Rohlíky-domácí pekárna

2. července 2009 v 15:04 |  Vůně z naší kuchyně
Budeme potřebovat:
260 ml vody
20 ml oleje
2 lžičky soli
1 lžíce medu
350 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
2 lžičky suš.droždí



Všechno dáme do pekárny a zapneme na program těsto.
Když je těsto hotové,vyndáme ho z pekárny a umotáme rohlíky.Já je dělám osvědčeným způsobem-těsto si rozdělím na dvě půlky.Z každé poloviny rozválím kruh,který nožem rozkrájím na osm výsečí.Tím mi vznikne vlastně osm trojúhelníků.Z každého trojúhelníku zamotám rohlík.Nakonec mám tedy šestnáct rohlíků,které dám na plech a ještě asi dvacet minut je nechám kynout na plechu.Potom rohlíky pomašlujeme slanou vodou a dáme péct na 200 stupnˇů do trouby.



 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 mariaa mariaa | Web | 10. září 2009 v 9:05 | Reagovat

...tak tento recept som potrebovala....:0))))
lebo som chcela aj ja piect rohliky a nevedela som jak na to...
a bagety by sa mohli piect podobne,ze?
stale som si myslela,ze na rohliky potrebujem nejaku formu...

2 Blanka Blanka | 10. září 2009 v 17:23 | Reagovat

[1]: Marušce---tyhle rohlíky nám chutnají ze všech,které jsem zkoušela nejvíc.Je to recept pro domácí pekárnu,která ti udělá těstíčko jedna radost

3 Hanča Kdovíková Hanča Kdovíková | Web | 5. února 2010 v 22:04 | Reagovat

Zítra jdu na ně :-D a pak dám vědět, jak to dopadlo :-)

4 Blanka Blanka | 6. února 2010 v 17:30 | Reagovat

[3]: Hani,jsem zvědavá,jak ti budou chutnat :-)

5 Ugg Boots On Sale Ugg Boots On Sale | E-mail | Web | 3. listopadu 2012 v 19:32 | Reagovat

Intimately, the submit is definitely the very best on this precious topic. I concur with your conclusions and will eagerly look forward in your coming updates!

6 Uggs On Sale Uggs On Sale | E-mail | Web | 29. listopadu 2012 v 22:10 | Reagovat

Thank you for your well-thought content. I'm really at perform proper now! So I ought to go off with no reading through all I'd like. But, I place your web site on my RSS feed in order that I can read mor

7 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 17. října 2014 v 10:47 | Reagovat

Ahoj Blani, včera jsem se zkusila, potřela vajíčkem a posypala hrubozrnou solí a jen se po nich zaprášilo. Opravdu fantastické :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama