Jablkový koláč

26. srpna 2010 v 18:25 |  Vůně z naší kuchyně


Jestliže doma máte jablíčka,která potřebujete zpracovat,nebo dostanete chuť na něco sladkého,upečte si tento jablkový koláč.

Budete potřebovat
250 g krupicového cukru
250 ml smetany ke šlehání
3 vajíčka
500 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
tuk a hrubá mouka na plech

Na náplň
asi kilo jablek
2 balíčky skořicového cukru
drobenka

Vajíčka vymícháme s cukrem do pěny.Za stálého míchání přilijeme smetanu.Vmícháme mouku s práškem do pečiva.
Hotové těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.
Jablka oloupeme a nakrájíme je na drobné kousky,které rozložíme na těsto a posypeme skořicovým cukrem.Posypeme drobenkou a dáme péct při 180 stupních na asi 40 minut.

jablečný koláč

kuchyň
Gerbery mám moc ráda.Měla jsem z nich i svatební kytici---červenou tyhle bílé jsem nadělila sama sobě.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Jarka Jarka | Web | 26. srpna 2010 v 19:32 | Reagovat

Ten koláč bude vynikající, teď zrovna jablka nemám, ale určitě ho vyzkouším. Mňam. :-P
Já měla svatební kytici velice neoriginální, z bílých karafiátů. V mé době vládly karafiáty ke všem příležitostem a v nynější době na to doplatily, protože už je skoro nikdo nekupuje, tak se lidem okoukaly až zprotivily! 8-O

2 Blanka Blanka | Web | 26. srpna 2010 v 19:39 | Reagovat

[1]: Jaruš,recept na tenhle koláč jsem našla v jednom časopise a hnedka jsem na něj dostala chuť.Navíc jsem měla jablek zrovna dost,tak jeden den koláč a druhý den štrůdl.Jablkové buchty mám moc ráda a taky tu krásnou vůni skořice :-D
S těmi karafiáty je to pravda,já je mám nějak spojené se hřbitovem :-(  :-)
Ale třeba malinkaté skalkové karafiátky mám ráda :-D

3 Anna Anna | E-mail | 26. srpna 2010 v 19:56 | Reagovat

Blaničko,koláč voní až sem,doufám,že je dnes pečený :-? Prosila bych kousek rohového :-P Bílé gerbery jsou opravdu romantické.Miluji všechny kytky,ale bílá u mne vede prim.Jinak ty blogařky v tom žijí a určitě vyrůstají spousty let a tak jsme se možná trochu opozdily.Ale určitě je doženeme,viď?A ten překlad,trochu umím německy,trochu česky a zbytek domyslím :-D Pěkný večer.Anna.

4 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 26. srpna 2010 v 20:13 | Reagovat

Blani recept vyzkouším,jak jsem viděla recept hned jsem si říkal Blanka se měla.Pekla její dcera.Karafiátky malé mám ráda,svatební kytku já měla první z karafiátů.Druhou dle mého výběru z chryzantén. :-)

5 Blanka Blanka | Web | 26. srpna 2010 v 20:57 | Reagovat

[4]: Maruško,nééé,tenhle koláč jsem pekla já.Táňa s Tomášem pekli o dva dny později-věnečky :-)  :-D

6 Blanka Blanka | Web | 26. srpna 2010 v 21:47 | Reagovat

[3]: Aničko,dneska pečený není.S tím vkládáním na blog jsem malinko ve skluzu,takže už nějaký ten den je koláč snězený :-D
K těm překladům...líbí se mi spousta severských blogů-švédských,norských a tam ten překladač velice pokulhává :-D
Ale někdy stačí jen se dívat na obrázky :-D
No a jestli holky někdy doženeme netuším,ale myslím,že pokoušet se o to je docela prima :-)
Aničko,dobrou noc :-)

7 helena-b helena-b | Web | 26. srpna 2010 v 22:07 | Reagovat

Blani, jablkové koláče mám moc ráda a sama mám několik bezvadných receptů. Ten tvůj určitě vyzkouším. Bílé gerbery jsou moc krásné, přemýšlím, jestli jsem je někdy měla doma, ale asi ne, většinou to byly barevné kytičky. :-)

8 Marie Marie | Web | 27. srpna 2010 v 7:53 | Reagovat

Blanko, také mám ráda jablkové kolče a vůni skořice. Recept si určitě opíšu a vyzkouším. ;-)  :-)

9 Helena Helena | Web | 27. srpna 2010 v 8:18 | Reagovat

Koláč vypadá báječně, Blanko, recept neznám, už si píšu...
A téma svatebních kytic ... to je hodně dávno, měla jsem nízkou, kulatou z fialek.
Pohodový den, zdravím Helena

10 Jana Jana | Web | 27. srpna 2010 v 20:20 | Reagovat

Blaní, nadělila jsi si moc dobře. Gerbery jsou moc krásné květiny. A ty bílé jsou tak čisté, krásné, nevinné.
A ten koláč je určitě moc dobrý. Jen já mám nadváhu, tak ho nejspíš budou jíst jen ostatní členové rodiny...

11 Jarka Jarka | Web | 27. srpna 2010 v 21:42 | Reagovat

[2]:Ten koláč se mi zamlouvá víc než štrůdl a to z jednoduchého důvodu. Na štrůdl jablka namáhavě strouhám, na koláč jsou nakrájená na kousky!! ;-)  :-)

12 Vlasta Vlasta | Web | 27. srpna 2010 v 22:09 | Reagovat

Koláč vypadá báječně :-P letní jablka sice letos nemáme,ale kanadských borůvek je spousta, tak asi bude borůvkový :-)

13 Natty Natty | Web | 28. srpna 2010 v 10:33 | Reagovat

Ahojky Blani, tak dobrou chuť ke koláči a gerberka je hezká, v tvé oblíbené barvě - bílé ;-)pohodový víkend.

14 Iva Iva | Web | 28. srpna 2010 v 10:39 | Reagovat

Blani, recept na tenhle koláč mám taky, myslím, že jsem ho opsala z nějakého časopisu. Když jsou jablíčka, tak ho taky peču. Gerberky mám taky moc ráda a tyhle tvé bílé jsou krásné, něžné.

15 Werri Werri | Web | 28. srpna 2010 v 10:53 | Reagovat

Ahoj, díky za recept. co se týče Gerber, jsou to nádherné květiny, taky je mám ráda. Jdu se  tu u tebe ještě porozhlídnout :-)

16 ENILI ENILI | Web | 28. srpna 2010 v 19:32 | Reagovat

Blani, zdravím.Až budou jablka, určitě ho upeču a já měla kytici z kal.Budeš mít hlášení asi o všech svatebních kytkách.Pak nakouknu. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama