Znojemské plátky

7. června 2010 v 21:50 |  Vůně z naší kuchyně


Nejen proto,že jsme ze Znojma,ale protože nám chutná...
Pro někoho recept možná všední a známý,u nás se začal vařit teprve nedávno.Na rozdíl od  manžela nemám moc ráda omáčky,tak když drahý zatouží po tom,aby mu masíčko v něčem plavalo,ukuchtím mu toto...

Plátky vepřového masa
sůl
pepř
cibule
hořčice
kostka masoxu
kousek kabanosu
velké kyselá okurka
trochu hladké mouky
vajíčko natvrdo

Plátky masa naklepeme,osolíme a opepříme,potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce.
Na rozpáleném oleji zprudka opečeme z obou stran a vyndáme.
Do zbylého tuku nasypeme nakrájenou cibulku,osmažíme a vrátíme k ní maso.

recepty
Zalijeme horkou vodou-aby bylo maso ponořené,přidáme kostku masoxu,přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí.
Mezitím si v půl hrnku vody rozkvedláme lžíci hořčice a lžíci hladké mouky.Měkké maso vyjmeme,do kastrolu vlijeme obsah hrnku,pořádně rozmícháme,přidáme na drobné kousky pokrájený kabanos,okurku a vajíčko.Do kastrolu vrátíme i maso,přiklopíme pokličkou a ještě asi 15 minut povaříme.Podáváme s rýží

recepty
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 helena-b helena-b | Web | 7. června 2010 v 22:35 | Reagovat

No, zase něco jiného. Blani, určitě tvůj recept vyzkouším. Tvoje recepty nikdy nezklamou. ;-)

2 Natty Natty | Web | 8. června 2010 v 6:43 | Reagovat

Hezké ráno Blani, receptík super a talíř nádherně upravený, tak to mám ráda, to pak chutná, jen se člověk podívá - pěkný den :-)

3 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 8. června 2010 v 7:47 | Reagovat

Blani, můj manžel má taky moc rád omáčky, tak bych tohle mohla vyzkoušet. Je to změna, většinou dělám svíčkovou nebo paprikovou.

4 Jarka Jarka | Web | 8. června 2010 v 8:21 | Reagovat

Jo, to určitě vyzkouším. Omáčka získá po horčici trochu jinou chuť a i ten kabanos s vajíčkem a okurkou jsou pro mě zajímavým doplňkem do omáčky. Tak na to už se dokonce těším. :-D  :-P

5 Marie Marie | Web | 8. června 2010 v 8:29 | Reagovat

Krásně jsi to navařila Blanko. Já mám dneska po noční, takže až se probudím vymyslím jenom nějakou rychlovku. ;-)  :-D

6 Jitka Jitka | Web | 8. června 2010 v 9:01 | Reagovat

Mňam, to bych si dala. :-D

7 Květa Květa | Web | 8. června 2010 v 9:44 | Reagovat

Znojemská, to je dobrota, tu můj manžel vaří s oblibou.... :-D  :-P

8 Blanka Blanka | Web | 8. června 2010 v 17:05 | Reagovat

[1]: Helenko,tak to jsem moc ráda,že ti moje recepty chutnají :-)

[2]: Natty,zeleninka má u nás na talíři vždycky dost místa.Sníme jí opravdu hodně a talíř s ní zdobím často.Taky mám ráda,když to pěkně vypadá. :-D

[3]: Babi,vyzkoušej,je to moc dobré.Můj zmlsaný,omáčkový manžel by se po Znojemském plátku utloukl. :-D

[4]: Jaruš,tak doufám,že ti bude chutnat :-)

[5]: Maruško,když mám fofry,tak taky nejraději udělám nějakou rychlovku-třeba špagety s kuřecím masem,nebo něco podobného.Pokaždé na vyvařování není čas ;-)  :-)

[6]: Jituš,nezbylo :-DTak si budeš muset navařit sama :-)

[7]: Květuš,tak to máš šikovného manžela :-)

9 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 9. června 2010 v 10:42 | Reagovat

Dneska by mi stačila jen ta kyselá znojemská okurka.
Líbí se mi, jak to máš parádně zdokumentované.

10 Jarka Jarka | Web | 9. června 2010 v 21:20 | Reagovat

No jo Znojemské plátky a já pitomá byla dnes nakoupit a na maso jsem si nevzpomněla. Příště nezapomenu, protože toto jídlo určitě uvařím, už proto, že je jako příloha rýže a tu já miluju. :-)

11 Petra Petra | Web | 10. června 2010 v 20:21 | Reagovat

Blani - znojemská nebo rozstřílení ptáčci nebo třeba frankfurtská jsou moc oblíbené i u nás, ale častěji je připravuju z hovězího, nicméně ani vepřovým bych nepohrdla, kdybys mi kousínek protlačila dráty:-D

12 Jarmila Jarmila | Web | 11. června 2010 v 6:32 | Reagovat

Teda, dělat mi takové chutě hned po ránu. ;-)  :-D

13 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 16. června 2010 v 15:15 | Reagovat

Já taky nejsem omáčková ale manžel jo.No receptík vyzkouším,vypadá dobře. :-)

14 Louis Vuitton Bags Outlet Louis Vuitton Bags Outlet | E-mail | Web | 13. září 2012 v 8:12 | Reagovat

I saw this actually excellent post these days!

15 Ugg Outlet Ugg Outlet | E-mail | Web | 2. prosince 2012 v 7:28 | Reagovat

Very good brief and this post helped me alot. Say thank you I searching for your facts.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama