Rohlíky od Petrušky-domácí pekárna

11. února 2010 v 19:17 |  Vůně z naší kuchyně



I když mám vyzkoušený,osvědčený recept na rohlíky,neodolala jsem a vyzkoušela jsem nový od Petrušky z Pucíkova-www.pucikov.blog.cz.


270 ml vody
70 g rozpuštěného sádla
470 g hladké mouky
2 lžičky soli
1 lžička cukru
droždí-já používám sušené-na sáčku je vždy napsané,na kolik gramů mouky je

Všechny suroviny dáme do pekárny a zapneme na program TĚSTO.
A takhle krásně hotové těsto vypadá


Z těsta děláme rohlíky,které necháme ještě chvilku kynout na plechu.Pomašlujeme vodou,posypeme kmínem,případně hrubou solí.Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů.Pečeme asi 15-20 minut-dozlatova.



Z těsta můžeme udělat různé plněné rohlíky,nebo pletýnky.
Pletýnky zaplétám takhle.Rozválím si dva pramínky,přeložím je.Ze tří,které mám napravo začnu zaplétat klasický copánek.Po prvním kole zapojím pramínek,který dosud ležel úplně nalevo tak,že ho prohodím s nejbližším pramínkem.A takhle pletu pořád dokola až je pletýnka hotová


 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 11. února 2010 v 20:01 | Reagovat

Blani jsem první a tak hned budeš vědět kdo uždiboval.Vypadají super a i tak chutnají..mňam...

2 Jarka Jarka | Web | 11. února 2010 v 20:20 | Reagovat

Už jsem dnes psala u Vlasty, že se mi bude za chvíli o domácí pekárně i zdát. Těsto ti připravila nadýchané a rohlíčky s houstičkama jsou určitě výborné. :-)

3 Domácí čajovna Domácí čajovna | Web | 11. února 2010 v 21:02 | Reagovat

Vypadá to moc hezky.... to je nějaká pekárnová mánie tady, ne? :-D  :-D

4 Blanka Blanka | Web | 11. února 2010 v 21:48 | Reagovat

[1]: Maruško,vážně byly moc dobré.Doma jsem dostala pochvalu za vynikající večeři :-)

[2]: Jaruš,taky jsem byla na blogu u Vlasty,takže vím,že se u ní taky peklo.Její chleba vypadá moc dobře :-)
Připravit těsto v rukách tak,jak ho nachystá pekárna by člověk zvládl ztěží :-)

[3]: Čajovničko,už to tak vypadá.Peče se všude o sto šest :-)

5 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 11. února 2010 v 22:15 | Reagovat

Blani, je čtvrt na jedenáct a ty mi tady děláš takové chutě. Pletýnky doma upečené, to musí být dobrota.

6 Natty Natty | Web | 12. února 2010 v 7:15 | Reagovat

Hezké ráno Blani, tak vidím, snídani už mám nachystanou :-) nejvíc mně zaujalo to tvoje zajímavé pletení, hned, jak budu dělat domácí dobroty, vyzkouším...na pekárnu už jsem koukala, ale já si myslela, že bude péct za mně, ale ona ta ruční práce zbyde zase asi jen na nás a tobě to jde moc hezky ... pěkný den :-)

7 Poopi Poopi | Web | 12. února 2010 v 8:48 | Reagovat

Blani,to je ale pochutnáníčko.Domácí jsou prostě domácí :-).

8 Blanka Blanka | Web | 12. února 2010 v 10:33 | Reagovat

[5]: Babi,je to dobrota :-),radím vyzkoušet :-D

[6]: Ahojky Nattynko.Když jsem pletýnky dělala poprvé,nevěděla jsem,jak se pletou.Vyzkoušela jsem to po svém a tohle pletení mi už zůstalo.Možná,že někdo je dělá jinak. :-) Pekárna ti upeče chlebík-na ten nemusíš vůbec sahat.A taky ti připraví krásné těsto na ostatní výrobky,ale ty už musíš dodělat ručně a upéct v troubě.Známá v pekárně dělá marmelády,někdo v ní peče buchty...myslím,že mít pekárnu doma se vážně vyplatí :-)

[7]: Ahoj Flo,není nad domácí výrobu.Člověk aspoň ví,co do pečiva dá :-D

9 Jarka Jarka | Web | 12. února 2010 v 13:12 | Reagovat

Blani, čtu si tvojí odpověď pro Natty a ta pekárna fakt upeče jenom chleba? Je báječné, že udělá perfektní těsto, ale stejně jsem si myslela, že název pekárna je od slova péci a že se v ní především peče. 8-O

10 Marcela Marcela | Web | 12. února 2010 v 13:43 | Reagovat

Vypadají fakt dobře, mňam!

11 Blanka Blanka | Web | 12. února 2010 v 16:58 | Reagovat

[9]: Jaruš,když pečeš chleba,dáš do pekárny suroviny a vytáhneš až hotový bochník.Pokud chceš třeba rohlíky-uděláš si v pekárně těsto a zbytek doděláš mimo ni. :-)

[10]: díky :-)

12 Janah Janah | Web | 12. února 2010 v 19:04 | Reagovat

Naše pekárna už spokojeně vrní... ;-)  :-)

13 Iva Iva | Web | 12. února 2010 v 19:49 | Reagovat

Vypadají moc dobře, jak rohlíčky, tak houstičky.

14 Blanka Blanka | Web | 12. února 2010 v 19:58 | Reagovat

[12]: No a naše pekárna zrovna dopéká chleba se slunečnicovými semínky-už se na něj těším :-D

[13]: Ivo,díky :-)

15 Vlasta Vlasta | Web | 13. února 2010 v 0:28 | Reagovat

Jó vypadají fakt báječně  :-P já bych akorát polovinu hladké mouky nahradila celozrnnou  ;-)

16 Natty Natty | Web | 13. února 2010 v 7:34 | Reagovat

Hezké ráno Blani, tak jsem si přečetla písmenka o pekárně a ty mně fakt "donutíš", abych si jí koupila :-)když vidím, ty všechny pěkné rohlíčky, buchty, houstičky a chválu, tak už přemýšlím...Blani, přeju ti pěkný valentýnský víkend a hodně lásky všem kolem tebe :-)

17 Poopi Poopi | Web | 13. února 2010 v 13:49 | Reagovat

Blani, vy si,ale užíváte.Doufám, že zbyl chlebík i na víkend,aby jsi si ho mohla náležitě užít,nejlépe s nožičkami nahoru!!! ;-)  :-x Krásný víkend celé Vaší rodince,Flo :-)

18 Marie Marie | Web | 13. února 2010 v 16:39 | Reagovat

Houstičky s rohlíkama , čerstvě upečené....mňam, mňam, to musela být dobrota. :-)

19 Blanka Blanka | Web | 13. února 2010 v 16:48 | Reagovat

[15]: Vlasti,už jsem přemýšlela,že se poohlédnu po celozrné mouce a budu ji přidávat jak do pečiva,tak i do chleba :-)  

[16]:Natty jo,kup si ji,stojí to za to.Taky ti přeju krásný víkend :-D

[17]: Ahoj Flo.Chlebík sice ještě je,nožičky nahoru ale neeee.Víkend mám pracovní a až do čtyř odpoledne jsem v práci-jak v sobotu,tak i v neděli :-)

[18]: Maruško byla to dobrota,kterou si brzo zopákneme :-D

20 Hospodynka Hospodynka | Web | 13. února 2010 v 19:52 | Reagovat

Hezký,moc hezký...a já si to jdu udělat bezlepkový  8-)

21 Domácí čajovna Domácí čajovna | Web | 14. února 2010 v 12:14 | Reagovat

[4]: já v pekárně nejraději dělám vánočku nebo nakynout na koblihy...Jo, koblihy bych si dala...hm...

22 Blanka Blanka | Web | 14. února 2010 v 16:41 | Reagovat

[20]:  :-D

[21]: Ahojky čajovničko.Tak recept na těsto na koblihy bych teda přivítala :-D

23 Petra Petra | Web | 15. února 2010 v 10:58 | Reagovat

Blani, moc se rohlíčky povedly ;-)

24 Petra Petra | Web | 15. února 2010 v 11:00 | Reagovat

A ještě musím po přečtení komentíků přidat, že já už v pekárně víceméně jen zadělávám, i chleba dopékám v troubě. Je totiž nesrovnatelně lepší :-) Jinak se dá v pekárně i různě zapékat - fr.brambory, upéct sekaná, vyškvařit sádlo na škvarečky, dělám v ní marmeládu, rýžovou kaši,...prostě využití je pestré, ale fakt nejvíc jede na přípravu kynutýho těsta, toho jsem se totiž dřív "bála" a nechtělo se mi s ním dělat. teď je to bez problémů a hlavně - tak jak pekárna ručně téměř jistě nezaděláte, ona to totiž pořádně a dlouho "profackuje", takže je fakt krásně zpracovaný :-)

25 MARIA30Donovan MARIA30Donovan | E-mail | Web | 23. března 2012 v 13:51 | Reagovat

If you want to buy a house, you would have to get the <a href="http://goodfinance-blog.com/topics/personal-loans">personal loans</a>. Moreover, my mother all the time uses a auto loan, which occurs to be the most rapid.

26 Coach Factory Coach Factory | E-mail | Web | 11. září 2012 v 22:03 | Reagovat

Cheers for the info. Greatly appreciated.

27 Ugg Boots Sale Ugg Boots Sale | E-mail | Web | 3. listopadu 2012 v 20:57 | Reagovat

I found your blog site on google and check several of the early posts. Continue to keep up the good work. I just added up your RSS feed to my MSN News Reader. Looking forward to reading through far more from you later on!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama