Tak budu péct až příští týden :-)

[8]: A já ti k tomu popřeju dobrou chuť!!!!

[9]: Taky vždycky bereme stánek s trdelníkem útokem.Jen je škoda,že se vážně dá dostat jen na trzích a jarmarcích.

[10]: Heli,větší rourky bohužel nemám,ale chci se podívat,jestli se něco většího dá dostat.Myslím,že to ani takhle není na škodu.Těsto bylo nadýchané a vážně myslím,že srovnatelné s tím kupovaným.Manžel tvrdí,že to moje bylo lepší :-D

[11]: Tak mně žehlení nijak zvlášť nevadí,ale nesmí toho být moc.Ono když se sejde všechno prádlo čtyřčlenné rodiny,navíc všechny ty ručníky,osušky,utěrky....tak je to vážně nadlouho :-(

[12]: Miluško,hlavně,že se oslava vydařila.No a za trdlo taky bývám,protože taky někdy řádně zaperlím.Posledně jsem potřebovala narychlo povolit máslo a nenapadlo mě nic lepšího,než ho dát na radiátor...na chvilenku :-D No jak to dopadlo :-D samozřejmě jsem na něj zapomněla a vzpomněla jsem si,až mi teklo po kuchyni [:tired:]  [:tired:]  [:tired:]
Takže voda v polívce...to je úplně v poho :-D

[13]: Pekárna je skvělá.Jinak bych kynuté těsto asi vůbec nedělala :-D
Skořicové švýcarky neznám ;-) Receptík by nebyl???? :-D
No a já budu žehlit zase zítra :-D

[14]: :-D  :-D  :-D Heli,je to sranda,jak ti chlapi si nás navzájem nejlíp zapamatují skrz jídlo :-D
Tak že je moc zdravím!!!!!!

16 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 25. února 2012 v 23:00 | Reagovat

Blani, trdelníky mám moc ráda a klobouk dolů, že jsi se do nich pustila. Sbíhají se mně sliny :-)

17 Petra Petra | Web | 26. února 2012 v 5:25 | Reagovat

Blani trdelník jsem kdysi ochutnala, ale nijak mě nezaujaly...ty tvé ale vypadají nádherně, až mám chuť je zkusit :-)

18 Tina Tina | 26. února 2012 v 8:12 | Reagovat

Jé, to musím taky zkusit. Vůbec to neznám, musím se přiznat. Vypadají ale moc lákavě. Hezký den. Tina

19 Andrea Andrea | 26. února 2012 v 10:07 | Reagovat

Blaničko,chceš receptík sem na blog nebo na mailík?moc ráda oředávám vyzkoušené a hlavnš vynikající dobrůtky:)

20 Alis Alis | Web | 26. února 2012 v 10:49 | Reagovat

Ahoj Blani, úžasné trdelníky :-) Je to super nápad, který určitě vyzkouším :-)

21 Marie Marie | Web | 26. února 2012 v 11:35 | Reagovat

Blani, krásnej nadpis a ještě hezčí výsledek. ;-)  :-D

22 Very Very | Web | 26. února 2012 v 12:30 | Reagovat

ahoj Blanko,i my si je kupujeme na jarmarku nebo na vánočních trhách, jinak se u nás koupit nedají.RTaky tuhle dobrotu máme moc rádi a hned bychom si dali i ten Tvůj a asi raději ten skřicový. Mamina slíbila, že si je brzy uděláme a tak už se těším. Jinak u nás od rána zas chumelí :-! Včera už to vypadalo tak nedějně a dnes zas máme zimu.
A páni trdla jsou super, čekala jsem co to bude a oni panáčci :-D
Mějte se doma moc krásně.

23 Blanka Blanka | Web | 26. února 2012 v 14:05 | Reagovat

[16]: Heli,nic na tom není a výsledek MŇAM :-D

[17]: Petruš,tak teda jsi první o kom vím,že trdelník nemá ráda :-D Jinak myslím,že v té frontě stává u nás vždycky celé město.Trošku litujem,že se nedají koupit i jindy,než na trzích :-)

[18]: Tinko,nedávno jsem zjistila,že i jedna z mých kolegyň z práce vůbec netuší co to trdelník je. :-D Nevím,ale já když jdu na trhy,vždycky prošmejdím úpně všechny stánky a nahlédnu,co se kde prodává,nabízí.No a trdelníky vždycky voní na dálku,tak to se snad ten stánek vůbec nedá minout :-D

[19]: Andrejko,asi spíš na můj meil blanka.m@volny.cz.Až vyzkouším,s tvým dovolením ho vložím na blog.
Jinak to dnešní žehlení mně minulo,protože zbytek haldy dožehlila Táňula :-D

[20]: Alis,vyzkoušej a snad vám budou taky chutnat,jako nám :-)

[21]: :-D Maruško,děkuju a přeju ti prima neděli!!!!

[22]: Verunko,tak u nás taky nic moc.Zatímco včera jsme měli jaro a odpoledne 13 stupňů,dneska to vypadá asi na déšť.Venku se to tak nějak pořád honí a ven to neláká.Ale na malou procházku přece jenom půjdem. :-)

24 Oli Oli | Web | 26. února 2012 v 15:38 | Reagovat

Blani, trdelník jsem ještě nikdy neochutnala. Vždycky ho vídám tak někde u stánku. Ty tvoje dozlatova vypečené trubičky (ještě před skořicováním) mi připomněly kremrole. :-) A voní až ke mně ... :-D

25 ENILI ENILI | Web | 26. února 2012 v 16:39 | Reagovat

Tak to jsem vykulila oči Blani.Trdlo mi říkal táta, když jsem jako dítě něco zvorala. Recept si pochopitelně kopíruji,už mám od Tebe celou složku. Děkuji moc a chválím jak krásně to máč nafocené. :-)

26 Lucie Lucie | Web | 26. února 2012 v 16:47 | Reagovat

Blani, trdelník mám moc ráda, vždycky si ho na trzích kupuji, jen je dělají tak velké, že ho nikdy nemůžu celý dojíst.. :-) Tyhle menší co jsi dělala ty by mi úplně stačily :-) A teda vypadají výborně, to musíme doma někdy vyzkoušet! :-)

27 Andrea Andrea | 26. února 2012 v 19:23 | Reagovat

Blaničko tak receptík je poslaný:)Já jsem dnes měla nějakou uklízecí a vrhla jsem se na moji velkou skříň,teda ta prokoukla:)Ale mám dobrý pocit.A s tím žehlením jsem skončila včera kolem 22 a měla jsem toho pokrk:( :-!  :-!

28 Jana Jana | Web | 26. února 2012 v 19:57 | Reagovat

Blani, trdelníky  vypadají nádherně!!! Moc dobrý nápad určitě vyzkouším.
Přeji Ti krásný týden!!!

29 Blanka Blanka | Web | 26. února 2012 v 19:59 | Reagovat

[24]: Oli,kremrolkám u nás říkáme trubičky a taky jsem je už pekla.Měla bych to zopakovat,protože byly taky výborné :-D

[25]: Emilko,doufám,že už jsi se dopracovala i k vyzkušení některého z receptů :-D

[26]: Luci,my si trdelník kupujem většinou na půl s Natálkou,ale rádi ho mají i manžel,i Táňa.

[27]: Andrejko,moc děkuju,hnedka se na recept mrknu :-)
No a s tím prádlem je fakt,že pokud je ho málo,žehlení nevadí.Když se toho ale sejde hodně,je to otrava.Já mám naštěstí dvě odrostlejší dcery.Pokouším se prosadit domluvu,že Táňa i Natálka si budou žehlit svoje svršky a moje a manžela :-)

30 Blanka Blanka | Web | 26. února 2012 v 20:01 | Reagovat

[28]: Jani,prubni a nechej si chutnat!!!!!! :-)

31 Prťka Prťka | Web | 26. února 2012 v 22:59 | Reagovat

No Blani, moc díky za inspiraci. V týdnu koupím trubičky, protože trdelníky zbožňuji. :-)

32 Tina Tina | 27. února 2012 v 8:40 | Reagovat

Blani, ta trdla si zaslouží něco ode mne z blogu. Hezký den. :-) Tina

33 murkaeva murkaeva | E-mail | Web | 28. února 2012 v 12:57 | Reagovat

Tedy Blaní!!!! moc děkuji za článek a recepísek, hned jen co koupím trubičky se do toho dám :-) děkuju

34 iva221 iva221 | Web | 28. února 2012 v 13:49 | Reagovat

Blani, vypadají naprosto úžasně. Pekárnu nemám, ale snad to zvládnu i ručně. Musím je zkusit, trubiček má spoustu, tak mi nic nebrání. Recept už jsem si vytiskla. :-D

35 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 29. února 2012 v 23:23 | Reagovat

Blani voní to až sem :-)

36 helenasychrova helenasychrova | E-mail | Web | 8. března 2012 v 18:18 | Reagovat

Ještě jsem nejedla,ale budu.

37 Louis Vuitton Outlet Louis Vuitton Outlet | E-mail | Web | 15. září 2012 v 11:41 | Reagovat

Great post! I'll subscribe proper now wth my feedreader computer software!

38 Coach Outlet Online Coach Outlet Online | E-mail | Web | 19. září 2012 v 2:01 | Reagovat

Cheers for the info. Greatly appreciated.

39 Ugg Boots Sale Ugg Boots Sale | E-mail | Web | 28. září 2012 v 19:26 | Reagovat

Incredibly cool! I assistance your view!

40 Ash23655 Ash23655 | 23. října 2013 v 21:37 | Reagovat

Ehm.... a ne jaké trubičky se to namotava?? :-)

41 Blanka Blanka | Web | 23. října 2013 v 23:05 | Reagovat

[40]:Klasickétrdelníky se namotávají na velké trubky,ty já ale nemám,tak jsem namotávala na malinké trubičky,které se používají na kremrole :-)

42 video editing online video editing online | E-mail | Web | 21. května 2014 v 13:27 | Reagovat

Existuje veľa , ako je pozitívne aspekty vnútri náboženskej výchovy, ako aj na zákazku eseje . Nedávno som prejsť akejkoľvek webovej stránky , podobne ako to , a aj toto mi tiež udelil rad zásadných metód mojich vlastných štúdií . ocenia ju.
http://www.onlinevideoediting.net/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama