Karamelové řezy

26. února 2011 v 17:57 | Blanka |  Vůně z naší kuchyně
Skoro to vypadá,že se na tomhle blogu častěji vaří a peče,než tvoří,ale tohle je taky určitá forma tvoření
a navíc,zrovna teď je tohle to,co mě baví...
Dneska jsem se pokusila upéct řezy.Já sama mám nejraději jednoduché ovocné koláče a tvarohové
buchty,ale manžel by se ujedl všelijakých dortíků a krémových mňamek.
Jedna naše známá,povoláním kuchařka pořád něco peče a rozdává k ochutnání.Nejraději
kuchtí všelijaké krémové rolády,řezy a dorty a to pak poslouchám,proč nic takového taky neudělám.
Takže jsem pohledala v receptech a jemu a taky sobě jsem dokázala,že já to teda svedu taky!!!!
Buchta sice trošku pracnější,ale moc dobrá může sloužit k slavnostnějším příležitostem.
U nás je dopečeno,manžel ochutnal,řezy jsem dala do lednice uležet a teď zatímco vkládám recept
poslouchám....jestli by tam nebyl ještě kousek a jestli je teda fakt nutné.aby se to nechávalo uležet
a prý vůbec nevadí,že ta čokoláda nahoře ještě neztuhla....takže dobrý!!!!!Karamelové řezy chutnají
a právem se zařadily do receptů z naší kuchyně....
KARAMELOVÉ ŘEZY
budeme potřebovat na korpus
4 vajíčka
120 g krystalového cukru
2 PL medu
100 g hladké mouky
130 g mletých ořechů....ty jsem doma nenašla,ale objevila jsem mleté mandle,takže jsem dala mandle
3 PL horké vody
2 ML kypřícího prášku do perníku
a na krém
zkaramelizované,2 hodiny v plechovce vařené Salko
250 g másla
250 ml mléka
1 karamelový pudink
černý čaj
marmeláda
čoko poleva
balení bebe sušenek
nasekané ořechy
Korpus:4 celá vajíčka si vyšleháme se 120 g krystalového cukru a 2 lžícemi medu do pěny...šleháme aspoň
5 minut.
Potom přidáme 100 g hladké mouky,130 g mletých ořechů nebo jako já mandlí,3 lžíce horké vody,
a dvě lžičky prášku do perníku




Všechno promícháme a vylijeme na plech vyložený papírem na pečení.Já jsem použila plech o velikosti 30 na 35 cm.Pečeme na 180 stupňů asi 20 minut.
Upečený korpus stáhneme z pečícího papíru a necháme vychladnout.
Pak ho po délce rozřežeme na 3 díly- pásy.
Zatím si připravíme krém:
předem uvařené zkaramelizované Salko vyšleháme s 250 g másla.
Z 250 ml mléka a karamelového pudinkového prášku uvaříme hustý pudink.





Necháme vychladnout...Šlehané ingredience musí mít vždy stejnou teplotu,aby se nám krém "nezdrcl"
Vychladlý pudink zašleháme do salka s máslem.
Spodní část korpusu si propícháme špejlí,pomašlujeme uvařeným černým čajem.
Potřeme ho marmeládou,na ni rozetřeme část karamelové směsi.Na směs naskládáme bebe sušenky,na ně znovu dáme trochu karamelové směsi.
Pak přiklopíme druhý díl korpusu,propícháme špejlí,pomašlujeme černým čajem.......celé to zopakujeme.




Pak přiklopíme poslední třetí díl korpusu.Na něj navrstvíme poslední díl karamelové směsi,
posypeme nasekanými ořechy a pocákáme čoko polevou






Samozřejmě po takovéhle kalorické bombě musíme žaludek šetřit.Tak třeba zeleninový salát
bude to pravé


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Jarka Jarka | Web | 26. února 2011 v 18:47 | Reagovat

A jéjej, sladké mám ráda, ale toto vypadá opravdu dost pracně, ovšem dobrota to musím být, moc ráda bych ochutnala. :-P My jsme si Blani dnes dělali už podruhé ten pařížský salát, je to hrozně jedlé a hned hotové. ;-) Hezký víkendík, co si dáme dobrého zítra?! :-D

2 Natty Natty | Web | 26. února 2011 v 19:02 | Reagovat

Blani, ty jsi šikovná na všechno - řezy mají 1* a zeleninový salát, tak to bych zase já mlsala, až by se mi dělaly boule za ušima ;-)  :-D Pěkný večer.

3 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 26. února 2011 v 19:10 | Reagovat

Blani, řezy vypadají úžasně a určitě taky moc dobře chutnají.

4 babička babička | 26. února 2011 v 19:51 | Reagovat

hoj Blani,návštěva už odjela,tak se dívám co je nového.Teda ty se překonáváš,bude to určitě moc dobré,ale ne pro mě.Salát jsem taky dnes dělala k obédu.Pozdravuj. :-)  :-D  :-P

5 Anna Anna | E-mail | 26. února 2011 v 20:07 | Reagovat

Blaničko,řezy opravdu lákají k zakousnutí a moc pěkně vypadají.Také je někdy vyzkouším.Ale také bych si teď dala spíše ten salát.Máme 30.výročí svatby,tak se nediv...Pěkný večer Blaničko :-)  :-)  :-)

6 Blanka Blanka | Web | 26. února 2011 v 20:58 | Reagovat

[1]: Jaruš,jsem ráda,že vám pařížák tak chutná. :-D
Řezy jsou trochu pracnější,ale fakt to stojí za to :-)
Ale naordinovali jsme si taky pohyb.Byli jsme na procházce,večer jsme prohnali i rotoped a zacvičili jsme si :-D

[2]: Nattynko,zeleninový salát máme doma často.Většinou všechno jíme bez příloh s kopcem zeleniny :-)

[3]: Babi,je to slaďoučká dobrůtka :-)

[4]: Ahoj psala jsem Dáši,ale ještě se neozvala.Asi jí zítra večer zavoláme,ať víme,co je nového :-) Zdravíme Jablůnku!!!! :-)

[5]: Aničko,dobře to oslavte!!!!
30 společných let-to už je důvod k oslavě.O to víc,pokud jsou to roky šťastné :-)

7 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 26. února 2011 v 22:06 | Reagovat

Blani řezy musí být fajné.To by se mě taky líbilo mít takovou šikovnou kuchařku doma(myslím teda kdybych byla muž). :-)  :-D

8 Jarka  REDNEVAL Jarka REDNEVAL | 26. února 2011 v 23:03 | Reagovat

Ahoj Blani,
Ty tedy pečeš!!
Je vidět, že Tě to baví!!!
Řezy vypadají báječně a manžel byl určitě spokojený :-)  :-)  :-)
Měj se moc hezky :-)
Jarka

9 Marťula Marťula | Web | 27. února 2011 v 11:17 | Reagovat

Ahoj,
no to vypadá velice dobře.Bojím se toho salka já to ještě nikdy nedělala.To to nebouchne.Mohla bych to udělat můj muž bude mít svátek,tak uvidím.
Koukám,že problém s vkládáním obrázků už máš vyřešen.To je dobře. :-)  :-)  :-D

10 Vlasta Vlasta | Web | 27. února 2011 v 13:06 | Reagovat

Blani, řezy vypadají lákavě asi už vím co upeču na příští víkend ;-)
Přeju krásný zbytek neděle pa Vlasta :-)

11 Blanka Blanka | Web | 27. února 2011 v 14:14 | Reagovat

[7]: Maruško,opravdu fajné jsou :-)

[8]: Jaruš,manžel byl opravdu spokojený.
V lednici sice ještě kousek máme,ale myslím,že už tam moc dlouho nezůstane :-D

[9]: Marti,salka se vůbec neboj.Prostě dáš plechovku do hrnce tak,aby byla ponořená a dvě hodiny vaříš...občas doleješ vodu a to je všechno.Neboj,nic nebouchne :-D
Pak necháš schladnout.No a když plechovku otevřeš,najdeš tam mléko už né tekuté,ale pořádně husté-zkaramelizované.Vyplatí se svařit si víc plechovek najednou a skladovat neotevřené v lednici.Použít můžeš na krémy do dortů,řezů,do medovníku....
Marti no a problémy s vkládáním obrázků
vyřešené nejsou,jen se učím vkládat je úplně jinde a jinak,než dřív ;-)

[10]: Vlasti,je to mňamka a vůbec nemám obavy,že by vám snad nechutnala :-)

12 Jitka Jitka | E-mail | Web | 28. února 2011 v 16:57 | Reagovat

Vypadá to lákavě. není tam nic špatného, takže dobrota sama. Abys uchlácholila svědomí, musíš po takové bombě sníst celou mísu toho, taky lákavě vypadajícího salátu. :-D

13 Canada Goose Jacket Canada Goose Jacket | E-mail | Web | 28. listopadu 2012 v 6:13 | Reagovat

Cheers for this content, guys, continue to keep up the good work.

14 クリスチャンルブタン 店舗 クリスチャンルブタン 店舗 | E-mail | Web | 11. května 2013 v 17:59 | Reagovat

It really is a very capable and review the quality article, interested in the practical details of the topic, a lot. Stage directions are first-hand experience, even a lot of living guide. Continue to execute you did we really like?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama