Ať žije domácí pekárna

10. ledna 2010 v 20:07 |  Vůně z naší kuchyně



Domácí pekárnu mám už asi pět let.U nás doma se střídá období,kdy se peče málo,s obdobím,kdy se peče skoro denně ať už domácí chleba,rohlíky,slaninovky,pletýnky,bulky se sýrem....
Jedna z mých kolegyň z práce dostala pekárnu k vánocům,takže právě teď si vyměňujeme recepty,zkoušíme a navzájem ochutnáváme pečivo.
Pekárna je nepřekonatelná ve výrobě těsta.Takové těstíčko,jaké vyrobí ona bych ručně asi nepřipravila.Jemné,nadýchané,nelepivé těsto,na výrobu domácího pečiva,langošů nebo pizzy.
Není nic lepšího k večeři,než čerstvé domácí pečivo.
Úplně stačí jenom namazat máslem a přikousnout sýr,nebo zeleninu.
Recepty najdete u mně v odkazech


rohlíky
slaninovky
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 10. ledna 2010 v 20:30 | Reagovat

Blani, sbíhají se mi sliny, úplně cítím tu vůni a chuť těch čerstvých rohlíků. Moje dcera má pekárnu taky a nemůže si ji vynachválit.

2 helena-b helena-b | Web | 10. ledna 2010 v 22:41 | Reagovat

Plně souhlasím s babi. Moje sestra ji dostala k vánocům, zatím experimentují. Tak jsem zvědavá, co poví. Já zatím nic. :-)  :-P

3 Jarka Jarka | Web | 11. ledna 2010 v 10:28 | Reagovat

S pekárnou nemám zkušenosti, ale musí být prima, když se do ní hodí všechny ingredience a ona se o zbytek postará sama. Tvoje pečivo vypadá báječně, určitě jsou moc dobré ty slaninovky. :-P

4 Hospodynka Hospodynka | Web | 11. ledna 2010 v 11:18 | Reagovat

Pekárnu máme už roky, máme bezlepkovou dietu, tak bychom se bez ní neobešli. Naučil se v ní péct i manžel a občas se v práci pochlubí vlastnoručně upečeným chlebem s cibulí, se škvarkama, s chili...

5 Martula Martula | E-mail | Web | 11. ledna 2010 v 13:51 | Reagovat

hoj Blani chodím sem skoro každý den na kukandu co zde máš přidáno nového.Pekárku jsem dostala od ježíška v podobě své starší dcery již předloni k vánocům,kdy jela naplno pak bylo chvíli pauza.Pak jsem jednou vyzkoušela zapečené těstoviny a francouzské brambory a je to bezva.Tak koukám na ty nádherné rohlíky vedle talířek se zeleninou a chtěla bych tě požádat o recept na těsto,ráda je vyzkouším vypadají opravdu nádherně.Jinak chleba peču ze třech druhů mouky kupuji v kauflandu a přidávám buď různá semínka nebo taky ty škvarky no porůznu experimentuji.Děkuji předem a zdravím. :-)

6 ashley-vanesa ashley-vanesa | Web | 11. ledna 2010 v 16:13 | Reagovat

ahojky chceš se stát internetovou celebritou?Jestli jo tak jdi na můj blog a hned pod záhlavím je odkaz tak na něj klikni a registruj se já jsem se taky přihlásila a už mám asi tak přes 100 fanoušku tak to taky skus určitě by si nato měla.více informací nalezneš tam.A je to úplně zdarma.

7 Blanka Blanka | Web | 11. ledna 2010 v 16:32 | Reagovat

[1]: Jo babi,pekárna je báječný vynález k rozmazlování rodiny :-D

[2]: Heli,na internetu je plno receptů,které může tvoje sestra vyzkoušet a určitě si oblíbí pár,které potom bude používat  :-)

[3]: Jaruš,je to fajn.Myslím,že pekárna je u nás nejpoužívanější přístroj v kuchyni :-D

[4]: Ano,není nad domácí chlebíček :-)

[5]: Marti,tak to by zase zajímalo mě,jak děláš ty zapečené těstoviny,nebo brambory...Všechny recepty,které se u nás používají najdeš na mém blogu v RUBRIKY a pak domácí pekárna.Do těsta na tyto rohlíky se netradičně přidává med,ale ze všech rohlíků,které jsem kdy vyzkoušela nám chutnají nejvíc.
260 ml vody
20 ml oleje
2 lžičky soli
1 lžíce medu
350 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
sušené droždí

8 Eva* Eva* | Web | 11. ledna 2010 v 16:47 | Reagovat

Pekárnu taky mám, ale zatím jsem pekla jen chleba.
Tvoje rohlíčky jsou k nakousnutí.  :-P

9 Blanka Blanka | Web | 11. ledna 2010 v 16:50 | Reagovat

[8]:Evi,byla by velká škoda nevyzkoušet všechny možnosti,které pekárna nabízí. :-D

10 Martula Martula | E-mail | Web | 11. ledna 2010 v 19:46 | Reagovat

5
Ahoj Blani díky moc hned zítra je upeču.A ty brambory(francouzské)Všechny ingredience z kterých jseš zvyklá dělat brambory dám do mísy-promíchám a nandám do nádoby v pekárně a dám program péčení je to 1 hod a pak to vyklopím,buď je hned jíme a nebo se můžou nechat a ohřát v mikrovlnce.Jsou bezva opečené.To je samé i s těstovinama.No a vrstva já nevím jak máš velkou pekárnu,ale můžeš dát i více jak polovinu výše nádoby. :-)

11 Iva Iva | Web | 11. ledna 2010 v 19:50 | Reagovat

S pekárnou nemám zkušenosti, ale musí to být prima, když tam dáš suroviny a ona za tebe ostatní udělá. A vypadá to krásně a vůni cítím až k nám.

12 Hanča Kdovíková Hanča Kdovíková | Web | 12. ledna 2010 v 10:50 | Reagovat

Blani, já mám pekárnu taky pár let a už ji mají všichni moji příbuzní, protože jsem je s ní všechny úplně zblbla. Hlavně tím, že u mě ochutnávali a ochutnávali a teď pečou a pečou  :-D v přípravě těsta je nepřekonatelná a už si to bez ní vůbec nedovedu představit. Ale řekla bych, že i díky ní šla nějaká ta kilečka nahoru  :-D  :-D  :-D

13 Blanka Blanka | Web | 12. ledna 2010 v 18:41 | Reagovat

[10]: Marti,dík za recept,určitě to vyzkouším :-)

[12]: Hani,já říkám,že po kynutém těstíčku se většinou kyne :-D  :-D  :-D

14 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 12. ledna 2010 v 19:31 | Reagovat

Blani to to láká jen se zakousnout.Pekárnu nemám ale vůňi cítím i v noci.Máme totiž pekárničku malou přes dvorek.

15 Eva* Eva* | Web | 12. ledna 2010 v 19:52 | Reagovat

[9]: Já vím Blani, to už mi říkala i dcera, ae nějak to stále odkládám. Teď například potřebujeme oba s manželem trochu zhubnout.
Hezký večer

16 Jarka Jarka | Web | 12. ledna 2010 v 19:56 | Reagovat

Tak tady se čile vyměňují receptíky a mě nezbývá než tiše závidět a slintat. Šmankote, snad si ji budeme muset pořídit taky. Jen aby to nedopadlo jako s fritézou, tu mám na polici a vůbec ji nepoužívám. :-)

17 Blanka Blanka | Web | 12. ledna 2010 v 20:22 | Reagovat

[14]: No tak Maruško,mít pekárnu přez dvorek taky není k zahození :-)

[15]: No tak Evi,po vánocích by jsme potřebovali zhubnout nejspíš všichni :-D

[16]: Jaruš,z toho jsem měla strach taky,že pekárnu nebudu používat a skončí v polici tak jako kávovar,odšťavňovač a podobné přístroje,ale s pekárnou to naštěstí takhle nedopadlo :-D

18 Vlasta Vlasta | Web | 12. ledna 2010 v 21:03 | Reagovat

Souhlasím, domácí pekárna je úžasná věc. U nás už se téměř dva roky nekupuje pečivo, vždycky si upečeme chlebík na jaký máme zrovna chuť a na zadělávání kynutého těsta je naprosto jedinečná  :-)

19 Blanka Blanka | Web | 12. ledna 2010 v 21:41 | Reagovat

[18]: Vlasti,tak to ráda slyším.Jak tak sleduju,tak příznivců domácího pečení je mezi náma celkem dost :-D

20 Natty Natty | Web | 13. ledna 2010 v 9:30 | Reagovat

Ahojky Blani, šikulka - rohlíčky jako malované, ale já jsem spíš na chlebík, ale ten talířek vedle se zeleninou a sýrem, ten jsem ti odnesla :-) ;-) pěkný den.

21 ENILI ENILI | Web | 13. ledna 2010 v 15:08 | Reagovat

Blani zdravím.Koukám,že ti Nattynka štípla talíř.Ta člověku nedopřeje trochu toho hřešení a oči má všude.Ale dala bych si taky dobrůtky z pekárny,ale opět se týrám dietou po svátcích,tak si nechám zdát.... :-)

22 Babička Babička | 13. ledna 2010 v 18:49 | Reagovat

Ahoj Blani,rohlíčky vypadají velice lákavěa ,asi budu uvažovat o koupi taky nějaké malé pekárny :-)

23 Květa Květa | Web | 6. února 2010 v 9:27 | Reagovat

Blani, já teprve začínám s blogem a i s pekárnou, kterou jsem dostala k Vánocům. Včera jsem na svůj blog psala a prosila, aby mi někdo poradil,aby chleba měl aspoň střídku jako chleba a nebyl jako bledá veka. Dostala jsem odkaz od Marušky a moji sestry Heli na Tebe. Tak prosím, snad mi poradíš, začátky jsou těžké a úsměvné. Děkuji  za radu.

24 Blanka Blanka | 6. února 2010 v 17:37 | Reagovat

[23]: Ahoj Květo,pekárna je fajn a až vychytáš první mouchy,zjistíš,že je to bezva pomocník.Já peču nejčastěji chlaba z podmáslí
350 ml podmáslí
1 lžíce octa
2 lžíce oleje
500 g hladké mouky
1 lžíčka kmínu
2 lžičky soli
1 lžička sušeného droždí
Tenhle nám chutná,nevím jakou pekárnu máš.Pak dej vědět,jestli ti chutnal :-)

25 Marta Marta | E-mail | 13. srpna 2010 v 11:37 | Reagovat

Ahoj Blani, taky mám pekárnu asi 2 roky, jsem s ní spokojená a zjištuji, že je stále co se učit. Jsem tu dnes poprvé a to náhodou a moc se mi u tebe líbí. Jen si myslím, že pro ty začátnice by možná bylo dobré uvést i program na kterém se určitý recept dělá. mě je to celkem jasné, ale začátnicím by asi nemuselo. To mě jen tak napadlo.

26 Louis Vuitton Outlet Online Louis Vuitton Outlet Online | E-mail | Web | 16. září 2012 v 16:28 | Reagovat

This article may possibly be mentioned on Twitter by someone. genuinely?

27 Eva Eva | E-mail | Web | 18. října 2016 v 16:27 | Reagovat

Domácí pekárna je bezva věc. Já si tu dělám i těsta, např. na nudle, to je skvělé, nikdy ho ručně takhle neudělám ;-) http://pekarna-domaci.cz/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama