Kuřecí roláda a šneci z listového těsta

13. května 2010 v 13:34 |  Vůně z naší kuchyně



Kuřecí maso na milion způsobů-to je to,co máme rádi a často připravujeme.Mezi oblíbené recepty u nás patří i kuřecí roláda.

Dělám ji většinou z půl kilového balení kuřecích prsíček,která nařežeme na co největší plátky.
Naklepeme je a položíme na alobal,který jsme potřeli olejem.
Okraje kuřecích plátků přeložíme lehce přez sebe.


kuřecí roláda


Takto vzniklý plát masa osolíme,opepříme a potřeme hořčicí.Na ni naskládáme šunku,nebo šunkový salám


kuřecí roláda



Podle vlastní fantazie a chuti navrstvíme na šunku cokoliv.Já jsem dala dvě míchaná vajíčka a párek.Ale můžeme použít hrášek,pórek,nebo jinou zeleninu,houby...co chceme


kuřecí roláda



Pomocí alobalu svineme do rolády a pevně do alobalu zabalíme.Přendáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů 45 minut.Pak opatrně odstraníme alobal,roládu podlijeme vodou a za občasného přelití výpekem dopečeme do zlatova.


kuřecí roláda



podáváme s brambory,se zeleninou.Roláda je výborná i studená s pečivem


kuřecí roláda



A aby těch roládek nebylo málo,upekla jsem šnečky z listového těsta.V obchodě jsem objevila už připravené chlazené listové těsto,které je vyválené ,zamotané do ruličky i s papírem na pečení.Takže skvělá rychlovka.
Těsto jsem rozmotala,naskládala jsem na něj zbytek šunkového salámu,plátkový sýr,posypala čerstvou pažitkou,srolovala do rolády.Roládku jsem rozkrájela na plátky a ty jsem naskládala na plech vyložený papírem na pečení.Šnečky jsem pomašlovala troškou oleje smíchaného s grilovacím kořením a dala péct na 200 stupňů.Je to veliká mňamka,která měla být k večeři,ale bohužel nevydržela


šnečci z listového těsta
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 13. května 2010 v 13:54 | Reagovat

To je výborný nápad udělat roládu z kuřecích prsíček, já vždycky vykosťuju kuře, ale to je hrozná piplačka. Takhle je to určitě jednodušší a vypadá to moc chutně.

2 Blanka Blanka | Web | 13. května 2010 v 14:03 | Reagovat

[1]: Babi,je to velice jednoduché určitě to vyzkoušej :-D

3 Jarka Jarka | Web | 13. května 2010 v 14:13 | Reagovat

Nedávno jsem dělala z kuřecích prsíček ptáčky. Toto se mi líbí víc, je to podle mě méně pracné, než se motat s každým kouskem masa zvlášť. Blanko, určitě roládu vyzkouším. Jo, a až půjdu nakoupit, podívám se po tom už vyváleném listovém těstu!! ;-)  :-D

4 Blanka Blanka | Web | 13. května 2010 v 14:33 | Reagovat

[3]: Jaruš,tak ptáčky jsem z kuřecího masa ještě nezkoušela.Většinou dělávám všelijaké závitky se sýrem a dovnitř nějakou zeleninu-třeba brokolici. :-D To listové těsto určitě kup,mají ho v Lidlu a už jsem ho viděla i Kauflandu.Není mrazené,jen chlazené a je to super nápad.Odpadá plno práce :-D

5 Iva Iva | 13. května 2010 v 14:37 | Reagovat

Tak tomu říkám dobrůtka, kuřecí maso a listové těsto to můžeme pořád. jak to vidím, jdu vařit!
Hezký den
Iva

6 Blanka Blanka | Web | 13. května 2010 v 14:43 | Reagovat

[5]: Ivo,tak ať se dílo podaří a hlavně ať vám všem chutná

7 Babička Babička | 13. května 2010 v 16:00 | Reagovat

Ahoj Blani,právě jsem dorazila z práce,a přemýšlím co na večeři,asi se budu inspirovat u tebe.Vypadá to moc dobře. :-D

8 Blanka Blanka | Web | 13. května 2010 v 16:08 | Reagovat

[7]: Nejen,že to dobře vypadá,taky to dobré je :-D Já taky přemýšlím,co k večeři,protože šneky,které jsem pekla na večeři už jsme snědli :-)

9 Petra Petra | Web | 13. května 2010 v 16:38 | Reagovat

Blani, jé u tebe jsou taky dobrůtky:-)
Listové vyválené na papíru sem tam taky kupuju, vyjde to o něco dráž než klasický nevyválený (je ho menší dávka), ale jako rychlá večeře/svačina je to ideální, žádný binec z vyvalování,...A k roládce mám taky ještě jednu vychytávku - dělávám ji v srnčím hřbetu - nemusí se pak tak moc řešit, jestli náplň vyteče nebo ne, vajíčka se dají vrazit rovnou syrový jen rozmíchaný, takže odpadne špinavá pánvička ;-)  a je to taky mňamka...měli jsme zrovna minulý týden k obídku ;-)

10 Blanka Blanka | Web | 13. května 2010 v 17:55 | Reagovat

[9]: Petruš,já jsem si toho těsta všimla až teď,je možné,že už se prodává dlouho :-D Jo a s tím srnčím hřbetem,to je dobrý nápad,akorát ta dnešní by se mi tam nevešla,protože byla celkem dlouhá :-)

11 helena-b helena-b | Web | 13. května 2010 v 19:54 | Reagovat

Blani, kuřecí roláda je moc dobrý nápad! Někdy už člověk neví, co vařit. To listové těsto z Lidlu jsem už také měla, ale vidíš, zase něco jiného. Určitě tvoje nápady využiju. :-)

12 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 13. května 2010 v 20:13 | Reagovat

Obé je k nakousnutí.

13 Blanka Blanka | Web | 13. května 2010 v 20:14 | Reagovat

[11]: Helenko,u nás se vaří každý den.Natálce ve školní jídelně nechutná a já s manželem taky obědváme až po příchodu z práce.Takže moc dobře vím,co to je vymýšlet každý den,co uvařit zase na zítra :-)

14 Moře lásky Moře lásky | Web | 13. května 2010 v 23:15 | Reagovat

Vypada hutne ale nemam rad kureci ani kruti platky. To je moc suche maso

15 Jana Jana | Web | 14. května 2010 v 7:12 | Reagovat

Blani, my nejsme moc masoví ale slaný štrůdl děláme docela často. Ale ještě nikdy jsme ho nezkusili nakrájet a upéct jako šneky. Může to být výborná pochoutka! Jinak už vyválené těsto jsem také zkoušela. Je super, že se s tím člověk nemusí dělat, ale zdá se mi dost malé. My nijak extra nevaříme, takže když už něco děláme, musí to vyjít alespoň na dva dny :-) Roládička taky vypadá krásně. Zaujalo mě její pečení podle Peti - v srnčím hřbetu.
Každopádně krásná inspirace na víkend :-)

16 hortenzie - my living hortenzie - my living | 14. května 2010 v 7:46 | Reagovat

Teda Blani,

musím říct, že i když jsem po snídani, tak bych se zakousla.. Kuřecí roláda bomba a ty šnečci, mám je ráda z obchodu, ale doma je rozhodně vyzkouším, vypadají parádně.

Pohodový den celé rodině a krásný víkend. Eva

17 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 14. května 2010 v 10:46 | Reagovat

Blani roládku vyzkouším,prima nápad.Listové šnečky"picušky"jsem jedla jsou výborní.Sestra mě přivezla listové těsto celozrnné a to nemělo chybu.U nás jsem je ale neobjevila. :-)

18 Iva Iva | Web | 14. května 2010 v 15:39 | Reagovat

Blani, šnečci, to je dnes to pravé. Zrovna jsme si před chvilkou s manželem říkali, že nás honí mlsná. Těsto mám, ne sice rozválené, tak ho chvilku nechám rozmrznout a jdu na to. Už se těším.

19 Blanka Blanka | Web | 14. května 2010 v 17:21 | Reagovat

[14]: No a u nás je kuřecí a krůtí masíčko za největší pochoutku :-D

[15]: Jani,to těsto zas tak malé není,stačilo na patnáct šneků :-D
Píšeš,že vaříte na dva dny-to by u nás moc neprošlo.Na dva dny se u nás vaří jedině guláš-ten by jsme mohli jíst i tři dny,kdyby nám někdy tak dlouho vydržel,ale jinak máme každý den něco jiného.

[16]: Evi,děkuju a i já přeju celé tvé rodince pěkný a pohodový víkend.Šnečky klidně vyzkoušej-můžeš třeba i vyzkoušet nějakou jinou náplň-fantazii se meze nekladou :-D

[17]: Maruško,tak to celozrné těsto jsem teda ještě neviděla :-)

[18]: Ivo,dejte si u vás všichni chutnat :-D

20 Jitka Jitka | Web | 17. května 2010 v 20:09 | Reagovat

Bezva mňamky. Já dělám šnečky na sladko z kynutého těsta. Buď s makovou  nebo skořicovou náplní. :-)

21 Maruška Maruška | Web | 18. května 2010 v 17:33 | Reagovat

Blani zgravím Tě,dělala jsem podle Tebe tu roládu a je výborná.Vyzkouším i ostatní mňamky.Ahoj Maruška

22 Blanka Blanka | Web | 18. května 2010 v 20:16 | Reagovat

[21]: Ahoj Maruško.Jsem moc ráda,že ti roláda chutnala :-) A ostatní ti snad bude chutnat taky :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama